Ahoj Reincarnate,
Môj názor je že dostať sa do LD je možné hlavne vďaka úmyslu/intencii.
Ako ten úmysel manifestuješ je potom na tebe. Môžeš meditovať, zapisovať si sny, robiť jógu, zmeniť spôsob stravovania na uvedomelejší jedálniček, ... možnosti sú neobmedzené.
Vlastne to s úmyslom/intenciou platí na úplne všetko, nie len na LD.
Princíp mechanizmu je v preukázaní samému sebe že niečo myslíš vážne a naviazať to na nejaký vytúžený cieľ. Celý ten mechanizmus je v podstate len na to, aby sme prekonali samo-vytvorené bariéry.
Tie bariéry, ktoré si staviame na cestu vedúcu k častým LD sú v prvom rade vnútorné chápanie/presvedčenie že to nie je ľahké a prirodzené. Vieme o ľuďoch ktorí to vraj dosiahli ľahko, ale oni sú "iní" - to je naša racionalizácia, či už vedome, alebo podvedome. Keby sme boli ako oni, už dávno by sme vedeli ľahko a často dosahovať LD alebo OBE. A vieme je pre nás možné že niektorí ľudia toho nie sú schopní - tiež racionalizácia, ktorou si ospravedlňujeme povrchnú snahu alebo predčasné vzdanie sa.
Človek tento mechanizmus zabraňovania si, alebo sťažovania si života nevedome používa vo všetkých sférach a podobách. Až keď pochopíme na mnohých príkladoch zo svojho života že sme naozaj tvorcovia svojej reality, máme možnosť postupne pracovať na oslobodzovaní sa od vlastných škodlivých presvedčení.
Prístup to vyššej reality je cez zbavenie sa strachu a oslobodenie sa od presvedčení. Ja som si myslel že nemám presvedčenia, ktoré by ma obmedzovali, avšak som si potom uvedomil že napríklad verím že na mňa má gravitácia vpliv. Viem/verím v to, lebo to vidím celý život. Avšak nikto naozaj nevie čo gravitácia je - teda hovorím o našej vede. Vedia pozorovať a merať len jej prejavy.
Ako vieme kedy má fungovať a kedy nie, ak nevieme ako vzniká? Čo ak by sme mohli všetci lietať ako v LD, keby sme sa oslobodili od našej "viery v gravitáciu"?
To je len taká úvaha na znázornenie princípu samo-limitujúcich presvedčení, ktoré si so sebou nosíme od malička, prebrané nevedome od rodičov, spoločnosti, alebo vytvorené našim egom.
Sme v ich zajatí - a to platí mnohonásobne so všetkým, čo by mohlo oslabiť pozíciu ega cez odstránenie strachu. Preto je skúmanie LD, OBE a stavov vedomia pre mnohých ľudí také ťažké - bojujú so svojim egom, ktoré im dáva nové a nové prekážky, pokiaľ si nevšimnú čo sa naozaj deje a nestopnú to. Potom majú možnosť efektívnejšie pracovať na rozpoznaní a odstraňovaní prekážok.
PS: V mojich LD alebo OBE vždy začínam lietať zo zeme - nikdy neskáčem z môjho balkónu alebo okna v byte... pre istotu, keby som bol v nejakom námesačnom alebo inom zmenenom stave vedomia, a táto realita by sa mi zdala byť snom ... teda viac ako obvykle.