Moderátor: Moderátori
Čo tak ho skúsiť zavolať?Dandy96 napísal:mohli by ste mi prosim poradit ako sa so snovim sprievodcom stretnem??? Dakujem za odpoved
Pali, tu vychádzaš (mylne) z premisy, že snová realita je len tá, ktorú si daný človek vytvára sám. Snová realita existuje nezávisle od nás, no paradoxne zároveň ju sami (spolu)vytvárame. Preto je možné v astrálnej realite stretnúť astrálneho sprievodcu, ktorý existuje nezávisle od nás, t.j. sme si ho nevytvorili. Snaha mať astrálneho sprievodcu nemusí vychádzať z potreby dôležitosti, ale z potreby pocitu bezpečia, že nás sprevádza niekto skúsený, kto danú realitu pozná.Pali napísal:A ja by som sa namiesto volania sprievodcu sústredil na dôvod prečo ho voláte.
Chcete mať spoločnosť vo veľkom vesmíre, ktorý ste si vytvorili, alebo v ktorom ste sa ocitli v nefyzickej realite (LD/OBE)?
Chcete mať dojem dôležitosti, že sa s vami rozpráva "pán" sprievodca?
Súhlasím. Z pohľadu učenia sa a rozvoja je v konečnom dôsledku nepodstatné či sa jedná o personalizovaný komunikačný interface alebo nezávislú bytosť.Pali napísal:Ja mám dojem/vieru že spoločník je interface systému väčšej reality, ktorý nám pomáha rásť. Môže to byť naozaj nezávislá bytosť, ale rovnako to môže byť len personalizovaný komunikačný interface s konzistentným charakterom, humorom a sadou informácií, ktoré majú potenciál nám pomôcť. Rozdiel sa možno dá nejako spoznať, ale asi len ťažko. Takáto bytosť sa bude prezentovať tak, ako treba na čo najefektívnejšiu interakciu za istým účelom - keby sme vedeli že je to "simulovaná" bytosť, možno by sme jej radám nedávali takú váhu.
Áno, je to možné. Ja tento úmysel (byť cool) cítim častokrát už u samotnej snahy o dosiahnutie OBE/AC, ale samozrejme aj ja sa môžem mýliť.Pali napísal:Z diskusie hore som cítil skôr že sa mnohí z nás snažia o nejaký zážitok skôr s úmyslom zažiť niečo "cool"/zaujímavý zážitok, a nie s úmyslom učiť sa a dosiahnuť tak vnútornú zmenu/rast.
- v tom duchu som teda reagoval