cítim energiu, par zvlasnych zazitkov niekto vie objasnit ?

Vaše dobré/zlé skúsenosti s mágiou

Moderátori: RedHawk, Moderátori

sznecko
Návštevník
Príspevky: 2
Dátum registrácie: St Feb 27, 2013 20:47

cítim energiu, par zvlasnych zazitkov niekto vie objasnit ?

Príspevok od používateľa sznecko »

Keď som prvý raz pocul o ac a ld zaujalo ma to a praktikoval som to viacmenej samoukou. Aj cakry som otvaral taktiez
metodami na ktore som postupne prisiel. Teraz ked zavriem oci, nadychnem sa a sustredim sa, citim nieco co mi pripomina kundaliny,energiu ako prejde chrbticou až do hlavy. Taktiez sa mi stala nedavno jedna haluz, zaujimal som sa o zivly a hermetizmus a rozhodol som sa ze si narysujem pentagram do takej knizky ktoru som si na to zalozil. V ten den ako som to urobil som na zemi nasiel pentagram ktory sa dokonale aj velkostou prelinal s tym co som nakreslil. Som toho nazoru ze nic nieje nahoda. Vedel by niekto poradit ze co dalej alebo mi nieco objasnit. Mal som uz par ld aj nieco co si myslim ze bolo obe. To obe bolo asi tak, ze som mal sen v ktorom som zistil ze snivam, bol som u mna doma a vsetko bolo poskodene neviem uz preco. Ked som zistil ze snivam a uz mam skusenosti s ld vsetko som opravil. Nasledne som sa zobudil bol som si isty ze som v realnom svete, ale vsetko bolo poskodene a znicene tak ako predtym. Myslou som to uz nevedel dat do poriadku. Tak som sa zmieril s tym ze je to vsetko znicene a siel som meditovat. Snazil som sa opustit telo , akoby som priam vypadol z tela bol som dezorientovany ale vedel som ze som von. Zobudil som Vsetko bolo normalne, ale piskalo mi velmy silno v usiach a vsetko sa mi zdalo akesi ine. Po niekolkych minutach co som bol hore zase sa vsetko napravilo.
sorry za gramatiku :) diki dopredu niekomu za radu, vazne neviem co a ako a chcem sa posunut dopredu..
vlčok
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 74
Dátum registrácie: So Jún 22, 2013 14:55

Re: cítim energiu, par zvlasnych zazitkov niekto vie objasni

Príspevok od používateľa vlčok »

Su tri možné scenáre ale to môžeš cítiť len ty 1.Máš proste pokračovať trénovať a viac budeš mať talent a ten netreba premarniť 2.Nejaký mág ťa chce za učna a testuje ťa alebo navádza k nemu 3.Niekto po tebe ide ak ťa bolieva hlava je ti zle a doktor nevie prečo tak to je zlé .Ak niečo chceš vedieť napíš na stránku mne.
Stromy su vetšie ako my,zvieratá silnejšie ako my , živly múdrejšie ako my , a my si stále myslíme že sme prvý.
Ak by ste sa chceli naučiť nejaké techniky alebo si len pozrieť iný pohľad na magiu môžte navštíviť http://magiaenergie.wbl.sk/
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: cítim energiu, par zvlasnych zazitkov niekto vie objasni

Príspevok od používateľa Pali »

Ahoj Sznecko,

Keď som si čítal tvoj príspevok, našiel som sa v mnohom čo píšeš. Aj ja som chcel zistiť čo je tá energia.
Môj začiatok bol spojený s úmyslom zlepšiť svet, tak ako to údajne ukázali mnohé opakovania skupinových meditácií, ktoré boli študované na Maharishiho univerzite v USA ale aj inými výskumnými organizáciami. (tu zhrnutie po anglicky: http://mum.edu/RelId/622829/ISvars/defa ... tudies.htm)

Keďže som nevedel ako posielať pocit lásky do okolia, uvažoval som. Uvedomil som si pri pozeraní emotívnych filmov že práve v scénach nabitých pozitívnymi emóciami, kde sa vcítim do deja, pociťujem popri občasnej ujdenej slze aj veľmi silné .. akoby zimomriavky. Akurát že to nie sú zimomriavky.
Pred nedávnom som našiel na to názov na internete .. volá sa to "frisson" - je niečo popísané aj na wikipédii.

Takže som si povedal že práve vizualizovanie emotívnych situácií s pozitívnym obsahom toto bude vedieť vytvoriť. Hádal som správne. Tak som toto praktizoval počas meditácií nejaké tie mesiace a cítenú energiu som posielal niekam konkrétne, alebo všetkým bytostiam. Potom som si všimol že nemusím meditovať ani sa nejako silno sústrediť a naozaj stačí len nádych a úmysel vyvolať to. Všimol som si pri mojom praktizovaní že sú 2 spôsoby ako to vyvolávam. Prvý by som nazval akoby silovo - viem čo chcem a akoby zatlačím na "pílu" aby som to pocítil. Tento nie vždy vyjde a má rôznu intenzitu. Druhý by som prirovnal k privolaniu - mám úmysel/intenciu a očkávam. Avšak nerobím nič násilne. Možno je to z časti akoby prosba. Tento druhý typ je pre mňa ťažší, lebo to chce tichú myseľ, ale je obvykle o to silnejší a navyše to pociťujem ako to lepšie/správnejšie.

