Začiatočník

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
WhiteRider
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Pi Mar 07, 2014 13:38

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa WhiteRider »

Dobroslav

netreba to zas tak važne brat :ok: ja len vravím že nepotrebuješ mat prečistené čakry na to aby si mal OOBE alebo Lucid Dream,aspoň teda podľa vlastného presvedčenia a snažím sa neobmedzovat si už hranice...a mimochodom tu je veľmi dobrý článok možno ti pomôže:

http://www.gnoza.cz/Slovak-html/snova%2 ... ekcia.html
Dobroslav
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi Máj 23, 2014 14:26

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Dobroslav »

Pali: moje a tvoje myslenie je veľmi vzdialené a preto sme sa nepochopili. Dobre, že si napísal ten dlhý komentár, aspoň viem v aké máš myslenie a v akom svetonázorovom svete žiješ ty.
Len sa musíš aj vžiť do mňa. Ja som nevedel, že to myslíš tak metaforicky a v poriadne „duchovnom“ zmysle.
Toto je diskusné fórum je v tejto „fyzickej“ dimenzii a preto komentáre nechápem nejako silne duchovným a metaforickým spôsobom. Pre tým ako píšeš komentár si musíš uvedomiť, že nie každý tomu musí chápať. Musíš si uvedomiť, že to čo si napísal, boli z môjho uhľa pohľadu absurdné poznámky.

A jasné, to hovoril aj Peter Chobot, že čakry sú istým spôsobom ilúzia. Tiež hovoril, že z určitého relatívneho pohľadu je len jedna čakry – a to korunná (ona má totiž spojenie so všetkými ostatnými). Korunná čakra tiež súvisí s Absolútnom
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Pali »

To som rád že sa nám podarilo trošku viac priblížiť v porozumení Dobroslav :)
A teraz keď už možno trošku lepšie rozumieš môj pohľad, vedel by si povedať svoj vlastný názor vo vlastných slovách čo reprezentujú podľa teba čakry, čo podľa teba znamená to prečistenie čakier?
- aká zmena/stav nastane pri prečistení čakier v porovnaní s obdobím pred prečístením čakier?
Jeden výsledok, v ktorý veríš, je tá schopnosť "astrálne cestovať", čo spájaš nejako s vyššou frekvenciou energie, alebo vyšším množstvom dostupnej energie.
- Malý typ ... aj energia je metafora ;).

Vopred vďaka za podelenie sa o tvoj pohľad/názor.
Pali.
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Poprosím, no flame war.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
reincarnate
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 140
Dátum registrácie: So Sep 01, 2012 21:47

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa reincarnate »

čistenie čakier, pomoc od bytostí , hlava na sever, .... a milión iných požiadaviek to je len reťazová reakcia spôsobená vierou konkrétneho autora danej teórie a techniky , nieje to nič viac než placebo efekt a viera že daný rituál vyvolá zvýšenú schopnosť dosiahnuť AC a LD

Ja osobne zažívam AC , LD, spontánne vnímanie cez 3 oko a kopec iných javov, o ktoré sa ani nesnažím no nikdy som nečistil čakry v podstate ani neviem ako sa to robí a podľa toho čo som čítal tak mam pravdepodobné rozhodenú každú druhú čakru v tele ;)
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Pali »

Pekne napísané Reincarnate :)
Páči sa mi tvoja otvorenosť. Avšak z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť aj otvorenosť voči používaniu nástrojov.
- Takto ja vnímam rôzne rituály a aktivity, ktoré majú podľa teba placebo efekt. Sú to nástroje, ktorými sa snažíme dosiahnuť istý výsledok.

Je však podľa mňa lepšie vnímať nástroje ako nástroje a nie ako niečo sväté, alebo nemenné.
Ak nejaký nástroj nefunguje tak dobre pre mňa, zmením si ho. Alebo ho vymením za iný nástroj z inej "ideológie". Zmixujem nástroje na príklad zo šamanizmu, hinduizmu, budhizmu tak, ako cítim že to bude správne.

