Z LD do AC

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
WhiteRider
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Pi Mar 07, 2014 13:38

Z LD do AC

Príspevok od používateľa WhiteRider »

Ako sa dostat z LD do AC?Existujú nejaké techniky?
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa Pali »

Môj názor aj na základe osobných skúseností je, že LC, AC, OBE a podobné ostatné skratky popisujú dianie v iných realitách. Z nášho pohľadu sú "nefyzické", avšak ak sme väčšou časťou svojho vedomia vnorení do inej reality, stáva sa zážitok v nej "skutočnejší" a "fyzický".
- Z daného pohľadu potom vnímame túto realitu ako nefyzickú - ako vzdialenú a možno aj ako menej prístupnú.

LD koncept obmedzuje vstup do "nefyzickej reality", ktorá sa tvári ako nami vykonštruovaná - to vôbec nemusí byť pravda, aj keď vo väčšine prípadov asi je. Ak tam ideme s očakávaním že nebudeme vedieť chodiť po "skutočnej realite" tuto, tak sa nám to očakávanie naplní.
- očakávanie nemusí byť len na racionálnej úrovni uvažovania, často máme očakávania, normy, viery a strachy hlbšie, a preto ich nevidíme. To nie je osožné, lebo nás aj napriek našej neschopnosti vnímať dané limitácie, tieto stále obmedzujú vo veľkej miere.
- Do LD sa dostáva cez rôzne techniky ako WILD, DILD, ... wtf .. :) .. to je ďalšia limitácia

OBE koncept je tuším často vnímaný ako lietanie niekde úplne mimo - Ďalšia viera/očakávanie, ktoré tak dostaneme naservírované. Rôzne techniky ako sa do OBE dostať sú znova limitácia. Lebo ak sa niekto vie dostať do "OBE", nevie chodiť v tejto realite pozerať kultúrne pamiatky, pretože to sa dá len z AC. Potom sú tam také zastaralé koncepty ako strieborná šnúra a podobné veci - kto to potrebuje, tomu sa to ukáže - ale potreba v tomto význame je len náš strach z neistoty a nevedomosti, či sa budeme vedieť vrátiť.

AC koncept je tuším často vnímaný ako pohybovanie sa v "astrálnom tele" po našej Zemi. Ty sa pýtaš ako sa dá z LD do AC.
- Je to jednoduché. Stačí pustiť obmedzenia konceptu LD a uvedomiť si že akonáhle si mimo tejto reality, dokážeš smerovaný zámerom/úmyslom so správnou motiváciou prepínať akoby na iné kanály. Takto môžeš skákať medzi rôznymi realitami, pristupovať k dátam z databáz, ktoré sú často nazývané tuším ako "Akashická knižnica/záznamy", vnímať pravdepodobnú budúcnosť ako aj pravdepodobnú, ale neuskutočnenú minulosť.

Podstatná časť je však účel tvojich aktivít a zážitkov. Všetko je podľa mňa nášmu malému "ja" umožňované cez naše väčšie "JA". Tá väčšia časť nás je z nášho pohľadu doma v nefyzickej realite a má oveľa lepší prehľad o tom, čo je preň dobré, dôležité a užitočné.
Sme tu na to, aby sme sa učili veľmi jednoduchú lekciu - a všetko čo sa deje je za tým účelom. Ak naše egom motivované zámery vedú inou cestou, ako by bolo dobré z pohľadu nášho väčšieho "JA", bude táto cesta obvykle oveľa ťažšia, menej príjemná, alebo dokonca plná utrpenia až znemožnená.
Naše väčšie "JA" je doma v nefyzickej realite, kde vníma v Databáze pravdepodobnú budúcnosť diania aj s mierou pravdepodobnosti pre rôzne dianie. Preto má lepší prehľad. Naše menšie "ja" má možnosť sa s časom a tréningom spojiť a zladiť s tým našim väčším celkom - vtedy sa vraj stane život jednou veľkou synchronicitou. Akoby sa nám pod nohami skladal most "reality", bez väčšej námahy z našej strany, lebo ideme správnym smerom a prevažne radostne sa učíme menšie lekcie, ktoré naše "JA" potrebuje pre naučenie sa tej jednej podliehajúcej jednoduchej, hlavnej lekcie.

