Dĺžka LD vs. doba od začiatku snenia

Zážitky z vašich ciest v ríši vedomých snov

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Št Jún 10, 2004 13:06

Príspevok od používateľa Hanawa »

Mal som cez víkend krátky LD, kde som si všimol takéto:
Keď si na začiatku sna uvedomím, že snívam, tak to LD je v celku dlhé, ak sa uvedomím až keď sen už trvá dlhšie, tak LD je krátke. Akokeby bol vymedzený čas na sen (nejakým bioritmom) a keď má skončiť pôvodný sen, tak skončí aj jeho LD verzia.
Čo si o tom myslíte?
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Re: Nove LD zazitky

Príspevok od používateľa sorer »

No takuto moznost som neskumal, ale urcite stoji za preskumanie. Ale myslim si ze to je len nahoda. Pravdepodobne v sne si od zaciatku uvedomujes ze spis vtedy ak mas zvysenu schopnost vnimania reality, teda si schopny zazit aj viacej LD v jednu noc a mat ich dlhsie. Ked sa uvedomis v sne len na chvilu, vtedy pravdepodobne moc nevnimas co sa s tebou v sne deje a tvoje vedomie doslova spi. Teda je mala sanca ze sa uvedomis aj v dalsich snoch tu noc.
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

hanawa: zkus se priste, pokud si to v tom snu uvedomis, zatocit kolem vlastni osy nebo mrkat, me to jednou tak probralo v LD, ze to bylo zatim nej LD. Vedel jsem uplne jasne ze spim, ze me telo lezi na posteli na Severni Morave, ale v tu chvili sem byl na Jizni Morave a vedel sem ze si muzu delat co chci. Podle me sem tam byl i dost dlouho, pamatuji si i to ze kdyz se mi zacal obraz ztracet a zatocil sem se znovu tak se vsechno krasne vyostrilo a rozjasnilo, proste super pocit
PaloB
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaloB »

To Hawana:
Majkl ma pravdu s tym otacanim okolo osi, funguje to, ale zalezi, ako ty hovoris, aj na tom kolko sen trva. Vo vseobecnosti, faza snivania sa predlzuje s opakovanim cyklov. Tie posledne snove trvaju tak max 20 minut (podla mna). Ja som si vsimol, ze tie prve sny su take "realnejsie" ,niekedy strasidelnejsie, ale casto si ich ani nezapamatam. Tie neskorsie, su uvonene, dlhe, nachylnejsie na LD, dobre sa pamataju. Otacanie ta sice vacsinou "vrati", ale aj tak je uz ku koncu sen nestabilny, po par pokusoch vzdam.
Napísať odpoveď