A potom experimentujem, testujem vyhodnocujem a znova experimentujem a testujem.
Treba vyskúšať nástroje desiatky až stovky krát. Pozorovať pri tom výsledky, ktoré majú byť "hmatateľé" - aby sme sa s našim egom investovaným do "nových nástrojov" neklamali.

Placebo v medicíne má všeobecne efekt aspoň 15% a v závislosti od faktorov a individuálnych participantov výskumu stúpa až niekde k 80% účinnosti.
Placebo efekt je len pomenovanie istého efektu/javu - netreba ho však podceňovať. Odporúčam nespájať ho s nejakým "klamstvom" a s škrobovou/cukrovou tabletkou.

Je to skutočný, opakovateľný, merateľný paranormálny jav, ktorý je uznaný aj v celosvetovej legislatíve cez požadované protokoly pri zavádzaní nových liekov a liečiv.

Odporúčam uvoľniť sa, vziať si zo všetkého to, čo pre nás funguje a učiť sa tu sa bez porovnávania sa, očakávaní a vier.
Učíme sa cez oslobodzovanie sa od strachov, ktoré nás nejako limitujú.
Dobroslav
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi Máj 23, 2014 14:26

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Dobroslav »

Tak v dlhšom komentáre budem sa budem snažiť reagovať na vaše príspevky:

Pali: tak predovšetkým si treba uvedomiť jeden menší problém: medzi Vami tzv. „jasnovidnými“ a nami ostatnými ľuďmi (ktorých nás je väčšina) je určitá priepasť a preto sa vzájomne ťažšie chápeme.
Môj názor, ktorý som si vytvoril na báze inšpirácie vypočutia všetkých dostupných audio prednášok Petra Chobota + moje logické uvažovanie a skúsenosti je nasledovný:
(totiž nie že by som sa chcel bezhlavo kopírovať názory iných, ale ja postupujem pri hľadaní veľmi kriticky a preto beriem do úvahy všetky názory – nie len tie svoje. Peter Chobot je najviac významný odborník z celého Česka a Slovenska, takže preto ho beriem vážne do úvahy)
Takže je to nasledovne: u bežného človeka je vedomie/duch silne prilipnutý k telu, ku každej jednej bunke tela, ku každej jednej mozgovej bunke. Preto vedomie/duch nadobúda identitu tela, takže preto človek necíti že má nejakého ducha – seba vníma skôr ako čisto biologickú – „zvieraciu“ bytosť.

Cieľom energetickej meditácie (čistenia čakier) je „prebudiť“ duchovné telo a tak je potom človek schopní AC a LD. A samozrejme existujú ľudia, ktorí už odmalička majú aktivitu duchovného tela viac prebudenú. Takýchto ľudí je v populácii percentuálne málo - a ide prakticky o drvivú väčšinu členov na tomto diskusnom fóre.
Energetickú meditáciu je treba vnímať omnoho viac materialisticky a racionalisticky ako ju vnímate vy, pretože duch je ešte silne prilipnutý k telu.
(Ešte okrajová poznámka: keď telepaticky komunikujem s určitými bytosťami, tak vnímam to tak, že nekomunikujú cez môjho ducha, ale priamo pôsobia na mozgové bunky)

