Stretnutia v Ld s inými bytostami

Moderátor: Moderátori

angels
Návštevník
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Po Apr 25, 2011 12:41

Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa angels »

Ahojte, chcem sa opýtať či každý má snoveho sprievodcu a či sa ho dá stretnúť s LD.. a dá sa stretnúť so svojim anjelom a rôznymi archanjelmi v lucidnych snoch? :) ďakujem :grin:
winchester
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 77
Dátum registrácie: Ut Aug 02, 2011 0:35

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa winchester »

ahoj, tak ja sa snzaim zistit o snovych sprievodcoch nieco uz dlhsiu dobu a nesuspesne , ale z toho co tu pocuvam od skusenejsich tak mozem odpovedat, ano da sa s nim stretnut, a co sa tyka tych anjelov tak... tazko povedat, ked si v LD tak uercite si vies vytvorit kade jakeho vlkolaka, upira pre mna za mna aj anjela ale to ci tam stretnes skutocneho tvojho "anjela strazneho" ti nikto presne nepovie, nakolko je velmi diskutabilne ci vobec existuje...
"Co chceme, tomu taky ochotně věříme a doufáme, že si i ostatní myslí, co si myslíme sami."
Caesar Gaius Iulius
Dandy96
Návštevník
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne Sep 01, 2013 10:50

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Dandy96 »

mohli by ste mi prosim poradit ako sa so snovim sprievodcom stretnem??? Dakujem za odpoved
Pjotrik
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 117
Dátum registrácie: So Sep 10, 2011 17:30

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Pjotrik »

Dandy96 napísal:mohli by ste mi prosim poradit ako sa so snovim sprievodcom stretnem??? Dakujem za odpoved
Čo tak ho skúsiť zavolať? :D
Dandy96
Návštevník
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ne Sep 01, 2013 10:50

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Dandy96 »

Pjotrik dik za odpoveď a ako ho možem zavolať keď nvm ako sa volá??? Či mám len zavolať snový sprievodca poď sem???
reincarnate
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 140
Dátum registrácie: So Sep 01, 2012 21:47

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa reincarnate »

je zbytočné volať sprievodcu do LD, väčšinou nepríde , prípadne príde len nejaká tvoja predstava sprievodcu . .. ten skutočný sa zvyčajne objavuje sám od seba keď ma pocit že si dosiahol nejakej tej duchovnej úrovne ... a jeho meno nepotrebuješ poznať, ak už ho chceš zavolať tak musíš mať túžbu aby prišiel prípadne to podporiť tak že budeš kričať v sne že chceš aby prišiel tvoj sprievodca alebo tak nejak , to je už na tebe ako ho zvoláš
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Pali »

A ja by som sa namiesto volania sprievodcu sústredil na dôvod prečo ho voláte.
Chcete mať spoločnosť vo veľkom vesmíre, ktorý ste si vytvorili, alebo v ktorom ste sa ocitli v nefyzickej realite (LD/OBE)?
Chcete mať dojem dôležitosti, že sa s vami rozpráva "pán" sprievodca? :)

.... alebo chcete pomôcť pri spirituálnom vývoji/raste, prípadne by ste radi nejakú radu ohľadom života?

Tak prečo sa nespýtať priamo a nevykašlať sa na nejakú osobu, ktorú budete volať "snový sprievodca", ktorá vo vás vytvára pocit autority. Treba sa odosobniť, spýtať sa a otvorene čakať na odpovede akéhokoľvek druhu.
Odpoveď môže, ale nemusí byť vizuálna, akustická, pocitová, koncepčný vnem niečoho, ... a zároveň je možné že potrebná informácia sa neukáže, ale to čo sa vám vybaví vyvolá vo vás reakciu .. a tá druhotná reakcia je možno práve vaša odpoveď. A je možné že odpoveď príde v najbližšom čase v snoch alebo veciach, ktoré si v tejto realite zrazu všimnete.

