Len jeden bol LD?

Zážitky z vašich ciest v ríši vedomých snov

Moderátor: Moderátori

vlčok
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 75
Dátum registrácie: So Jún 22, 2013 14:55

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa vlčok »

Pali super myšlienka ale tvoje odborné výrazy su na mňa trochu moc no nestíham :D No a ak viem tak to povedal Svätý Ján že máš čas pomodliť sa polhodinu?On nie tak sa pomohli hodinu :) Nechcem niečo tak na teba pali pretože píšeš super ale ona sa tu spýta na niečo okolo ld paralýzy ty to vysvetlíš a potom ideš k vysvetľeniu zmysla života :D Chlape spomal trochu nadýchni sa pozri sa ako je vonka pekne a užívaj si a nebuď taký naspýdovaný :D
Stromy su vetšie ako my,zvieratá silnejšie ako my , živly múdrejšie ako my , a my si stále myslíme že sme prvý.
Ak by ste sa chceli naučiť nejaké techniky alebo si len pozrieť iný pohľad na magiu môžte navštíviť http://magiaenergie.wbl.sk/
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Pali »

:) máš pravdu Vlčok, dal som tam viac infromácií ako bolo pýtaných.

Jednoducho som dostal kreatívnu múzu a v tejto forme na tomto fóre mám možnosť vykryštalizovať niektoré svoje myšlienky sám pre seba a zároveň hádam aj pre nejakých čitateľov. A kto vie, možno sa niekomu budú páčiť .. chýba mi komunita podobne zmýšľajúcich ľudí, tak si to tu možno trochu kompenzujem :oops: .
Na svoju obhajobu - dal som odpoveď na začiatku, takže človek ktorý nemá záujem o nič viac sa tam mohol zastaviť ;)

Vtipné je ako všetko vo svete a okolo nás na všetko naväzuje. Mal som jasný dojem z toho čo som čítal v príspevkoch od Azizi už v 2006 že je chúďa ovládaná strachom. Preto som považoval za vhodné doplniť jej nejaké moje úvahy, ktoré jej hádam prídu vhod. Ak nie, tak nie - v tom prípade to možno dá niečo na zamyslenie tebe alebo komukoľvek inému. Nemusí to byť nevyhnutne to, čo som tam chcel napísať.

Tu taká nová myšlienka ktorá ma napadla:
Zoberme si, že si niekto prečíta knihu. Tá ho nejako obohatí - vezme si z nej niečo aj do svojho života, tak aby ho v istom smere zlepšil. Potom si tú knihu o nejakú dobu prečíta znova, keď bola taká hodnotná. Nájde tam nové poznania a vhľady. Ak to bude opakovať znova za nejaký čas, je pravdepodobné že tam znova nájde niečo hodnotné.

Čo tou knihou všetko chcel povedať autor? Všetko to čo sme tam mi našli v opakovaných čítaniach?
Odkiaľ a ako si berieme poznatky z čohokoľvek? ... fórum, diskusná relácia v TV, kniha, rádio, hollywoodsky film, ... Ľudia si tam nachádzajú rôzne veci, ktoré sú pre nich obohacujúce. Teda samozrejme popri tých zjavných ako dejová línia v nejakom filme, na ktorej sa väčšina (ale nie všetci) zhodnú.
Znamená to potom že mi sami si vytvárame individuálnu formu reality a v nej individuálne chápanie všetkých situácií ktoré vnímame. Obvykle sa prekrývajú s chápaním iných v jednej spoločnosti/štáte/komunite/rodine ... ale niektoré sú osobné. Dajú sa získať až v istom čase nášho života, po istých udalostiach, ktoré si musíme prejsť ... A u ľudí ktorých chápanie reality je príliš odlyšné od bežného chápania to nazývame "duševná porucha/choroba". Ale naozaj sú chorý = nefunkční? Čo ak sú len unikátne odlišný a vedia fungovať svojim spôsobom bez toho aby škodili druhým alebo sebe?

