Pamätanie si snov

Zaujímavé zážitky z vašich snov

Moderátor: Moderátori

adi0905
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Po Jún 22, 2015 18:10

Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa adi0905 »

Zdravím. Nedávno som sa dozvedel o LD, tak som si pozrel určité metódy a momentálne praktizujem všetky okrem zapisovania si snov a WILD. No a to je to, na čo sa chcem pýtať. Posledný mesiac (možno aj viac) si nepamätám zo snov vôbec nič. Proste si nepamätám pocity,slová,dej poprípade bolesť nič. A bojím sa, že keď budem dlhšie trénovať LD, tak ho aj budem mať,l lenže si ho kvôli tomuto problému nebudem pamätať a zbytočne mi klesne motivácia :( A to súvisí s metódou WILD. Čítal som aj o frázach spánku. A metóda WILD zahŕňa to, že po 6 hodinách vstanem na 20 minút a budem si niečo čítať o LD. A tu prichádzam k tej otázke: Myslíte si, že keď vstanem po tých 6 hodinách tak je možné, že si sen budem pamätať, pretože vstanem hneď po fráze, kde sa tvoria sny, takže mi WILD pomôže pamätať a zapisovať si sny? PS: Momentálne vstávam na zvuk budíka, môže aj to ovplyvniť to, že si nepamätám sny pretože ma rozruší budík? Ak ste sa dostali ž sem, tak gratulujem. :ok: :ok: Za odpoveď vopred ďakujem, snáď začne byť toto fórum viac aktívne :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
Forte6
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Ut Mar 24, 2015 22:46

Re: Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa Forte6 »

Ahoj Adi :) opäť sa ti ozývam.

Nebuď zúfalý ani smutný, že si nič nepamätáš, alebo si len útržky vybavíš zo snov. Každý kto sa začal viac zaujímať o sny, takto začínal, dokonca aj ja :) po čase som mala živšie sny .. ale naozaj, naozaj dobrá metóda je si zapisovať tie sny. Aspoň zo začiatku. Viem, že je to únavné a keď vstaneš ospalý a povieš si ó bože, a teraz zapisovať, o čom sa mi to vlastne zdalo..nestrácaj nádej, keď sa ti sny zo dňa na deň nevybavujú, chce to čas. Výsledky neprídu len tak zo dňa na deň :) .. ja som si sny zo začiatku zapisovala i keď si bolo ťažké spomenúť, ale čím viac som písala, tým viac sa mi toho v mysli začalo zobrazovať. Už si ich nezapisujem a odvtedy si ich pamätám. Rekord bol, keď som si spomenula na 7 snov z noci :) .teraz to mám tak, že niekedy si ich vybavím, niekedy nie.
Tak ale späť k tebe. Ešte pomáha sugescia, veď vlastne na tom princípe fungujeme skoro všetci. Sugescia je vlastne viera v niečo ktorú dáš do slov. Môžeš použiť napríklad takéto niečo : Neskôr, keď sa zobudím, spomeniem si na svoj sen. Alebo vždy si spomeniem na svoje sny ... najlepšie je sugesciu hovoriť v prítomnom čase, pretože VRAJ podvedomie nerozoznáva slovko BUDEM - BUDEM si pamätať svoj sen. Ja však mám za potrebu povedať, že je to klamná informácia, aspoň u mňa. Pre mňa slovíčko BUDEM ako nefunkčné neplatí. U mňa to funguje :) len ja už sugescie a ani žiadne metódy už istý čas neskúšam, nechám to voľne plynúť..
Ak máš otázky kľudne sa ich opýtaj hocikoľko, koľko sa ti len zažiada. Odpoviem ti na ne z môjho pohľadu-môj pohľad nemusí byť nejako vyhovujúci tvojmu, čiže keď tu niečo napíšem, stoj si za svojím názorom ale keď sa ti niečo pozdáva, kľudne si vezmi niečo aj z mojich myšlienok, takto sa veľká väčšina učíme- sme učitelia jeden pre druhého :)
adi0905
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Po Jún 22, 2015 18:10

Re: Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa adi0905 »

Zas a raz ti ďakujem za odpoveď Forte :) No, len mne nejde o to, že so lenivý, lenže ja si vôbec nič nepamätám. Iba ak dneska poobede som si išiel na chvíľu zdriemnuť, a len tak som sa na "jedno oko" prebral, tak som si spomenul na sen, ale než som sa stihol postaviť, tak som zaspal a bol fuč :D K tej sugescii. Každým večer so hovorím niečo ako: "Mám plne pod kontrolov svoje sny" (používam prítomný čas, písalo to viacero ľudí, tak na tom zakladám). Ale nikdy neviem, či si to mám hovoriť len v hlave, alebo nahlas, tak to robím 3 krát v hlave a 3 krát nahlas. Ako to tak poviem 3 krát a mám zavreté oči, tak mám proste taký divný pocit. Ako keby som bol na kolotoči, a začal sa točiť neviem to lepšie popísať. Ale hlavne tma je stále tmavšia a tmavšia kým nezaspím. Takže moje otázky ak sa môžem teda pýtať: 1. Znamená tento "kolotočový" pocit niečo? Ako nábeh na LD alebo tak? 2. Sugesciu si mám hovoriť v hlave, alebo nahlas? PS: Ďakujem ti, že si aktívna/y (mám pocit že si skôr dievča, lebo si písala "zapisovala") :)
Používateľov profilový obrázok
Forte6
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Ut Mar 24, 2015 22:46

Re: Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa Forte6 »

Zdravím ťa kamaráde ;)

V tej sugescii pokojne pokračuj aj naďalej :) a či to máš hovoriť nahlas alebo len v hlave, na tom nezáleží, hlavný je zámer, ktorý máš. A to s tým pocitom točenia- neviem naozaj, ale každopádne to niečo znamená. Myslím že prílišnú sústredenosť tomu netreba nejako venovať , nie je to nič neobvyklé :)
A áno, som dievča.:) A tou aktivitou to bude preto, lebo ja tiež chodím do školy, a väčšina skúsenejších ľudí čo sa týka snov a všeobecne duchovna, majú nad 22 rokov čo znamená že si nájdu len niekedy čas na toto fórum, pretože pracujú :) .. my máme ešte také lážo-plážo kým sme v škole, ale doraz to už také veľmi nebude.
Používateľov profilový obrázok
Anax
Návštevník
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Pi Máj 22, 2015 10:46

Re: Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa Anax »

Ahoj. keď si takto nepamätáš sny, možno by si mohol vyskúšať, zamerať sa na to aby si sa pri precitnutí zo spánku nepohol. Písal si že si keď si bol na pol oka, tak si ešte mal stopu sna. Mne sa často dialo , že prudký pohyb mi tú niť k snovému pretrhol. preto mám zápisník s baterkou vľavo vedľa hlavy (som praváčka, takže sa len obrátim na bok a poležiačky píšem). A okrem toho, keď sa mi podari precitnút bez pohnutia a cítim ze ten sen je ešte stále veľmi blízko, som rozospatá, ale pritom bdiem, tak radšej nez by som zapisovala sa nehýbem a vrátim sa do snívania vedome a vtedy už nasleduje LD. Skús si prečítať Radugu, mám pocit že ťažisko väčšiny jeho techník je využiť moment tesne po precitnutí zo spánku.
http://obe4u.com/cz/
adi0905
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Po Jún 22, 2015 18:10

Re: Pamätanie si snov

Príspevok od používateľa adi0905 »

Ďakujem za radu Anax, cením si to a určite v najbližšej možnej chvíli vyskúšam! :ok:
Napísať odpoveď