EDIT: Samozrejme že odpoveď môže prísť prostredníctvom nejakej bytosti ... keď si ju nazvete snový sprievodca, anjel, ... to je vaša vec - podstatná je len správa .. forma je obvykle druhoradá .. ak teda forma nie je priamo správou ;)

Pre istotu treba viac krát opakovať a skúšať sa pýtať, ak nerozumiete prvej interpretácii - odpoveď príde v inej a inej forme až kým vám bude stačiť, alebo vás to omrzí ;)
... potom je na vás, ako naložíte s informáciou ... či budete ochotní niečo skúsiť alebo niečo zmeniť aby ste overili užitočnosť danej informácie.
Naposledy upravil/-a Pali v Po Nov 25, 2013 21:24, upravené celkom 1 krát.
Aiy
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Pi Sep 13, 2013 17:40

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Aiy »

Nedávno som mal LD. Privolal som jednu bytosť. Bol to medveď. Už predtým som ho stretával v snoch a chcel som vedieť čo je zač. Myslel som naň a o chvíľu ku mne bežal. Na rozdiel od ostatných snových postáv bol dosť zhovorčivý. Asi polovicu z toho čo hovoril som nerozumel, ale viem že hovoril že mi chodí do snov pomáhať. Tiež radil aby som neveril snárom a rôznym článkom na nete - že sú to sprostosti. V tom sne som stretol ďalšie tvory. Boli to hady a hmyz. V mojich snoch had znamená chorobu - tak som sa na to spýtal jedného hada. Odplazil sa preč. Na chvíľu moju pozornosť upútala skupina mravcov rozoberajúcich mŕtvu húsenicu. Chcel som sa ešte niečo opýtať medveďa, ale prebudil som sa.
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Pali napísal:A ja by som sa namiesto volania sprievodcu sústredil na dôvod prečo ho voláte.
Chcete mať spoločnosť vo veľkom vesmíre, ktorý ste si vytvorili, alebo v ktorom ste sa ocitli v nefyzickej realite (LD/OBE)?
Chcete mať dojem dôležitosti, že sa s vami rozpráva "pán" sprievodca? :)
Pali, tu vychádzaš (mylne) z premisy, že snová realita je len tá, ktorú si daný človek vytvára sám. Snová realita existuje nezávisle od nás, no paradoxne zároveň ju sami (spolu)vytvárame. Preto je možné v astrálnej realite stretnúť astrálneho sprievodcu, ktorý existuje nezávisle od nás, t.j. sme si ho nevytvorili. Snaha mať astrálneho sprievodcu nemusí vychádzať z potreby dôležitosti, ale z potreby pocitu bezpečia, že nás sprevádza niekto skúsený, kto danú realitu pozná.

Pozn.:
Je to ako s abstraktným obrazom. Maliar pri jeho tvorení má svoju vlastnú predstavu o diele a jeho interpretácii, avšak nestranný pozorovateľ diela má častokrát úplne inú interpretáciu diela ako jeho autor. Interpretácia diela je nezávislá od diela samotného rovnako ako vnímanie snovej reality.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Pali »

Úplne súhlasím s tým, že nefyzické/snové reality môžu fungovať nezávisle od našej tvorby a mi ich individuálne interpretujeme a dotvárame.
Preto som formuloval aj tebou citovanú vetu tak ako som to spravil: "...veľkom vesmíre, ktorý ste si vytvorili, alebo v ktorom ste sa ocitli v nefyzickej realite (LD/OBE)".
Taktiež súhlasím s tým, že spoločník na prekonanie svojho strachu je dobrý dôvod, ktorý ma včera nenapadol.
Ja mám dojem/vieru že spoločník je interface systému väčšej reality, ktorý nám pomáha rásť. Môže to byť naozaj nezávislá bytosť, ale rovnako to môže byť len personalizovaný komunikačný interface s konzistentným charakterom, humorom a sadou informácií, ktoré majú potenciál nám pomôcť. Rozdiel sa možno dá nejako spoznať, ale asi len ťažko. Takáto bytosť sa bude prezentovať tak, ako treba na čo najefektívnejšiu interakciu za istým účelom - keby sme vedeli že je to "simulovaná" bytosť, možno by sme jej radám nedávali takú váhu.

