Ja som bol namesacny len raz pred rokmi a co je zvlastne, pamatal som si skoro vsetko, nepamatal som si vsak, co sa stalo predtym, nez som siel spat. na to som si zrazu spomenul az po niekolkych tyzdnoch.
Bolo to v lete. Siel som spat asi o desiatej vecer, pred spanim som sa este rozpraval so sestrou. O jednej v noci som sa zobudil a myslel som si, ze je osem hodin, pretoze hoci bola hlboka noc, ja som videl uplne jasne, akoby bolo skutocne len osem hodin vecer. vsetko vsak malo taky zvlastny cervenkasty odtien. Vstal som z postele a vysiel von. Za branou som videl akehosi zvlastneho psa, ktory sa pozeral za seba a vobec sa nehybal. Vonku mame schody na druhe poschodie, tak som vysiel hore. Tam som klopal na dvere. Spominam si, ze moj brat dvere otvoril takmer okamzite, no podla jeho slov som klopal niekolko minut a on sa pytal, kto je tam, ja som vsak neodpovedal (dost strasidelne ked niekto trepe do dveri a neodpoveda na otazku

). Nakoniec ma vsak pustil dnu a spytal sa, co tam robim. Ja som uplne normalne odpovedal, ze idem ku pocitacu. On mi na to, ci nechcem ist spat. Neviem preco, ale odpovedal som proste "dobre" a zamieril som do v tu noc prazdnej spalne, zalahol do postele a dalej si nepamatam.
Dalsie rano som si vobec nepamatal, co sa stalo predtym, nez som siel vecer spat. Bol som presvedceny, ze to co sa mi stalo, sa stalo o osmej vecer, nie o jednej v noci, ze bolo vidno, ze na dvere som klopal iba chvilu a aj ked mi to vsetci hovorili, neveril som, ze som bol namesacny. Az po niekolkych tyzdnoch som si spomenul, ako som sa pred spanim rozpraval so sestrou.