Tak sem pridávam svoj príspevok aj ja
Vnímam ego ako súčasť nezbytného „ja“. Nahradila by som ho iným slovom ako je vedomie, či časť nášho vedomia (ostatným môže byť bližšie slovíčko myseľ, avšak mne pasuje viac vedomie). Vedomie má nutkavosť utekať dopredu, dozadu, hrabať sa pomedzi to čo bolo a čo bude, a práve preto tam nachádzam ego, pretože aj ono má neustálu potrebu „byť niekde inde“ ako v prítomnej chvíli. Ako som spomenula vyššie, ego je pre mňa súčasť nezbytného „ja“. Na základe mojej neobvyklej skúsenosti si myslím, že ego hrá celkom dôležitú rolu, nebyť ktorej by sme nemali takú možnosť spoznať sa. Nie nadarmo sa duchovne založený človek učí ovládať svoju myseľ (utíšiť ju) a žiť v prítomnej chvíli.
Ego, teda vedomie je prepojené s podvedomím. Podvedomie, ktoré by som nazvala naša nepreskúmaná oblasť nám neustále ponúka úžasné schopnosti a myšlienky, ktoré sa učíme hľadať práve utíšením vedomia aby sme mohli naslúchať práve podvedomiu.
Podvedomie má v sebe spústu informácií zachytených podprahovo a v našom vnútri z toho vzniká krásny a magický prepojený obrazec, náš odraz

Podvedomie tiež neustále uteká tak ako vedomie, ale o niekoľko násobok rýchlejšie a to každá myšlienka môže byť iná. Vedomie zas rozhoduje, čo z tých podvedome vyslaných myšlienok „potvrdí“ a dovolí cez seba preniknúť. Je ich veľmi veľa, možno aj niekoľko tisícok alebo aj milión v malom okamihu (podvedomie by som pomenovala aj ako vnútorná akaša

) a vedomie vyberie z toho možno tak tri. Samozrejme môže aj viac, uviedla som len príklad. Takže si myslím, že naše vedomie alebo to nazvime egom, komu ako to lepšie vyznie, nás chráni pred bombou myšlienok. Keby nebolo vedomie, bolo by podvedomie. Ako by to asi vyzeralo, keby to tak bolo?

Čo by človek v tomto uponáhľanom svete robil, keby bol ovládaný vlastným podvedomým a za niekoľko sekúnd by sa mu premietlo nespočetne veľa podprahovo zachytených informácií/myšlienok naraz? Jednoznačne by sa z toho zbláznil.
Je to len môj názor a môže byť celkom odlišný od vašich , mne však tento poznatok dal jeden môj obrovský zážitok pred rokom