Nie je to fascinujúce ako naše vedomie vytvára unikátny, subjektívny zmysel tomu čo vnímame?
A preto je obvykle druhoradé čo kto komu napíše/sprostredkuje (čo i len tuto na fóre). Lebo jedinec si vezme len to čo potrebuje práve v tomto čase svojho života/vývoja.
vlčok
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 75
Dátum registrácie: So Jún 22, 2013 14:55

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa vlčok »

To je pravda ale zistil som že aj po rokoch teorie a praxe sa mám čo ešte učiť a že som vlastne stále začiatočník i keď moje ego vraví iné :D
Stromy su vetšie ako my,zvieratá silnejšie ako my , živly múdrejšie ako my , a my si stále myslíme že sme prvý.
Ak by ste sa chceli naučiť nejaké techniky alebo si len pozrieť iný pohľad na magiu môžte navštíviť http://magiaenergie.wbl.sk/
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Pali »

Ego mimo iných nevýhod/problémov, má jeden zásadný problém. Jeho výhľad je limitovaný dianím a skúsenosťami z fyzického sveta. Vytvára nám projekciu možnej budúcnosti, podľa ktorej sa mi rozhodujeme či chceme nejakú akciu spraviť alebo nie .. prípadne ako ju spravíme.

Toto modelovanie pravdepodobných budúcich realít vychádza z vedomého vyhodnocovania minulých poznatkov a zážitkov, ale hlavne z nevedomého/podvedomého vyhodnocovania oveľa väčšieho množstva údajov, vnemov, zážitkov, ktoré sme si nazbierali v tomto živote.

Teda ak ego dáva dojem že vie už všetko, čo sa dá vedieť, je to logický záver. Z jeho limitovaného pohľadu si dosiahol už nemožné - prekonal si hranice svojho poznania a tým si prekročil z pohľadu ega hranice možností, ktoré ego dokázalo predvídať. Evolúcia v pravom zmysle slova sa nedá naozaj predvídať a je zákonite vždy prelomová. Záleží len na uhle pohľadu, teda vlastne na časovej vzdialenosti dvoch porovnávaných stavov: teda stav číslo 1 som ja vo veku 10 rokov a stav 2 vo veku napr. 20 rokov.

Keďže však zmeny obvykle prichádzajú inkrementálne, po malých kúsočkoch, vie si naše ego udržiavať interný status quo. Znamená to že si ego samo pre seba udržiava ilúziu schopnosti predvídať čo sa bude diať a teda opodstatňuje svoju dôležitosť a funkciu v našom dennom živote.
Omyly sú racionalizované, odpúšťané a zametané pod koberec. V extrémnejších prípadoch, kde jedinec vybestoval statné ego, ktoré spravilo už peknú spúšť v živote majiteľa, ego cielene vytvára "kauzy", ktoré majú odvrátiť pozornosť od zjavnej nefunkčnosti Ega. Teda v tom stave sa stane ego nepriateľom svojmu hostiteľovi ako aj sebe samému.
Rakovinový mechanizmus, kde neudržateľné fungovanie nejakej časti biologickej kolónie zapríčiní uhynutie celej kolónie spolu s škodlivými elementmi v nej.
Poškodené ego spôsobuje škodlivé správanie v spoločnosti - ľudia ktorí dnes vo svete najviac škodia majú jednoznačne veľmi škodlivé ego a zhodou okolností sú v pozícii, kde sa to prejavuje. Keby radový Jožko Mrkvička bol na ich pozícii, pravdepodobne by to vyzeralo podobne - keďže však nie je v tej pozícii, len si nadáva na tých "hore" ako všetko rozkrádajú a zle šafária.