Buď si vedomý svojho zámeru a podliehajúcej motivácie - robíš veci, alebo chceš ich robiť v zmysle lásky, alebo strachu?
Strach je obvykle tá menej príjemná cesta, alebo dokonca slepá ulička.
Používateľov profilový obrázok
WhiteRider
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Pi Mar 07, 2014 13:38

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa WhiteRider »

Neviem neviem,občas je veľmi tažké ta pochopit,pišeš veľmi zakomplikovane,teda aspoň pre mňa(samozrejme v dobrom) :D a ja som veľmi nechápavý,takže rozumiem tomu len tak z polovice(alebo nie som na takej duchovnej úrovni) :| ...a vôbec nerozumiem tomuto-LD koncept obmedzuje vstup do "nefyzickej reality"

Chcem zostat na našej zemi,a prejsť sa druhom svete...mám tomu rozumiet teda tak,že v LD si stači priat aby som bol v mojej izbe kde leži moje fyzické telo?Z LD sa možem presunut do inych svetov podľla priania?

taktiež som si vedomý toho že skutočné sebapoznanie dosiahnem len medítáciou,na čo som veľmi lenivý a potrebujem nakopnut nejakým silným zažitkom a inštruktážom,rad by som vyšiel z tela a sa nejako porozpraval s prievodcom,ktorého som už dva krat volal v LD no ale ako som dokončil volanie,som každý druhý krat stratil vedomie a vôbec nič si nepamätám od tej chvíľe, myslim si že s tým mi dal jasne najavo že nie som pripravený...

Je dosť takžé zachovat chladnu hlavu ked skoro nič neviem,stale vedomie spi neviem žit tu a teraz,citim sa veľmi obmedzený každodenným životom.nado mnou je vesmír a vôbec si nedokažem predstavit ako mohlo niečo take vzniknut,ako mohli vzniknut nefyzické svety a atd....Hľadám poznanie...
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa Pali »

Skúsim sa teda vyjadriť inak. Tak, aby sme sa v porozumení napokon spojili.

Najskôr ti chcem od srdca odporučiť aby si bol na seba lepší. Nebuď sám sebe "zlý boss", ktorý má očakávania a trestá, alebo aspoň karhá ak nie sú splnené. Dovoľ si byť takým, aký si - presne taký totiž teraz potrebuješ byť. Všetci začíname tam, kde práve sme a ideme tam, kam nás to ťahá. Akceptuj a prekonaj svoje nedostatky. Neporovnávaj sa, nesúď, nehodnoť, nemaj očakávania. Keď si uvedomíš že niečo nevieš, akceptuj to a povedz si "skúsim to spoznať".

Ak sa občas alebo často ocitáš s uvedomením svojho "ja" v sne, máš možnosť emóciou, myšlienkou, alebo slovom zmeniť prostredie alebo dianie. Môžeš si zapriať aby si sa ocitol na nejakom mieste a si tam.
Je však dôležité uvedomiť si, ak náhodou niečo nepôjde tak ľahko, že to môže byť hlavne (ale nie len) týmito dôvodmi:
1. si tam aby si sa niečo naučil a máš obmedzenú kontrolu meniť veci. Tak skús bez frustrácie a s detskou hravosťou pozorovať a zistiť čo sa vieš naučiť, čo vieš spoznať.
2. Máš niekde hlboko v sebe očakávania, viery, normy alebo čistý strach, ktorý ti zabraňuje niečo spraviť. Na príklad ak si z tejto reality príliš presvedčený že lietanie bez motorov a krídel nie je možné, tak si nemusíš dovoliť lietať. V takom prípade si môžeš skúsiť vytvoriť krídla, alebo sa premeniť sa na niečo lietajúce.

Hlavná je zábava a s ňou spojené učenie sa. Nepredstavuj si však že učenie je nejako podobné tomu, čo poznáš tuto zo škôl. To už je veľmi mylné očakávanie, ktoré ti neumožní všimnúť si poriadne tie skutočné lekcie, ktoré sa ti núkajú.
- Predstav si situáciu, kedy máš ísť do chladničky po kyslú smotanu. Myslíš si že hľadáš ten modro-biely kelímok. Hľadáš a hľadáš, avšak márne. Keď rezignuješ a zavoláš niekoho iného, nech ti príde pomôcť. Zrazu druhá osoba vyberie tebe z pred nosa tetrapakové maličké balenie kyslej smotany od iného výrobcu, s inou farbou balenia (ako krabičkové džúsy).