Pred pár mesiacmi som sa začal zaoberať OBE a LD .. hneď som dostal znenazdajky možnosť si vyskúšať OBE a potom sa prihodili aj viaceré LD.

Nezaoberám sa mágiou ani negatívnymi alebo pozitívnymi entitami.
Som dosť vyvážený logicko-intuitívny typ človeka a v snahe nenaletieť na somariny si snažím racionalizovať čo najviac vecí. Logickou dedukciou podporovanou intuíciou potom blúdim v spleti informácií a synchronisticky obvykle zakopnem veľmi rýchlo o to čo ma má posunúť ďalej, prípadne má odpovedať na moje aktuálne pálčivé otázky.

Najlepšie popísanie existencie kde subset je fyzická realita som našiel od Toma Campbella. Je vyštudovaný jadrový fyzik so slušným životopisom v "normálnom" svete. Bol to zároveň jeden z prieskumníkov Boba Monroa a teda zakladateľ Hemi-Sync a monroovho inštitútu. Z toho čo som zatiaľ videl je oveľa ďalej v skúmaní a občas aj aplikovaní OBE, mágie, .... všetko čo by naša veda nazvala paranormálne.
Napísal knihu "My big TOE (Theory of Everything)" ktorá zahŕňa popri malom TOE o ktorú sa snažia doposiaľ márne fyzici (teória relativity + kvantová fyzika) aj všetko ostatné. Teda vzťahy, princípy a cieľ evolúcie, mágia, telekinézia, telepatia, liečenie na diaľku, ....
Z toho čo som ja zatiaľ videl, nemá záujem zarábať na svojej "teórii". Má na youtube hrozne veľa videí zo svojich prednášok. Kniha stojí niečo, ale dá sa zadarmo čítať na google books, videá sú zdarma záznamy z asi skoro všetkých prednášok ktoré robil a za ktoré neberie honorár. Len si vraj nechá zaplatiť cestu a náklady na pobyt pre seba a ženu .. a prednáša 8 hodín v kuse denne, ak je treba.

Na záver to čo som si ja z jeho teórie zobral ohľadom vecí ktoré vnímame .. či je to frisson, alebo synchronicita. Všetko sú to metafory/symboly - sú to LEN metafory, ale zároveň sú veľmi dôležité. To LEN zdôrazňuje Campbell preto, aby sa človek nefixoval na metafory ktoré pre neho nie sú vhodné/nefungujú. V takom prípade treba nájsť lepšiu, alebo najlepšie vytvoriť vlastné metafory/symboly. Symboly sú potrebné aby sme vedeli chápať a spracovávať informácie, a teda sa učiť.

Náhoda v tomto našom svete, ktorý je najlepšie popísateľný ako virtuálna realita, existuje. Nie všetko sa deje za konkrétnym účelom. Avšak asi drvivá väčšina zaujímavých náhod, ktoré sú pre nás z nejakého dôvodu pozoruhodné alebo mystické, je tu za nejakým účelom pre nás. Ten účel nemusí byť vždy niečo veľké ... možno sme len koliesko v stroji diania a povedaním o tej udalosti dáme do pohybu stroj, ktorý sa až potom, oveľa neskôr a bez nášho vedomia, riadne rozbehne.
timea
Návštevník
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Pi Okt 17, 2014 14:21

Re: cítim energiu, par zvlasnych zazitkov niekto vie objasni

Príspevok od používateľa timea »

ten pentagram môže znamenať aj to, že si Ťa magická pomôcka našla sama - čítala som pár článkov od Jozefa Kariku a práve tam sa spomínal prípad, že magické pomôcky sú také silné, že si Ťa nájdu aj sami - bolo to o magickej palici - nejaký chalan sa jej chcel zbaviť a kdesi v Tatrách ju predal poľským turistom, ktorých náhodou stretol a napriek tomu sa k nemu vrátila neuveriteľnou cestou - Poliaci ju predali starému otcovi jeho najlepšieho kamaráta a ten mu ju daroval, pretože si myslel, že jeho "zdesený" pohľad na ňu pramení z jeho vrúcneho želania vlastniť ju :-) ....

takže mágia nie je žiadna sranda .... niekedy môže byť silnejšia ako predpokladáme :-)

a ešte jedna malá rada - radšej sa zver pri mágii (aspoň v začiatkoch) do rúk schopného odborníka - pretože potom vznikajú problémy napr. s Choronzomom - čo sa môže prejavovať aj ako poltergeist ...
Napísať odpoveď