Na tomto sa dá vidieť príklad že príroda naozaj všetko vyvažuje automaticky, akurát že to trvá na naše ľudské pomery niekedy príliš dlho.
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Spánková paralýza

Príspevok od používateľa Azizi »

Tak spánkovú paralýzu od toho prvého razu už mávam relatívne bežne. Ale je to naozaj nepríjemný pocit. Nie tá nemožnosť pohnúť sa, ale tie vibrácie. Aspoň teda ja ich mávam dosť výrazné. Neviem opísať, aký je to presne pocit, no je veľmi nepríjemný. Najhoršie je, že čím viac sa snažím pohnúť a prebudiť, tým sú tie vibrácie nástojčivejšie a "bolestivejšie". Ak to správne chápem, tak práve tranz a SP môžu viesť k OBE, čo je vcelku paradox, keďže o astrálnom cestovaní som sa prvý krát dozvedela pred rokmi tu na tomto fóre a už vtedy som vedela, že to nechcem a takmer určite ani nikdy nebudem skúšať. Narozdiel od LD. No a zase sa ukazuje, že každý chce mať to čo nemá a naopak :D Zas na druhej strane kladiem si otázku, čo presne je AC? Sú to "len" tie hypnagogické halucinácie, ktoré môžu SP sprevádzať, alebo je to niečo viac, teda je to skutočne "skutočné"? Ale moje uvažovanie je len v rovine teoretickej, keďže sama to naozaj skúšať nechcem.

Keby som aj niečo v SP skúšala, boli by to LD. Lenže ani na to sa nikdy nedokážem sústrediť. Nebyť tých vibrácií, bolo by to podľa mňa úplne jednoduché. Vlastne je to akoby mi tie lucidné sny niekto naservíroval rovno na striebornom podnose (spať a byť pri vedomí). Ani strach už nemávam, nič...len tie hlúpe vibrácie :( Zas na druhej strane musím povedať, že má pre mňa SP aj jednu výhodu, a to tú, že sa v spánku častejšie dostávam k vedomiu, tým pádom sa začínajú objavovať aj krátke lucidné sny. Problém je však v tom, že obvykle keď si uvedomím že spím, tak sen prejde do SP. Zatiaľ mám taký dojem, že keď som len málinko pri vedomí, tak zostanem snívať (no ten zážitok z LD je tým pádom tiež minimálny) a keď som pri vedomí viac a mohla by som mať teda perfektný LD, tak sa miesto toho dostanem do SP.

vlčok: Ďakujem pekne za reakciu a rady.
Pali: Taktiež veľmi pekne ďakujem za zaujímavé príspevky. Som rada, že je nás takých viac, ktorí život nie len prežívame, ale sa ho snažíme aj hlbšie chápať.
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 257
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Pali »

Ahoj Azizi,

V živote môžeme pozorovať že to čo chceme nám akoby unikalo a dostávame to čo nechceme. Neskôr sa obvykle dozvieme že to čo sme dostávali bolo presne to, čo sme potrebovali. Keď neskôr prerastieme istú túžbu/potrebu, obvykle nám daná vec akoby padne do lona sama. :)
Viem že tu píšem všelijaké bláboly v snahe poskytnúť ľuďom iný pohľad na rôzne veci. V tomto vlákne od tohto postu by mohli byť nejaké myšlienky, ktoré poskytujú istý náhľad na to čo je LD a AC/OBE. Ja tvrdím že je to jedna a tá istá vec a viem to aj, pre mňa, dobre zdôvodniť.
http://www.3oko.sk/viewtopic.php?f=19&t=2188#p19110

Vec sa má tak, že nech sa usilujeme o čokoľvek produktívne pre svoj celkový vývoj (osobnostný/spirituálny), bráni nám v tom len samo-vytvorený alebo akceptovaný strach a ego, ktoré je vlastne taktiež konštruktom strachu.
Akýkoľvek strach je vlastne pocit bezmocnosti voči istej veci alebo situácii. A strach je tvorený len na základe nevedomosti a neistoty. Na zahnanie nevedomosti sme bežne ochotní akceptovať cudzie pravdy ako "vieru" v niečo. Je to dosť bežný trend v tejto egom ovládanej civilizácii - neistota nás desí, takže radšej veríme a veríme v to, čo tvrdí väčšina. To je nazývané aj "stádový efekt".
Poznanie však oslobodzuje od strachu a umožňuje rast a rozvoj v zvolenej oblasti. Čokoľvek si počula o LD, alebo AC/OBE je niekoho názor a ty ten názor preberáš ako svoju vieru. Pričom na rozdiel od mnohých ľudí máš zjavne unikátnu možnosť vytvoriť si vlastný názor - byť prieskumníkom vlastnej reality a byť tak možno aj príkladom pre ostatných.
Je treba podotknúť že v nefyzickej realite sa tvorí myšlienkami a pocitmi, takže tvoja viera v rôzne veci spojené s LD/OBE ich môže veľmi ľahko vytvoriť. Či už budú tie vytvorené veci z tvojho pohľadu dobré, neutrálne, alebo negatívne.

