sci-fi knihy

Čo sa inde nevošlo

Moderátor: Moderátori

Susie191
Návštevník
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Po Aug 26, 2013 10:52

sci-fi knihy

Príspevok od používateľa Susie191 »

Zdravím,

mojou obľúbenou knihou je Strach nás baví. Vedeli by ste o podobnej, kt. by ma mohla taktiež zaujať? Požaduje to poriadnu dávku sci-fi a hororu!
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: sci-fi knihy

Príspevok od používateľa Pali »

Ahoj Susie,

Neviem ti odporučiť knihu, avšak by som ti rád ponúkol na zamyslenie túto malú úvahu. Nijako nemám v záujme kritizovať akékoľvek preferencie ktoré ľudia majú - každý z nás má vlastnú cestu a vlastný spôsob transportu po nej.
Prečo majú ľudia potrebu báť sa?

Iste si už počula že sme, čo jeme. Ja by som to trošku rozšíril na ďalšie aspekty nášho života.

Sme čo:
1. cítime (emócie)
2. myslíme
3. hovoríme
4. robíme (k tomu rátam aj jedlo)

Ak niekto má potrebu vyhľadávať strach, v podstate sa na krátku dobu pri čítaní knihy, alebo pozeraní filmu stáva súčasťou toho strachu.
Z biologického, ako aj psychologického hľadiska je strach škodlivý. Na druhej strane je humor/zábava, pozitívne emócie z rôznych romantických komédií, alebo aj drám o životných príbehoch, doslova liekom. Šťastie, láska, humor ... ak nemajú čo liečiť (v zmysle chronických porúch zdravia), tak dostávajú telo do stavu kedy sa rozvíja/rastie, opravuje a detoxikuje.

Všetci si vyberáme priamo, svojim rozhodnutím, alebo nepriamo. Nepriamo obvykle cez bezmyšlienkovité/nevedomé/neuvedomelé/podvedomé akceptovaním toho, čo sa nám núka.
A teda v dnešnom svete nám toho núkajú zo všetkých strán - nie len telka a iné médiá, ale aj to čo sa považuje za "normálne" v našej chorej spoločnosti. Všetky tie divné zvyky, ktoré sme pochytili od útleho detstva a ktoré preto nespochybňujeme.
Sú v nás tak zakorenené, že sú neviditeľné ako napríklad voda pre rybu uprostred oceána, ktorá nikdy nebola na vrchu ani na dne mora.

Ponúkam teda na zamyslenie - naozaj chceš byť, čo i len na malú chvíľu dobrovoľne strach, ktorý je energeticky údajne opakom lásky?

Rozumný človek sa s otvorenou mysľou pozerá na všetko čo robí a podľa efektov si vyberá ktorých zvykov sa zbaviť, a ktoré naopak posilniť.
Napísať odpoveď