Energia na AC / LD ?

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

reincarnate
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 140
Dátum registrácie: So Sep 01, 2012 21:47

Energia na AC / LD ?

Príspevok od používateľa reincarnate »

Ahoj ,
v niektorých článkoch o AC / LD sa dosť často popisuje že je potrebné mať dosť energie v astrálnom/snovom tele aby došlo k AC/LD, čo je na tom pravdy ? O akú energiu ide a ako ju nazhromaždiť ?

dikes
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Energia na AC / LD ?

Príspevok od používateľa Pali »

Zaujímavá otázka Reincarnate :)

Ja vnímam energiu ako metaforu pre proces zmeny. Posielanie energie alebo iná manipulácia je metafora na zmenu ako takú. Preložené do zrozumitelnej formy:
- práca a námaha ktorú človek dá do postavenia domu je ako posielanie energie, ktorým dosahujeme vytúžený cieľ
- peniaze potrebné na materiál, pracovnú silu, povolenia, ... by v tomto prípade mohli byť pekná interpretácia energie ako procesu umožňujúceho zmenu

Z toho čo som postrehol žije veľa ľudí vo svojej subjektívnej realite kde existuje nedostatok energie "pre všetkých" - deficitné/nedostatkové zmýšľanie je pravdepodobne niečo, čo nachytáme ako chorobu mysle z tejto fyzickej reality, v ktorej nám zo všetkých strán nahovárajú že nie je možné aby mali všetci dostatok a už vôbec nie aby mali prebytok.

To je podľa mňa veľmi nesprávny a deštruktívny predpoklad, ktorý robí túto realitu na Zemi oveľa škaredšou a horšie fungujúcou, vďaka strachu, ktorý toto zmýšľanie produkuje.

V tom istom zmysle sa dívam na nedostatkové vnímanie aj v nefyzických/astrálnych/snových realitách. O to viac, že si tieto reality sami dotvárame, alebo neraz aj tvoríme, svojimi vierami, očakávaniami, predstavami, myšlienkami a pocitmi.

Myslím že môžu byť v tejto realite ako aj "nad"/mimo tejto reality faktory, ktoré ovplyvňujú našu "energiu", ktorá je metafora pre náš potenciál zmeniť niečo. Sú dni kde ide meditácia zle a celkovo vnímam deň akoby spoza šedého závesu, kedy nemám veľmi chuť púšťať sa do vecí v tejto realite a možno občas aj v iných.
Potom sú dni kde je všetko jasné, žiarivé. Ja mám znateľne lepšiu schopnosť sústrediť sa, všímať si a celkovo vnímať veci. Vtedy mám často veľa "energie" a s radosťou sa púšťam aj do niektorých vecí, ktoré som dlho odkladal.

Už som aj experimentoval so subjektívnym prijímaním, alebo vytváraním si energie. Moje výsledky sú zatiaľ nejednoznačné - niekedy som mal pocit výrazného zlepšenia a inokedy som si nebol istý.

Takže čo môžem odporučiť:
1. Pusti očakávania alebo vieru v nedostatkovú existenciu. Netvrdím že máš veriť opak, stačí ak nebudeš veriť v to, čo ťa môže obmedzovať. Zostaň otvorený obom možnostiam a skepticky zisti svoju pravdu.

2. Vymysli si alebo si nájdi rituály/metafory v ktorých by si mohol robiť pokusy s "energiou" zamerané na to, čo ťa zaujíma. Ako som ti už inde písal, podľa mňa veľmi málo záleží na samotnom rituále - podstatné je aby si bol ty s ním spokojný a veril že je to vhodný spôsob ako dosiahnuť vytýčený cieľ.

3. Experimentuj - skúšaj čo ťa napadne a neostaň pri vyvodzovaní záverov z pár pokusov. Ak to myslíš vážne, povedz si že si ochotný investovať ASPOŇ pol hodinu času DENNE počas jedného mesiaca aby si sám pre seba zistil ako to asi je. Vytvoríš si skúsenosť na základe vlastných pokusov. Je možné že jeden mesiac nebude stačiť, ale myslím že aj počas jedného mesiaca by si s pravidelnosťou mal prísť aspoň k istým predbežným pozorovaniam.

4. Čokoľvek zistíš po akejkoľvek dlhej dobe testovania, nevytváraj z toho vieru - never výsledkom pozorovania. Len konštatuj že s istou, subjektívne zistenou, pravdepodobnosťou je to tak alebo onak - nedávaj hodnotenia ako 100% pravda/nepravda. Nechaj vždy aspoň malú šancu tomu, že tvoje súčasné experimenty a chápanie mohli byť skreslené nejakou podliehajúcou, pre teba neviditeľnou, vierou alebo strachom.

Ten kto tvrdí že VIE, uzamyká sa vo svojom momentálnom poznaní a sťažuje, alebo dokonca znemožňuje rozvoj ďalšieho poznania danej veci.
Napísať odpoveď