Reincarnate: z môjho uhľa pohľadu je dôležité, aby metodika meditácia mala určité medze a pravidlá. Hocijaká ezoterická báchorka fungovať nebude.
Ale inak súhlasím, čo sa týka tej viery. Práve pred pár dňami som na to prišiel, že najdôležitejší faktor pri energetickej meditácii je práve viera – sila viery vo svoje duchovné schopnosti. Tento návod je dobrý, avšak práve toto v ňom chýba http://satori.mysteria.cz/energy.html#S ... h%20center
Človek by mal mať silnú vieru vo svojej duchovnej schopnosti, pretože je akýsi výrastok alebo prejav Absolútna (Boha).
Tak to som rád, že ste mi to nezávislo potvrdili, aspoň viem, že je to objektívne a určite mi to bude pri energetickej meditácii pomáhať veľmi významne (pretože zatiaľ som to nemal čas testovať).
**************
Ešte by som Vám rád vysvetlil niečo o Petrovi Chobotovi: astrálne cestovať vedel odmalička, pretože bol v mladosti veľmi chorľavý a preto mal zážitky blízke smrti. Najlepší odborník na celom Česku a Slovensku je preto, pretože má precestovaný celý svet a pozná sa zo všetkými najlepšími šamanmi (podstata šamanizmu je AC) z celého sveta. Títo šamani ho navyše aj zaškoľovali. Najlepší šamani sú v Peru a v Amazónii (o rôznych Ruských ugrofínskych šamanoch hovorí ako podvodníkoch, ktorí sa len pasujú za odborníkov).
Tento človek síce organizuje určité kurzy, avšak ani na jednom kurze nesľubuje, že naučí ľudí astrálne cestovať.
Napriek tomu, že Peter Chobot na svojich prednáškach veľmi často apeluje a zvýrazňuje, že tento svet je len ilúzia, že čakry sú istým spôsobom len ilúziou, že niektoré bytosti sú až tak relatívne, že môžu mať tvar gule, napriek tomu, hovorí, že pre AC je nevyhnutná požiadavka mať prečistené čakry.

PS: tiež pri energetickom cvičení je dobré čerpať energiu zo stromu (najlepšie dub, buk, lipa) do čakier. Vtedy je energetické cvičenie mnohonásobne silnejšie
zebyja
Návštevník
Príspevky: 9
Dátum registrácie: Št Máj 29, 2014 8:53

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa zebyja »

dobroslav napísal: Astrálne cestovať nie je možné bez prečistených čakier. Drvivá väčšina ľudí čo vedia astrálne cestovať pomohli k tomu určité bytosti tým že im pomáhali v tom, aby sa im neznečistili čakry a podobne
Opravdu velmi zajímavé tvrzení Dobroslave.. Na celých stránkách Petra Chobota, jsem nenašel nic o pročištěných čakrách (jen o čistění čaker).. Velice by mě zajímalo, co tím myslíš.. Pevně věřím, že mi v tomto kontextu odpovíš na tyto otázky:

Co je podle Tebe, případně podle Petra Chobota či bytostí se kterými komunikuješ Astrální cestování?
Konkrétně mě zajímá: Lze se v tomto pojetí pojmu AC dostat do fyzického světa a dejme tomu například zjistit něco co nemůžeš jinak vědět? Případně s jakou úrovní zkreslenosti této informace..
Lze v tomto pojetí AC ovlivňovat fyzický svět nějakým způsobem? Energeticky, Mentálně ba dokonce hmotně? (manipulace s předměty například)

Dále mi jde o tvůj pojem pročištěná čakra.. Jak se projevuje čakra, je-li pročištěná? Jde o to, že vyzařuje energii? Že má nějaký tvar? Nějakou kvalitu/kvantitu energie?

Pokud na tyto otázky odpověď neznáš, můžeš mě prosím odkázat na nějaké konkrétní články Petra Chobota, které mi tyto otázky objasní? Případně bych ohledně tohoto tvrzení směřoval dotazy přímo na Petra Chobota, neboť s touto syntézou jsem se ještě nesetkal a opravdu je to zajímavá syntéza, o které si myslím, že by mohla být v určitém slova smyslu pravdivá..

zebyja
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Pali »

Môj názor na "čistenie čakier" alebo akúkoľvek inú aktivitu, spojenú so snahou dosahovať akýkoľvek vytýčený duchovný cieľ je, že sú to metafory na dosahovanie daného cieľa.