Takže moje odporúčanie je nehnať sa za ničím a pred ničím neutekať. Skús pouvažovať čoho sa tak strašne bojíš v súvislosti s AC - ak si myslíš že to nie je skutočné a je to len nejaká hypnagogia .. niet sa čoho báť. Ak sa bojíš že je to skutočné, skús sa na to pozrieť z tej pozitívnej stránky - ak to naozaj je skutočné a ty sa o tom subjektívne presvedčíš, máš istotu že neexistuje smrť. Budeš vedieť že si viac ako len tá zjavne fyzická schránka v ktorej sa teraz nachádzaš. Nebude to viera v niekoho bláboly, ale tvoj vlastný zážitkový poznatok, ktorý má obvykle silu zmeniť človeka. Viera a intelektuálne znalosti nemenia, len skutočné poznanie s hlbokým prežitkom.
Strach sa prekonáva ľahko, ak človek konečne pochopí že všetko strach je len samo-vytvorený, alebo ponúkaný. Ak ho niekto nechce, nemusí si ho vytvárať ani preberať. A to je skutočná sloboda - vyberať si čo ti je k úžitku a odmietať cudzie "dary", ktoré ťa nevedú tebou zvoleným smerom v učení sa/rozvoji.
A čisto teoreticky, keď človek prekoná strach zo smrti, čo mu bráni v plnom užívaní života? To je referenčný bod na ktorom ja osobne pracujem, aby som sa aj s jeho pomocou konečne oslobodil od strachu.

Uvoľni sa a pokojne pozoruj čo sa pri tých vibráciách deje. Nepozeraj sa na ne ako na vstup niekam ani ako na prekážku v niečom. Pre teba sú tie vibrácie niečo skutočné, tak skús zistiť čo naozaj sú - ak sa upokojíš a odložíš svoje predstavy a predsudky, možno objavíš doposiaľ nepovšimnuté aspekty tých vibrácií. A možno bude práve to vstupná brána do "ďalšieho levelu" poznania a zážitkov.

Venuj sa tomu pár týždňov a potom vyhodnocuj či to bola správna voľba. Ak nebola, vymysli si vlastný nový pokus a vyskúšaj ten. Sme tu na to, aby sme sa učili, skúšali, zažívali ... bráni nám v tom len náš strach, viera, ego.

Budem rád akejkoľvek odozve v prípade otázok, nejasností alebo opačných názorov/náhľadov.
Ak mi niekto vie pomôcť v spoznaní toho, že sa mýlim, budem mu nesmierne vďačný.

Prajem príjemné experimentovanie a bádanie :)
Pali.
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Azizi »