Toto je na ilustráciu najbežnejšieho problému - ak hľadáš niečo o čom si počul, avšak si ešte nezažil, predstavuješ si nejakú približnú verziu danej veci. S týmto prístupom sa často netrafíš a hľadáš niečo úplne iné, ako sa ti núka. Preto je dobré nemať žiadne pevné očakávania - stanoviť si ciele len jemne a pozorovať ako sa to vyvíja na každučkom kroku. Upravovať podľa toho cieľ - ale stále ho vnímať len jemne. Neupínať sa na nič konkrétne.

V mojej skúsenosti máme všetko buď už dnes, alebo to máme na dosah. Jediné čo treba je vypestovať lepšiu všímavosť, upokojiť myseľ a zistiť čo to "vidíme" vo svojom vnímaní reality.

Nefyzická realita môže byť niekedy v našom vnímaní rozmazaná, matrná alebo akoby priesvitná - nevýrazná. Inokedy vie byť realistická alebo dokonca hyper-realistická.
Nech je akákoľvek, frustrácia je prejav negativity. Tou si obvykle kazíš akúkoľvek hru- či už v tejto realite, alebo v iných. Skús jednoducho akceptovať to čo sa ti ponúka a zobrať si z toho čo najviac.
Ak sa ja neraz ocitnem "niekde inde" a mám slabé vnemy, neriešim to. Nevadí mi to. Jednoducho môžem skúsiť zamerať sa na nejaké vnemy dotyku, chuti alebo zraku. Prípadne môžem skúsiť iným spôsobom vnoriť sa hlbšie do danej reality - nejakou činnosťou, ktorá ma viac pohltí a tým aj ponorí do danej reality. Dajú sa použiť aj afirmácie vo forme vyslovenia "jasnosť teraz!".
Obvykle mi však nevadí menej ostré vnímanie, a keď sa rozhodnem robiť nejaké činnosti, niekam ísť, niečo testovať, tak sa vnímanie stane ostrejším a ja si to často uvedomím až oveľa neskôr. Podstatné je dianie a lekcie, ktoré si z neho môžeme vziať.

Keď sa nad tým zamyslíš, vždy keď si niečo predstavíš v tejto realite, zhmotníš to akoby v dočasnej nefyzickej realite.
Ak zatvoríš oči a predstavíš si že si na Eiffelovej veži, vnímaš tam príjemný vánok, hrejivé lúče pri krásnom západe slnka, tak to naozaj zažívaš. Aj keď si práve možno v rušnom autobuse, alebo len doma na gauči. Táto "predstava" je pre teba do istej miery reálna.
- si vtedy malou časťou svojho "rozbehaného" vedomia mimo - si mimo tela.
Ovplyvňuje tvoje telo aj fyziologicky. Ak si stresovaný, môže ťa správna scéna upokojiť, vytvoriť v tebe pocit šťastia alebo aj zahriať cez lepšie prekrvenie tela. Myšlienky a predstavy sú pre majiteľa skutočné a sú pekným príkladom našej tvorivej schopnosti.

Je to také jednoduché, že tomu ľudia neveria. Potom si vytvárame komplikované modely a rituály, aby sme si dovolili uveriť že to je skutočné. Až spätne asi všetci pochopíme že sme to mali už od začiatku, len sme odmietali predstavu takej veľkej dostupnosti a jednoduchosti.