Ak sa snažím dostať do "AC", tak v tej súvislosti cítim isté emócie, myslím na to počas dňa, hovorím o tom a možno aj robím nejaké rituály/cvičenia.
- Toto ja nazývam ako "kreatívne procesy" (emócie, myšlienky, slová a činy). Tú to procesy ktoré utvárajú našu realitu, ako aj iné "nefyzické" reality.

V snovej alebo nefyzickej realite vieme vytvárať alebo meniť veci/prostredie len čistým zámerom, alebo zámerom vyjadreným v emóciách alebo myšlienkach.
V tejto realite tvoríme finálne skôr činmi a slovami, pričom aj tieto majú nefyzický zdroj vo forme zámeru, z neho plynúcich emócií a myšlienok/nápadov.
Bez nápadov a emocionálnej potreby niečo tvoriť by sme nemali žiadne vynálezy. Následné skonštruovanie istej technológie je len fyzická reprezentácia, ktorá je však len prirodzeným pokračovaním nefyzických kreatívnych procesov.

Ak by som mal byť konkrétnejší ako sa dostať do AC, OBE, LD a podobne, odporučil by som aktivity, ktoré smerujú k tréningu upokojenia vedomia/mysle. Tréningu smerovania vedomia a zámeru, a udržiavania daného zámeru vo vedomí čo najdlhšie a čo najčistejšie. Pri tomto sa zbavujeme "šumu", ktorý vytvára naša "opičia myseľ". Táto má potrebu neustále kvákať a tým nás rozptiluje - to je náš fyzický/pozemský intelekt.
Akonáhle sa naučíme upokojiť vedomie začneme mať lepšie pripojenie na naše väčšie "JA". Potom prichádza prirodzene do nášho života intuícia, kreativita a synchronicita.
Objavujeme svoje skryté strachy, uvedomujeme si vlastné viery, normy očakávania a zisťujeme ako sú pre nás obmedzujúce.

Mi sme duch/vedomie. Je nám prirodzené byť slobodní a presúvať sa kamkoľvek, kde je to pre nás užitočné a zábavné. Strachy sú to, čo nás ukotvuje a obmedzuje.
Ak sa podľa mňa chce niekto rozvíjať v duchovnom smere, potrebuje si uvedomiť svoje strachy, ktoré sú zabalené vo forme vier, očakávaní, noriem. S postupným púšťaním strachov sa oslobodzujeme, dostávame sa do kontaktu s našim väčším "JA", zbavujeme sa podvedomia, lebo vedomie a podvedomie sa stáva čoraz viac jeden celok - spoznávame sa a preto koncept podvedomia nemá už miesto v našej existencii.
Meditácia je jedna z najuniverzálnejších techník, ako sa hýbať týmto smerom. Dá sa robiť rôznymi spôsobmi - aj jednoduché sústredenie sa na všetky bežné aktivity počas dňa sú tréning sústredenia vedomia. Na začiatku je to však jednoduchšie so zavretými očami niekde v kľude, lebo s otvorenými očami máme priveľa podnetov, kde môže vedomie splašene skákať.
LD je tiež spôsob ako objavovať svoje skryté strachy. Sny sú údajne chránený priestor na zažívanie lekcií, ktoré nám ukazujú naše momentálne strachy - obvykle spojené s našim "denným" životom. Nie všetky sny sú "škola", ale mnohé. Venovanie sa snom, je ako sústredenie sa na učivo v škole - staneme sa aktívnym účastníkom a nie sme už len pasívny poslucháč, ktorému sem-tam uviazne nejaká užitočná vec vo vedomí.