To som celá ja, zase idem odpisovať po dvoch rokoch :D
V živote môžeme pozorovať že to čo chceme nám akoby unikalo a dostávame to čo nechceme. Neskôr sa obvykle dozvieme že to čo sme dostávali bolo presne to, čo sme potrebovali.
To je pravda, môže to tak byť. A jednoduchý dôvod je, že všetko je relatívne a že neexistuje vždy len jediná správna cesta.
V tomto vlákne od tohto postu by mohli byť nejaké myšlienky, ktoré poskytujú istý náhľad na to čo je LD a AC/OBE. Ja tvrdím že je to jedna a tá istá vec a viem to aj, pre mňa, dobre zdôvodniť.
viewtopic.php?f=19&t=2188#p19110
Myslím, že LD nie je nič až tak zvláštne (teda okrem toho, že je to úžasný zážitok). Čo sa týka AC, už dlhšie sa chystám prečítať si o tom nejaké odborné články, ale stále som sa k tomu nedostala. Je to podľa mňa ale strašne zaujímavý fenomén. Tak dávam aspoň odkaz, ak sa niekomu chce čítať :)
https://scholar.google.com/scholar?q=ou ... _sdt=0%2C5
Pričom na rozdiel od mnohých ľudí máš zjavne unikátnu možnosť vytvoriť si vlastný názor - byť prieskumníkom vlastnej reality a byť tak možno aj príkladom pre ostatných.
Uvoľni sa a pokojne pozoruj čo sa pri tých vibráciách deje. Nepozeraj sa na ne ako na vstup niekam ani ako na prekážku v niečom. Pre teba sú tie vibrácie niečo skutočné, tak skús zistiť čo naozaj sú - ak sa upokojíš a odložíš svoje predstavy a predsudky, možno objavíš doposiaľ nepovšimnuté aspekty tých vibrácií. A možno bude práve to vstupná brána do "ďalšieho levelu" poznania a zážitkov.
To je pravda, že mohla som sa to asi pokúsiť nejak viac využiť. Ale ono sa to veľmi ani nedá, keď tie vibrácie sú tak nepríjemné. V každom prípade, spánkovú paralýzu som nemala už asi rok.
Skús pouvažovať čoho sa tak strašne bojíš v súvislosti s AC - ak si myslíš že to nie je skutočné a je to len nejaká hypnagogia .. niet sa čoho báť. Ak sa bojíš že je to skutočné, skús sa na to pozrieť z tej pozitívnej stránky - ak to naozaj je skutočné a ty sa o tom subjektívne presvedčíš, máš istotu že neexistuje smrť. Budeš vedieť že si viac ako len tá zjavne fyzická schránka v ktorej sa teraz nachádzaš.
Áno, skôr si myslím, že je to "len" nejaká hypnagogia, ale podľa mňa sa mám čoho báť. Ja som na také experimenty príliš labilné stvorenie si myslím :D Ale zas na druhej strane mám pocit, že už z toho nemám zas až taký veľký strach ako v minulosti.
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Azizi »

Och ja sa tak teším. Vďaka tomuto fóru (a aj vďaka WILD - aj keď to nebolo plánované) som mala znova po dlhšom čase vedomý sen! Tak sa s vami podelím :) Mala som nastavený budík na ráno, ale keď mi zazvonil som si povedala, že si doobeda spravím home-office. Tak som ešte išla pozrieť sem na fórum, čítala som si nejaké témy o vedomých snoch, predĺžení, testoch reality a potom som si išla ešte pospať.

Včera večer som sem písala príspevok nad týmto, kde som spomínala, že som už rok nemala spánkovú paralýzu. Tak jasné že čo sa mi nestane? Zistím, že mám SP :D Tento krát som si ale nie celkom istá, či to bola skutočná SP alebo len sen, ale v takom prípade perfektne poslúžila ako test reality. Prvé čo mi napadlo bolo vyjsť z tela, tak som sa začala húpať ako na hojdačke až som mala pocit, že ešte raz a už sa prehupnem úplne. Vtedy som sa ale zľakla. OK, tak asi som ten svoj strach z AC asi predsa len ešte úplne neprekonala :D Ale už viem presne čoho sa bojím - že sa nevrátim späť. Aspoň presne toho som sa v tej chvíli zľakla, keď som sa tak akoby prehupla už moc. No tak som si povedala, že idem radšej vyskúšať LD (tých sa našťastie nebojím :D ) Problém je, že mi nenapadalo akosi nič zaujímavé, čo by som mohla robiť :/ Iba lietanie, ale akosi ma to až tak nebavilo. Tak som letela, pozerala pritom pod seba, ale ani tam nebolo nič až tak zaujímavé, len taká akoby farebná mihotavá plocha. Snažila som sa vizualizovať si niečo iné, ale akosi mi to nešlo, nevedela som, čo si mám predstaviť. Potom mi napadlo, že by som mala ten sen predĺžiť, tak som sa začala točiť, sem tam som pozrela na dlane. Pozeranie na dlane bolo v pohode, ale točenie ani nie, lebo som mala pocit, že sa trochu hýbem aj v skutočnosti na posteli. A keď som to spravila po niekoľký krát, tak ma to akoby prebudilo, ale bolo to len falošné prebudenie. Išla som o tom napísať sem na fórum a zase sa mi vypomstilo, že tu nerobievam test reality, lebo ako som tak písala ten príspevok, vôbec som si neuvedomila, že je to len sen.

