Hmmm???

Všetky ďalšie témy o astrálnom cestovaní

Moderátor: Moderátori

bezmenak
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 40
Dátum registrácie: So Jan 26, 2013 17:19

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa bezmenak »

levitate .. mne je ta naozaj lúto ako prvé si chcel ukázat svoju (ne)chytrost "obmedzenost nemožnosti" čo je úplne trápne a vtipné to naznačuje že si to nemal vškole lahké (nemyslím učenie) a to sa tebou tiahlo a teraz to dávaš na javo všade kde možeš (samozrejme cez internet).. dalej sa hráš na psychológa (ja viem že ja tiež ale ja steba nemožem niekto ti to musí poveda ked nie rodičia a priatelia - ak niakich máš) a točíš neskutočne nezmysly už len preto že ma absolutne nepoznáš a som podla teba primitívny len preto že to nieje zo súladom tvojho psychozneho myslenia a to naznačuje že si úplný idiot .. dalej veríš že ked sa niekomu sníva tak čo?? vytvára si reatlitu alebo ja fakt neviem očom trepete,..

sen sa sníval sen sa prestal snívat
teba sa sníva stále, ale nevieš o tom
a preto mal by si íst za psichiatrom

Nie vážne to myslím proste ti ruplo v hlave stoho všetkého niektop to neznesie ved nenarodil sa každý ako úplne ucelená jednotka :wink:
a WhiteWolf6 - takže.. ty si pobavil mna akože tvoje meno hovorí za všetko... :D :D
Zhrniem že som nechcel vyvolat hádku ale to že vyjadrím svoj názor neznamená že som zabrzdený ak si naozaj myslíte že všetko je tak ako si myslíte vy nemáte iba decké myslenie ale.. prosim vás navšívte tých PSICHIATROV!!!! :roll:
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Obidvaja (LEVITATE i bezmenak), prosím kľud. Žiadne osobné invektívy, žiadny flame war. Pokiaľ sa v tejto téme nebude diskutovať k danej téme, ale bude pokračovať flame war, táto bude následne uzamknutá.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

bezmenak: Skús porozmýšlať nad tým, čo sú to prorocké sny v súvislosti s Tvojim názorom, že sny sú len výplody nášho mozgu. :wink:
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
LEVITATE
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Pi Mar 25, 2011 19:42

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa LEVITATE »

Podľa mňa píšeš z vlastnej skúsenosti hlavne, ak ťa v škole nenaučili, že psychiater sa píše s tvrdým "i"...
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

LEVITATE: Nereaguj na bezmenaka osobnými invektívami, píš len k téme.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Fontaine
Návštevník
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po Júl 12, 2010 18:29

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa Fontaine »

Slepí ľudia ktorí sa narodili slepí v snoch nevidia pretože podľa mňa sen berú ako normálnu "realitu" (teda ako aj ostatní ľudia). V snoch sa odráža to čo zažívame počas dňa a keďže slepí ľudia nevidia tak v snoch majú "iba" sluch, pocity, hmat...
Možno keby vedeli že sa im práve sníva možno by aj začali vidieť :). Videli by všetko podľa svojich predstáv, takže pravdepodobne by nevideli napríklad svojich súrodencov presne tak ako vyzerajú ale približne podľa hmatu obličaja v "reálnom" svete. Môj názor :) no a tak ma napadlo teraz :D dokážu si slepí ľudia predstavovať?
A pravdepodobne by bol ten lucídny sen čiernobiely ak by si dali za cieľ že v sne chcú vidieť.
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Hmmm???

Príspevok od používateľa Pali »

Táto téma ma tiež zaujímala. Náhodou som tu o to zakopol, tak by som rád prispel.

Včera som bol na jednej skupinovej konverzácii - malo to byť pôvodne o slobode v práci, aj keď sa to obvykle zvrhne na diskusiu o strachu a egu. Bavil som sa tam s jedným celkom otvoreným psychológom a snažil som sa mu ukázať že ľudské vnemy nie sú zrejme zďaleka tak limitované ako hovorí hlavnoprúdová veda. Akosi to nevedel koncepčne pochopiť. Ani som to nepopísal najlepšie - dostal ma trochu do časového stresu a tak som nemohol čerpať zo svojej obvyklej kreativity.

Tom Campbell (spoluvynálezca hemi-sync technológie) dal podľa mňa krásne vysvetlenie, ktoré sa týka aj tejto témy.
V tejto realite máme pravidlami obmedzené senzorické schopnosti a možnosti. Pri našom raste/vývine a aklimatizácii sa na túto realitu sa nám vytvárajú bariéry, ktoré nás delia od vyššej/nefyzickej reality, ktorá je našim skutočným "domovom". Tieto bariéry sú v podstate tvorené strachom a limitujúcimi predstavami/chápaním toho čo je a čo môže byť.

Preto niekto, kto nie je dosť "vyspelý" na vnímanie vyššej reality, asi ani nebude zažívať situácie, ktoré by ho k danej téme posúvali. Prípadne ich bude zažívať, ale jeho silné filtre mu neumožnia vidieť alebo akceptovať dané postrčenia systémom/sprievodcami/anjelmi/.... (použite si každí preferovanú metaforu).

V podstate nie je slepý, ale je slepý v istej oblasti diania, v tejto realite. Je to pravdepodobne tým, že nemá v mysli vytvorený alebo povolený prístup ku konceptu na niečo ako vyššiu realitu.

Teraz späť k nevidiacemu. Ten je v aktuálnej inkarnácii/živote taktiež produktom aj tejto reality. Má všelijaké koncepty, ktoré chápe a potom sú mnohé ktoré nemá/nechápe, alebo k nim ešte nemá prístup.
Ako popíšeme slepému nejakú farbu?
Takže daný človek môže pristupovať k dátam z vyššej/nefyzickej reality, či už je to sen, LD, OBE, ... a interpretuje ich podľa toho, aké má prístupné koncepty vrámci tohto života.

Čisto teoreticky by sa však mohol naučiť pristupovať lepšie/skúsenejšie k informáciám zo systému a mohol by si zapriať prežívanie niekoho, kto tu žil, alebo ešte žije. Takpovediac nahliadnuť do minulosti alebo budúcnosti cez "oči" niekoho. To by mu mohlo umožniť skutočne vidieť a prežívať našu realitu spôsobom, ktorý je nám vidiacim bežný.

Dodám ešte že napriek mojej relatívnej neskúsenosti s témami týkajúcimi sa LD/OBE/meditácie som už viac krát zažil vnem "použiteľnosti/účelu" veci, ktorá sa až následne vynorila z "tmy" v hlbších stavoch vedomia. Taktiež som už zažil aj vnemy iných druhov, ktoré mi podali komplexnú informáciu pocitom a nie zrakom.
Keďže viem ako dané veci vyzerajú, priradil som si to k názvu a možno aj výzoru danej veci. Nevidiaci človek by v tomto prípade asi priraďoval ku hmatovým a/alebo geometrickým informáciám o danom predmete, prípadne k zvukom ktoré sa mu s tým spájajú a samozrejme k využiteľnosti/účelu daného predmetu.
Napísať odpoveď