meditujem asi tak rok, odkedy som bol na retreat s budhistickym mnichom. tam som zazil stav prebudenia, volaju to aj satori. jasnost mysle, ticho mysle, ziadne ego, nazvat to mozme hocijak to je jedno. odvtedy meditujem skoro furt. ked sedim, lezim, chodim, jem, pijem, vyprazdnujem sa, pracujem, pozeram, proste furt. vsetko pozorujem bez mentalnych koncepcii (ci je to dobre alebo zle), je to take ake to je. zacalo to koncentraciou na dych a pocitanim nadychov. ked mysel odbehne a zacne premyslat, len sa vratit naspät a zas pocitat. az to niekto dokaze do 21 uz nemusi pocitat. len cisto dych. potom uz to samo prejde na kontemplaciu okoliteho prostredia, mysle a tela.
o astralnom cestovani som cital, skusal, no pokial dobre viem, tak nic. lucidne sny som mal 2x, ale toto bolo ine...
dnes som si lahol asi pred hodinkou okolo pol jedenastej. uvolnil som sa a pozoroval. napadlo ma astralne cestovanie, pred tym to neslo, ale teraz to bolo divne. citil som ze sa mi podarilo pohnut prstami bez toho aby sa pohlo fyzicke telo. slo to z tazka, ale skusil som ze vyjdem cely. tak som sa akoby zaprel o postel, slo to tazko ale potom ma to ako keby len vyplulo. bol som ako keby pred postelou na kolenach a pomaly som vstaval, slo to tazko, hlavu som mal dole a nevedel som ju zdvihnut, no nakoniec sa mi to podarilo, ako keby vazila tonu. bol som doma sam, len som psom, ktory akurad lezal pod postelou. no ked ma to vyplulo tak tam nebol a navyse presiel okolo mna rozzureny otec, pocul hlasy. ako sa hadaju s matkou. vonku je zamracene, no tam bolo vidno, svietilo slnko, akoby letny podvecer. len som chvilu stal, presiel som sa k balkonu, nohy boli 100 kilove kazda jedna, pozrel som sa na ruku a prsty sa mi akoby rozdvojili, take ako dvojite videnie, tak som sa vratil a lahol si naspät do fyzickeho tela, ktore som nevidel. videl som len tak zahmlene, mlhavo ci jak to popisat. cely cas som bol pri vedomi, skusil som to zas, zas prsty a potom cely. teraz som skusil prejst cez cez dvere, presiel som do kuchyne, bol to zvlastny pocit, potom si nepamatam mozno ma to hodilo naspat do fyzickeho tela, potom som siel este raz a skusil som preletiet cez balkon von, bol som na balkone, napadlo ma, ze skocim dole, ved viem lietat

este nieco, raz som sa videl na posteli, ale inokedy nie, nebolo tam moje fyzicke telo, ale ked som prisiel blizsie a zaostril, videl som akoby nadvihnuty paplon, ale hlava nikde, akokeby len energia to nadvihovala, to bolo zvlastne.
tak mam zopar otazok. cestoval som astralne? bol som v minulosti ci v buducnosti? ci ked to bolo viackrat tak hodicke? ak to budem robit castejsie budem mat jasnejsie videnia a koordinovanejsie pohyby? budem moct si vybrat ci chcem ist do buducnosti alebo minulosti, ci do pritomnosti? budem moct ist aj do inych svetov? rozpravat s mrtvymi alebo nenarodenymi, s anjelmi atd.? a preco som nevidel svoje telo? je mozne ze som bol v buducnosti kedy uz budem mrtvy?
zatial len tolko, mam este nejake povinnosti a pojdem to vyskusat zas. dakujem za odpovede a za hocjake komentare. majte sa krasne