Dobroslav - odporúčam ešte raz tie dve videá, čo som ti postol. Ak sa naozaj chceš venovať duchovnému/spirituálnemu rastu, odporúčam otvorený skepticizmus. Buď otvorený novým, aj zdanlivo nesúvisiacim alebo nekompatibilným témami, aby si mohol rozširovať svoj horizont známeho. Zároveň však treba byť vždy skeptický - stále treba brať novú preferovanú verziu pravdy LEN ako momentálne PRAVDEPODOBNÚ. Takto držíš pravdu "zľahka" a v prípade lepšej verzie pravdy ju vieš po dôkladnom skeptickom otestovaní ľahko vymeniť - nebudeš zbytočne stagnovať s niečím, pre teba, menej užitočným.

PS: po veľa cykloch zistení, že som strnulo držal menej užitočnú verziu pravdy, som zmenil prístup. Teraz si užívam veľmi dynamický vývoj pravdy - je to radosť, učiť sa nové a nové veci, ktoré viem čoraz lepšie aplikovať do svojej existencie.
Vymenil som falošnú istotu spojenú s naviazaním sa na nejakú pravdu/teóriu/myšlienkový smer, za skutočnú radosť z učenia sa a z vývoja/rastu. Takto sa život stane ľahší a radostnejší - a to je to, na čom záleží pri učení .. odporúčam každému vyskúšať.
Iste sa nebudete chcieť vrátiť do "starých koľají" ;)
Dobroslav
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi Máj 23, 2014 14:26

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Dobroslav »

zebyja napísal: Velice zajímavé tvrzení.. :) Dokážeš to objasnit? Co myslíš pročištěnou čakrou? Na daném odkazu jsem odpověď nenašel..
Je podle Tebe čakra pročištěná pokud vyzařuje energii? Nebo pokud má správný tvar? Nebo jde o její průchodnost? Proč by měla být k AC "Pročiětěná" sedmá čakra? U šesté a páté by mě Tvůj názor taky zajímal.. :)
Když jsme u toho definuj prosím i pojem: Astrální cestování.. Vidíš v AC reálný svět? Můžeš pohybovat s věcmi?
ahoj
Prečistiť čakry znamená robiť energetickú meditáciu. Ako hovorí Petr Chobot, presnejšie ani nie priamo čakra je znečistená ale jej okolie.
Tým, že sa do čakry dostane dychovými cvičeniami energia, bude negatívna energia spálená, takže tak sa čakra čistí. A samozrejme mať prečistenú čakru znamená aj to ak je priechodná a zrejme aj keď z nej žiari energia.

Čo sa týka AC, tak astrálne cestovať sa mi zatiaľ nepodarilo, tak znovu môžem len citovať Petra Chobota: astrálny svet je naprosto reálny (čím vyššia dimenzia tým je viac reálny), viac skutočný ako tento, preto ani pojem "astrálny " môže byť aj trochu zavádzajúci. Tiež je možné sa v niektorých iných svetoch zhmotniť a mať toto fyzické telo. Duchovné telo si veľmi dobre drží informácii o každej jednej bunke fyzického tela, preto je schopné urobiť dokonalú kópiu v nejakom inom astrálnom svete.
(Len na okraj, čo sa týka tejto "fyzickej" reality: Tiež spomínal jeden príbeh, kedy nejaký brazílsky pilot havaroval na lietadle, zachránili ho, potom zostal v kóme v nemocnici, ale vytvoril si druhé fyzické telo, žil z rodinou a príbuzní si nič zvláštneho nevšimli: mal plnohodnotné fyzické telo, normálne jedol aj pil. Až neskôr sa "vrátil" do svojho tela v nemocnici a tak sa "prebudil" - až potom si rodina uvedomila, že havaroval. A údajne je takýchto príbehov podstatne viac)