A keďže sme malý kúsok systému, pomáha rásť aj sám sebe. Táto motivácia pomôcť sa v tejto realite ukazuje najčastejšie ako synchronicita a zriedkavo ako paranormálne javy. V iných realitách sú pravidlá interakcie systému s nami oveľa voľnejšie, a preto dostávame často práve také zážitky v snovej/nefyzickej realite, ktoré majú najväčší potenciál niečo nás naučiť a dopomôcť nášmu rastu - a s tým aj rastu celého systému

Podobne ako môžeme v Monroovej technike riešenia problémov vnímať odpovede všetkými možnými spôsobmi, tak sa môžeme dopracovať aj v nami chápanej LD/Snovej/Nefyzickej realite k odpovediam na svoje otázky. Dobré je však vtedy vedieť otázku. Ten koncept snového sprievodcu by teda mohol byť užitočný pre bytosti, ktoré sú tam ťahané rôznymi motiváciami a nevedia že účelom je vždy učenie sa - vo forme nejakej bytosti asi potom vie usmerňovať v rámci slobodnej vôle, aby sme si uvedomili otázky a zefektívnili svoje učenie a rast.

Z diskusie hore som cítil skôr že sa mnohí z nás snažia o nejaký zážitok skôr s úmyslom zažiť niečo "cool"/zaujímavý zážitok, a nie s úmyslom učiť sa a dosiahnuť tak vnútornú zmenu/rast.
- v tom duchu som teda reagoval

Netvrdím že na hraní sa a snahe dosiahnuť zaujímavé zážitky je niečo zlé ... na dôvode nezáleží. Záleží len na efekte, ktorý sa dostaví po otvorení sa väčšej realite. Tým efektom je podľa mňa obvykle zmena a rozšírenie pohľadu na túto realitu, a s tým súvisiaca zmena uvažovania a reakcií v tejto "fyzickej" realite.
Čokoľvek vedie človeka k rozšíreniu obzorov je užitočná vec - len potom pozor na viery a predstavy ktoré si človek na svojej ceste týmto smerom nazbiera. Tým myslím koncepty ako LD, OBE, sprievodcovia a pomocníci spirituálni/snoví, anjeli, ...
V istom bode vývoja je dobré si ich uvedomiť ako niečo nami akceptované/vytvorené a dopytovať sa či je ich funkcia/podstata bytia naozaj taká, akú sme im priradili na základe našej viery.
To má potom opäť potenciál vytvoriť nové otázky, ktoré nám umožnia nové pátranie a dúfajme že aj nový/ďalší rast.

Poteším sa iným konštruktívnym názorom na to čo som napísal - netvrdím že musím mať pravdu a preto som zvýraznil aj fakt, že je to momentálne skôr moja viera/dojem a nemám dostatok zážitkov na to, aby som si mohol byť v rámci svojej subjektívnej reality týmto istý.
- čerpám znova z poznania Toma Campbella, ktorý túto tému rozoberá v logických súvislostiach údajne z vlastnej rozsiahlej skúsenosti
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Pali napísal:Ja mám dojem/vieru že spoločník je interface systému väčšej reality, ktorý nám pomáha rásť. Môže to byť naozaj nezávislá bytosť, ale rovnako to môže byť len personalizovaný komunikačný interface s konzistentným charakterom, humorom a sadou informácií, ktoré majú potenciál nám pomôcť. Rozdiel sa možno dá nejako spoznať, ale asi len ťažko. Takáto bytosť sa bude prezentovať tak, ako treba na čo najefektívnejšiu interakciu za istým účelom - keby sme vedeli že je to "simulovaná" bytosť, možno by sme jej radám nedávali takú váhu.
Súhlasím. Z pohľadu učenia sa a rozvoja je v konečnom dôsledku nepodstatné či sa jedná o personalizovaný komunikačný interface alebo nezávislú bytosť. :wink:
Pali napísal:Z diskusie hore som cítil skôr že sa mnohí z nás snažia o nejaký zážitok skôr s úmyslom zažiť niečo "cool"/zaujímavý zážitok, a nie s úmyslom učiť sa a dosiahnuť tak vnútornú zmenu/rast.
- v tom duchu som teda reagoval
Áno, je to možné. Ja tento úmysel (byť cool) cítim častokrát už u samotnej snahy o dosiahnutie OBE/AC, ale samozrejme aj ja sa môžem mýliť. :D
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Aiy
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Pi Sep 13, 2013 17:40

