Zaspal som v LD?

Zážitky z vašich ciest v ríši vedomých snov

Moderátor: Moderátori

adi0905
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Po Jún 22, 2015 18:10

Zaspal som v LD?

Príspevok od používateľa adi0905 »

Zdravím. Práve dnes som mal svoj prvý LD sen. No, aby som trošku uviedol dej, tak ten sa odohrával u mňa doma. Zdalo sa mi, že som sa zobudil večer. Neviem presne koľko bolo hodín, ale všade bola tma. Začal som chodiť od jednej izbe k druhej a zistil som že sú všetky prázdne. Neviem prečo, ale proste do tých izieb som išiel s pocitom, že tam budú spať moji spolužiaci, a keď som zistil, že nikto nikde nieje, tak som išiel do izby. Hneď ako som vstúpil do izby, tak som si v hlave povedal: "Prečo som si myslel, že budú u mňa spať všetci spolužiaci?" A v tom mi to došlo. Toto je len sen. V tom momente, som mal ten pocit, ako keď sa ráno zobudíte že ste ležali na ruke a máte pocit že v ruke máte mravcov. Alebo keď sa buchnete lakťom o hranu, tak vám proste v tom danom mieste tak "mravenčí". A a hneď ako som si uvedomil, že to je len sen, mi "mravenčalo" úplne celé telo (dalo by sa to nazvať že aj vibrovalo), dokonca som mal pocit, že mravenčí (vibruje) aj určitý okruh okolo mňa. Aby som prešiel k pointe. Ako som si uvedomil, že to je sen, tak som sa silno sústredil aby som sen ovládol. Ale zároveň som si v duchu hovoril: "Nemôžem to prehnať, lebo sa moc nadchnem a zobudím sa". A ako som si to hovoril, tak som sa prestal sústrediť na ovládnutie sna, a moje snové telo si ľahlo a v rovnakej polohe, ako som si ľahol v sne, som sa zobudil v realite... Takže ďalší nepodarený pokus. Ale prekvapilo ma najmä to, že skoro po 6 týždňoch snaženia sa o LD, som sa o to teraz asi 4 dni nesnažil a práve vtedy prišiel. A mám pár otázok: 1. Čo som mal v tej chvíli, ako som si uvedomil, že je to len sen? 2. Ako je možné, že som zaspal v sne? A ešte k tomu som zaspal v rovnakej polohe, v akej som sa zobudil. 3. Nejaké rady ako "ovládnuť" sen? Proste aby som sa ocitol v snovom tele, hneď ako si uvedomím, že je to sen.
Používateľov profilový obrázok
psychonaut
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Št Jún 25, 2015 11:52
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaspal som v LD?

Príspevok od používateľa psychonaut »

Čavko
tak neviem či ti môžem reagovať na tento príspevok, lebo poniektorým v celku jednoznačne žiarlivým a závistlivým spoludiskutujúcim to môže vadiť.

Tam ono je to tak, že LD a AC spolu dosť súvisí. Od LD ktoré v celku dobre ovládaš, nie je až tak ďaleko k AC.

Tieto prežitky ktoré tu popisuješ je podľa môjho názoru celkom jednoznačne mimotelový zážitok.
To je výborné - som veľmi rád že sa ti to podarilo. Mám z toho veľkú radosť, že si takto úspešný.
adi0905 napísal: moje snové telo si ľahlo a v rovnakej polohe, ako som si ľahol v sne
Si ale zlatý - ako pekne si to pomenoval "snové telo" :D - veľmi sa mi to páči. Ono sa tomu hovorí astrálne alebo duchovné telo
****************
adi0905 napísal:Ale prekvapilo ma najmä to, že skoro po 6 týždňoch snaženia sa o LD, som sa o to teraz asi 4 dni nesnažil a práve vtedy prišiel.
To áno. Ono vedomie človeka je nastavené, tak, že sa ti ľahšie bude dariť LD a AC ak sa nebudeš to to príliš snažiť. Nie je dobré mať príliš silný zámer, resp. tvoje vedomie by malo byť uvoľnené a vyprázdnené od zámerov. Mal by si byť uvoľnený pred a počas LD. Nesmie ísť o silené uvoľnenie ale spontánne, čo je určité "umenie", ale zasa nič ťažkého.
Ak budeš takto uvoľnený prestaneš blokovať podvedomie a tak ti podvedomie automaticky pomôže s AC. Treba dať čo najviac priestoru podvedomiu

Ja viem že ťa baví iba LD, ale mohol by si to skúšať aj s AC, ak ťa ta zaujalo
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1871
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaspal som v LD?

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Odpoviem Ti rad radom na Tvoje otázky:
adi0905 napísal:Takže ďalší nepodarený pokus. Ale prekvapilo ma najmä to, že skoro po 6 týždňoch snaženia sa o LD, som sa o to teraz asi 4 dni nesnažil a práve vtedy prišiel.
To nie je nič prekvapujúce. Ľudovo povedané, prestal si tlačiť na pílu a vtedy to prišlo. Niekedy je prílišná snaha kontraproduktívna, čiže vedie k neúspechu.
adi0905 napísal:A mám pár otázok: 1. Čo som mal v tej chvíli, ako som si uvedomil, že je to len sen?
Akékoľvek uvedomenie si v sne, že sa Ti sníva je vedomým snom čiže LD
adi0905 napísal:2. Ako je možné, že som zaspal v sne? A ešte k tomu som zaspal v rovnakej polohe, v akej som sa zobudil.
Existujú tzv. viacnásobné LD, sny v snoch. Tých vrstiev môže byť niekoľko.
adi0905 napísal:3. Nejaké rady ako "ovládnuť" sen? Proste aby som sa ocitol v snovom tele, hneď ako si uvedomím, že je to sen.
Keď si prejdeš toto fórum, najdeš tu veľa rád na ovládanie sna, resp. na udržanie sa v bdelom snívaní.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Používateľov profilový obrázok
psychonaut
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 134
Dátum registrácie: Št Jún 25, 2015 11:52
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaspal som v LD?

Príspevok od používateľa psychonaut »

Ešte tu je zaujímavý link žiaka pôvodných kmeňových šamanov Petra Chobota ako dáva do súvislosti AC a LD
https://www.youtube.com/watch?v=f1u6j13o3U4
Blogy meditačných technikách a šamanizme si môžete pozrieť tu old/blog.php?u=1604
adi0905
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Po Jún 22, 2015 18:10

Re: Zaspal som v LD?

Príspevok od používateľa adi0905 »

Dnes zase to isté. Letel som nad chodníkom v meste, kde som býval ako malý a povedal som si: "Keby tak toto bol sen a ja by som si to uvedomil" a tak sa aj stalo. Zase rovnaké vibrácie a zase som sa prebudil doma na posteli...
Napísať odpoveď