Já třeba chápu Bonkwodnyho zmínku o ženě, která po neúspěších s muži začala žít se ženou. Jenže tady je zase otázka, jestli nejsou jen spolubydlící, jestli spolu sexuálně žijí, jestli dáma nebyla homosexuální/bisexuální už předtím a jen se nesnažila sobě/rodině dokázat, že to tak není.
Co se týče přirozenosti, nepřirozenosti... To, že je někdo vybaven penisem, ještě nutně neznamená, že jeho majitel musí žít pouze se ženou jenom z toho důvodu, že ona tento orgán nemá.
Kdyby ten slavný katolický Bůh chtěl, aby to bylo jen takhle a nejinak, nenechal by vzniknout spermabankám a umělému oplodnění (Kdyby Bůh chtěl, aby se všichni rozmnožovali jako králíci, nenechal by vzniknout antikoncepci. Skromný názor).
Manželství/vztah není o sexu, nebo, jak nám to prezentuje katolická církev, o sexu pro zplození dětí. Nebudu s někým jen proto, že on + já = dítě/možnost mít dítě. Pokud se zamiluji do ženy, budeme si skvěle rozumět, přitahovat se, souhlasit si v životních otázkách, nevidím, proč bych se měla trápit a odmítat ji jen proto, že nemá nástroj na tvoření dětí. A je mi naprosto jedno, jestli je to "porucha" kvůli tomu, že přede mnou maminka řekla slovo sex, nebo mě jinak freudovsky traumatizovala

(narážka na výchovu a na vedlejší vlivy pro "vznik" homosexuality)
Co se týče otázky přitažlivosti a tedy s tím spojené sexuality, když už jsi psal o uspokojení pudů ve zvířecí říši, znám mnoho žen/mužů, kteří se považují za heterosexuální, ale přiznávají, že se jim někdy v životě fyzicky líbila osoba stejného pohlaví a/nebo s ní "něco měli".
Každopádně tohle už je hodně OT, takže bych snad navrhla nějaký split témat na něco jako "Homosexualita z duchovního pohledu", nebo tak něco

Někteří lidé tvrdí, že změna je život, ale ve skutečnosti znamená jen to, že se stalo něco, co jsme si přáli ze všeho nejméně... Kathleen Kelly