S tréningom a vytrvalým opakovaním a experimentovaním vieš takto zamerať svoje vedomie a ponoriť sa ním tam, kam chceš. Je dobré skúsiť pustiť všetko a naučiť sa ponoriť do prázdna, kde sa vnímaš akoby ako bodka vedomia. Nepredstavuj si výsledok, jednoducho skús všetko pustiť - sadni si alebo ľahni a skús sa nejako ponoriť do prázdnoty, ktorá ti je príjemná. Hľadaj to čo ti je príjemné bez očakávaní - zameraj sa na to a preskúmaj to. To je škola hrou - tak sa môžeš v "meditatívnom stave" spoznať.
Hlavné je zo začiatku nesúdiť a neporovnávať. Jednoducho si užívaj všetko čo príde. Na porovnávanie a experimentovanie bude času dosť - keď sa desiatky krát dostaví nejaký zážitok, začni vyhodnocovať či je užitočný. Nie je podstatné či je skutočný. Občas budeš zaskočený - ak nemáš v sebe veľa strachu, tak to zaskočenie bude skôr príjemného charakteru.
Takýmto spôsobom sa naučíš chodiť do nefyzickej reality a budeš sa môcť učiť aj v "iných triedach" = znova metafora. Tvoja realita sa zväčší, a ak jej to dovolíš, bude sa zväčšovať denne.

Ohľadom sprievodcu - predstav si že máš možno niekoľko nefyzických bytostí, ktoré ti neustále ponúkajú pomoc. Avšak bez dostatočne jemného vnímania si tú pomoc nevšímaš. Myslíš si možno často, že je to len náhoda. Niekedy máš dojem že to bol tvoj nápad a inokedy tú telepatickú komunikáciu jednoducho vyhodnotíš ako niečo nepodstatné. Obvykle si ale vôbec nevšimneš na vedomej úrovni - prebleskne to v dvojom vedomí a stratí sa = "prijímateľ nezastihnutý". :)

Meditácia je len slovo - neviem čo pod ním ty sám rozumieš. Sebapoznanie je možné cez veľa všeobecne známych a ešte viac neznámych/neobjavených spôsobov. Meditácia je podľa mňa tréning vedomia ktorým si vytvoríš jemnejšie vnímanie. POčas toho sa aj spoznávaš a spoznávaš aj svoje hlbšie strachy, zabalené AJ vo forme vier, noriem a očakávaní. Pri tréningu meditácie sa deje veľa vecí naraz a vôbec nie je potrebné ich riešiť intelektuálne - práve naopak. Je lepšie len rutinne a mechanicky na dennej báze investovať pár minút ráno a večer do ponorenia sa do svojho vnútra. Pozoruj, nesúď a hlavne si užívaj ;).

Prosím spýtaj sa konkrétne na čokoľvek nejasné, a ja ti pokúsim inak vysvetliť.
Hlavne buď na seba dobrý .. nekarhaj sa, si dokonalý taký aký si - si unikát a preto nie si porovnateľný s kýmkoľvek alebo čímkoľvek.
Aiy
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Pi Sep 13, 2013 17:40

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa Aiy »

Zdravím.
Tiež ma zaujala možnosť prechodu z LD do AC. Predpokladám síce že sa jedná o 2 podoby jedného javu, ale overené to nemám. Niekde som čítal, že v LD stačí povedať "Chcem ísť von" a mal by som sa uvedomiť mimo tela. Vraj to sa obvikle podarí na tretí pokus. Raz som sa to rozhodol vyskúšať.
Moje jediné očakávanie bolo že ak sa to podarí, spoznám rozdiel medzi LD a AC. Nemám nejakú presnú predstavu ako to "tam" vyzerá, len nejaké mnou neoverené opisy z kníh a tak... Mám istú vieru vo funkčnosť tej metódy. (Tá viera je pre mňa akási pomôcka. Nelipnem na nej a neobmedzuje moje posudzovanie zážitkov. Viem že to ide aj inak, ale ľahšie sa to povie ako spraví...)
Na konci jedného LD som si na tú metódu spomenul. Sústredil som sa na to že chcem mimo telo, zažiť AC. Vyslovil som vetu "Chcem ísť von !" a cítil som akoby ma vtiahlo nejaké tornádo alebo tak... Mal som pocit že letím smerom hore nejakým tunelom. Myseľ som mal čistú. Cítil som nejakú zmenu vnímania okolia a seba v porovnaní s predchádzajúcim LD. Trvalo to pár sekúnd. Potom som stratil vedomie.
Rozhodne mám v pláne tento experiment zopakovať. Možno sa to na tretí (alebo aj tridsiaty) pokus podarí. Verím tomu.
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa Pali »

Aiy,
Žiadne slová nenahradia zážitok. Praj si vyskúšať to počas viacerých dní/týždňov a pravdepodobne dostaneš nejaké lekcie/zážitky.
Typ na nástroj:
Môžeš si pred zaspávaním čoraz pomalšie, s čoraz väčšími rozostupmi medzi slovami, opakovať nejakú afirmáciu. Na príklad niečo ako: "učím sa vedome mimo tela". Ja som si dávnejšie skúšal túto afirmáciu ako dosť neutrálnu formuláciu, ktorá mi môže umožniť nadobudnutie lucidity v sne, alebo zvýši šancu na OBE, keď sa prebudím nadránom a začnem meditovať.
- Oboje sa viac krát podarilo.