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Aiy »

Nazdar. Dnes som v LD stretol zaujímavú postavu. (vedomie v LD bolo čisté, pamäť prístupná, sen jasný) Snažil som sa privolať medveďa ktorého som spomínal predtým (sústredil som sa na svoj zámer - privolať nikoho kto mi poradí), ale zjavila sa mi staršia žena. Položil som jej otázku. Odpovedala mi ochotne, ale zle som ju rozumel. Akoby používala slová ktorým rozumiem, ale netvorila vety. Taký istý komunikačný problém ako s tým medveďom. Takéto bytosti nestretávam v snoch bežne - inšpirujú ma a radia mi. Chcem sa s nimi naučiť komunikovať. Nepoznáte na to nejakú metódu alebo tak...?
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Pali »

Ahoj Aiy,
Spontánne ma napadá že by to mohlo/malo byť NVC, ako to definoval Monroe.
Ide vraj v podstate o zmes telepatie a empatickej sugescie, kde sa môže prenášať aj veľké množstvo informácií v jednom prenose.

V podstate je to posielanie abstraktných, a možno aj konkrétnych, konceptov. Tieto koncepty si potom mi preložíme na to najbližšie, čo máme v súčasnom poznaní.
Takto prežívame aj lekcie v bežných snoch, kde sa má znázorniť nejaké jednoduché dianie, ktoré si mi neraz interpretujeme prostredníctvom nejakého vzrušujúceho sci-fi príbehu, alebo vo forme počítačovej hry, kde sme účastníkom diania alebo pozorovateľom.

Príklad:
Odoslaný vnem/koncept: "hrozí bezprostredné nebezpečie"
Spracovaný vnem pozemšťana čo videl Hitchkokove filmy: "Si v sprche a za závesom vidíš siluetu postavy s niečim ostrým v ruke, ako sa k tebe blíži"

Už som pár krát takto komunikoval, ale som v tom len začiatočník.
Takže ak má niekto doplňujúce a/alebo iné poznatky a názory, sem s nimi :)
Aiy
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Pi Sep 13, 2013 17:40

Re: Stretnutia v Ld s inými bytostami

Príspevok od používateľa Aiy »

Ahoj, Pali.
Áno, mohlo to byť ono. V tomto konkrétnom prípade som dostával informácie vo forme slov, ale viac som si pamätal samotnú myšlienku ako slová. Problém bol, že časť toho čo tá žena hovorila bola nezrozumiteľná - žiadny dojem, emócie - nič len slová. Slová ktoré som hneď nepochopil som okamžite zabudol.
Ale mal som pocit, že vidí že jej dobre nerozumiem. Ak nič nevymyslíme, skúsim sa pýtať tie isté otázky dokola, kým nedostanem celý odkaz.
A k tým lekciám v bežných snoch - to môžem potvrdiť. Občas som v sne v situácii, keď sa môžem rozhodnúť či pomôžem alebo ublížim. Vtedy mám pocit, akoby ma niekto skúšal.
Napísať odpoveď