OTAZKA
Moderátor: Moderátori
OTAZKA
Zdravim chcela by som sa spytat o co sa jenda ked sa mi niekedy pocas spania stane (vacsinou nad ranom) ze sa preberiem ale neda sa mi hybat telom. Mam otvorene oci ale nedokazem nicim pohnut niekedy to trva dost dlho a potom ma chyta aj panika. Dnes rano sa mi stalo nieco take ze som lezala na boku a otvorila som oci. Nedalo sa mi pohnut nicim no po chvili som horko tazko rozhybala ruky a nohy, torchu sa mi podarilo aj nadvihnut telo ale obraz ktory som mala pred sebou sa vobec nepohol. Stale som sa divala na skirnu co mam oproti posteli a aj ked som citila ze telom sa uz pomaly dviham stale som sa divala na to iste miesto moj zrak sa vobec "nehybal spolu s telom". Trvalo to celkom dlho uz som si aj vravela ze pockam kym sa normalne zobudim ale aj tak som stale skusala hybat telom, potom po dost dlhej dobe som sa zobudila. Co sa to vlastne deje? Je to sen alebo realita lebo ked sa preberiem normalne mam pocit ze je to len sen ale pritom je to strasne zive? Da sa s tym nieco spravit? Vediet ovladnut telo a zacat sa hybat? Pripadne sa zobudit? Neviem kam som mala dat tuto otazku a uricte je tu o tom nieco aj pisane ale len teraz som sa tu zaregistrovala a chcela by som co najskor dostat nejaku odpoved. Vdaka ja sa tu idem zatial prehrabat 

- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
Re: OTAZKA
Ahoj,
javu keď sa človek nevie pohnúť ráno, keď sa zobudí sa hovorí spánková paralýza. Nájdeš o tom viac aj na fóre, alebo aj na google. Je to bežné, netreba sa toho zľaknúť.
čo sa týka ostatného, tak neviem presne zaradiť tento zážitok. Môže to byť buď falošné prebudenie (spíš, ale veci na prvý pohľad vyzerajú akoby si práve vstala a vsetko je ok, na druhý pohľad niečo nesedí) alebo to bola jednoducho realita (že si si len myslela, že sa hýbeš, ale pri tom si stále zotrvávala v rovnakej polohe), alebo niečo medzi tým..
javu keď sa človek nevie pohnúť ráno, keď sa zobudí sa hovorí spánková paralýza. Nájdeš o tom viac aj na fóre, alebo aj na google. Je to bežné, netreba sa toho zľaknúť.
čo sa týka ostatného, tak neviem presne zaradiť tento zážitok. Môže to byť buď falošné prebudenie (spíš, ale veci na prvý pohľad vyzerajú akoby si práve vstala a vsetko je ok, na druhý pohľad niečo nesedí) alebo to bola jednoducho realita (že si si len myslela, že sa hýbeš, ale pri tom si stále zotrvávala v rovnakej polohe), alebo niečo medzi tým..
Ahoj, no o tej spankovej paralyze som si uz nieco precitala a to ze mam pocit ze vstavam a pritom telo sa mi skutocne nehybe by mohol byt nejaky naznak AC? Inak nejak som sa o to nepokusala cize by to bolo jedine spontanne. No dufam ze sa este nieco viac docitam
- TheDreamingDead
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41
tiež tak by to mohlo byť. V tom prípade to, že sa ti nemenil uhol pohľadu by pravdepodobne bolo kôli tomu, že si sa sústredila na ten pohyb príliš, a tak nemala hlavu uvoľnenú, ale zaťaženú.