Čo sa týka tých čakier, tak siedma (korunná) má spojenie a súvis s Absolútnom, teda s "Bohom". Cieľom meditácie je jednota s Bohom-Absolútnom a tiež hľadať Boha v sebe. Teraz sa naskytá otázka či je tých bohov viac alebo je jeden, keď každý človek by mal hľadať Boha v sebe. S Pataňžaliho sútry a Brahmanistickej hinduistickej filozofie jednoznačne vyplýva, že Boh je len jeden a že každý sa môže stať s oným jedným Bohom úplne totožný, teda je v dokonalej jednote. Táto vec sa zdá byť paradoxná a nemožná, pretože ako je možné, že viac ľudí môže byť totožných, byť jedno s Bohom? Táto vec sa nedá pochopiť ľudským trojrozmerným mozgom, dá sa to pochopiť len duchovne. Vo filozofii meditácie sa Boh vníma ako neosobný a dal by sa tiež nazvať aj akýmsi kolektívnym vedomím.
Teraz späť k tým čakrám:: celkovo všeobecne si myslím, že všetkých 7 čakier je rovnako dôležitých a bolo by nesprávne sa nejako zaoberať len jednou čakrou konkrétne, alebo len niektorými
***********
Tak čerpám informácie z týchto audionahrávok http://www.petr-chobot.eu/cs/nahravky
***********
zebyja napísal: Konkrétně mě zajímá: Lze se v tomto pojetí pojmu AC dostat do fyzického světa a dejme tomu například zjistit něco co nemůžeš jinak vědět? Případně s jakou úrovní zkreslenosti této informace..
Snáď som správne pochopil tvoju otázku: A hoci komunisti boli ateisti, Ruskí boľševici paradoxne vyhľadávali takto jasnovidných ľudí, pretože to má nespočetné množstvo výhod. Napr. astrálny cestovateľ Peter Chobot pre komunistickú vládu v Rusku robil prieskum hornín a rúd a tým ušetril vláde nemalé peniaze na nákladné vrty. Mohol dokonca cítiť aj vôňu hornín. Ale pri ich výskume mu prekážali akési bytosti (ktoré mohli byť "vedomým" toto pohoria) a v niektorých oblastiach ich zaslepovali takže to im zťažovalo prácu. Tie bytosti nechceli, aby niektoré oblasti pohoria neboli ťažené. A naopak pri iných častiach pohoria tie bytosti ich zasa vyložene povzbudzovali aby tam ťažili (rudy, diamanty).
Peter Chobot pripomína, že astrálne cestovanie bolo aj experimentálne vedecky dokázané na akademickej pôde, avšak tieto veci sa zámerne taja. A súčasnej Ruskej vláde je tiež známe, že nasadzuje množstva astrálnych cestovateľov, či už na špionážne účely, alebo výskum UFO http://1meditaciawzsk.slobodnyvysielac. ... 4/p39/b214
***
Pri astrálnom cestovaní, ak duch vyjde z tela, je údajne dosť ťažké zostať tu na zemi, pretože ducha, podobne ako vzduchovú bublinu vo vode, vyťahuje smerom hore do vyšších svetov. Človek je totiž Božská bytosť, toto je pre človeka dosť nízky svet.
*********
zebyja napísal: Lze v tomto pojetí AC ovlivňovat fyzický svět nějakým způsobem? Energeticky, Mentálně ba dokonce hmotně? (manipulace s předměty například)
To iste ak k tomuto sa Chobot vyjadroval. Údajne ak má človek veľmi dobre prečistené čakry, je to možné:
-robiť "zázraky"
-materializovať predmety
-dematerializovať a potom znovu materializovať svoje fyzické telo, ľubovoľne si zmeniť fyzické telo (konkrétne spomínal napr. aj mať jeden deň mužské a druhý deň ženské telo: tak to by bola hlavne dobrá správa pre transexuálov, čo sú ľudia, ktorí si chcú zmeniť pohlavie)
-tiež aj šamani keď liečia, tak sa doslova hrajú z hmotou (okrem toho sú schopní vidieť v človeku aj mikroorganizmy vírusy, baktérie)
Dobroslav
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi Máj 23, 2014 14:26

Re: Začiatočník

Príspevok od používateľa Dobroslav »

Napísať odpoveď