Moja skúsenosť mi jasne ukazuje že medzi OBE/AC a LD je len rozdiel v nami pomenovaných "škatuľkách". Už som načrtol hore že škatuľkovanie nie je podľa mňa prospešné. Viac krát som mal sen, z ktorého sa stalo LD, v ktorom som trénoval techniky na OBE a neskôr som sa prebral v tele a rovno som znova skočil do OBE, vypadol znova von a znova sa hneď vrátil do OBE.
- nezáleží na názve/škatuľke. Záleží len na zážitku ktorý si vieme zobrať.

Ten zážitok má za účel nejako nás zmeniť - a práve tá zmena nášho vnútra, cez poznanie, je tá naša lekcia.
Nemusíme hneď vedieť kam jednotlivé malé lekcie vedú. Možno sa aj neraz zdá že tam žiadna lekcia nebola. Ale každá maličká zmena nášho vnútra mení náš pohľad na svet - akokoľvek nepatrne, je tam zmena. Tieto zmeny sú kumulatívne a neskôr, možno o pár týždňov, môžu vyvrchodliť v zmenenom vnímaní a/alebo konaní v istých situáciách - a to vo všetkých realitách.
Zmena nášho vnútra/jadra sa prejavuje všade. = aspoň takto to ja zatiaľ vnímam sám na sebe
Používateľov profilový obrázok
WhiteRider
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Pi Mar 07, 2014 13:38

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa WhiteRider »

Pali

Je to čudne,ale tentokrát som ta naozaj pekne pochopil,Dúfam že sa mi tieto veci zaryju do pamäti a ked bude treba tak si na nich spomeniem...

mám furu otázok,ale niektoré asi nieje dobrý nápad rozoberat na verejnom fore.

mimochodom dakujem ti veľmi pekne,dobre mi padlo prečítať si tieto múdre riadky.
Používateľov profilový obrázok
WhiteRider
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Pi Mar 07, 2014 13:38

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa WhiteRider »

Aiy

zaujímavé,určite to skusim pri najbližšom LD a podelim sa o výsledky...
reincarnate
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 140
Dátum registrácie: So Sep 01, 2012 21:47

Re: Z LD do AC

Príspevok od používateľa reincarnate »

:) ako z LD do AC ?

zrejme nijako pretože niekde v jadre týchto termínov ide o jedno a to iste, len charakteristika je iná pretože AC je ezoterický termín a LD je vedecký termín z čoho ľudia usúdili že ide o dva rozdielne stavy.

Zoberme si vedecký pohľad. Človek väčšinou sníva nevedome ale ak dôjde k uvedomeniu si toho že sme v sne je to už LD.

Zoberme si teraz ezoterický pohľad na sny. Ezoterika popisuje že človek každú noc podstupuje nevedomé AC , kedy naše vyššie JA opúšťa telo za účelom získavania skúsenosti v iných sférach astrálu , tieto nevedomé AC sa považujú za snívanie. Sny sa podľa ezoterikov odohrávajú v astrále v tzv. snových jazierkách, čo je priestor kde ma každý človek svoj vlastný priestor v ktorom sa projektujú sny.

Z toho vyplýva že ako náhle človek naberie vedomie v sne tak dochádza z vedeckého pohľadu k LD a z ezoterického pohľadu je to AC.

Ľudia majú hlavnú tendenciu rozdeľovať AC a LD pretože si myslia že v LD je to len ich projekcia a v AC je to reálny svet. Skutočnosť je taká že aj v AC aj v LD vidíte projekcie tak isto ako v LD a v AC môžete vidieť aj skutočné miesta resp. ich nefyzický odtlačok.
Napísať odpoveď