OK, takže ponaučenia:
1. Už radšej ani nestrácať čas pokusmi o AC, keď sa toho nakoniec aj tak zľaknem.
2. Nepoužívať na predĺženie LD točenie okolo vlastnej osi.
2. Dopredu si pripraviť, čo chcem v LD robiť a čo si predstavovať - ako pravdu povediac toto by nebol až taký problém, keby sa mi predtým snívalo niečo normálne a nie, že mám spánkovú paralýzu.
3. Robiť pravidelne testy reality tu na fóre :D Lebo toto falošné prebudenie, kedy som sa išla podeliť o tom zážitku hneď priamo sem, sa mi nestalo prvý krát.
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Humorná vsuvka: A správne počítaj do 4. :lol: Máš tam 2x bod 2.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Azizi »

:mrgreen: no áno, to je naozaj strašne podstatné.
Ako ja som vždy taká rozrušená, keď sem idem o nejakom zážitku písať, že som rada, že viem vôbec nejako počítať, ehm.
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

No práve, že to podstatné je. Samozrejme nemyslím tým chybu v počítaní. Podstatná informácia je, že je to v dôsledku Tvojho rozrušenia. To je práve to, čo Ti bráni dostať sa mimo telo a ak by si sa aj dostala, práve rozrušenie by spôsobilo rýchly návrat do tela. Súvisí to s tou labilitou, ktorú si spomenula o pár príspevkov vyššie. No a čo teraz s tým? Keď si uvedomíš, že nemusíš byť obeťou svojho prežívania v dôsledku lability či rozrušenia, dokážeš emocionálne náročné situácie zvládnuť v kľude. Prečo je rozrušenie a emocionálna labilita problém? Akonáhle sme rozrušení, naša koncentrácia (sústredenosť) vedomia sa stráca čím dochádza k nekontrolovateľnému energetickému toku v našom tele. Pre úspešné astrálne cestovanie je nutná sústredená myseľ, ktorá je podporená sústredeným energetickým tokom. Preto je pre každého adepta AC dôležité naučiť sa zvládať svoje emócie. Potom Vás v astrálnom priestore nič nezaskočí natoľko, aby ste zmätkovali.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Azizi »

WW6: Ďakujem Ti veľmi pekne za vysvetlenie a rady. Áno ja viem, že s tým mám problém. V tomto prípade to bolo myslené pozitívne, horšie je, keď je to rozrušenie, strach až panika negatívne a bránia mi konať aj vo veciach, ktoré sú naozaj pre mňa veľmi dôležité. Dokonca sa už aj liečim kvôli úzkostiam. Preto si nemyslím, že by bolo AC pre mňa práve najvhodnejšie. Vlastne mne by nikdy ani nenapadlo niečo také vôbec skúšať, nebyť tých paralýz. Avšak celé je to podľa mňa, najmä z hľadiska možnosti rozvoja hlbšieho sebapoznania, nesmierne zaujímavé!
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Rozumiem Ti, Azizi. Mimochodom, mám skúsenosti s liečením úzkostných a panických stavov. :wink:
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Používateľov profilový obrázok
Azizi
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 28
Dátum registrácie: St Sep 06, 2006 1:00

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa Azizi »

WW6: Som rada :) Mňa AC naozaj veľmi zaujíma a fascinuje, ale prirodzene mám pred tým aj rešpekt.

Ja mám hrozne milého a tolerantného lekára, ktorý mi veľmi pomohol. Len teda je pravda, že ja som dosť proti liekom. Proti návykovým úplne a AD by som chcela vysadiť, lebo ma desí, že nejaká chémia môže kontinuálne ovplyvňovať moje prežívanie :/ Ale to už som moc odbočila od témy a tiež nerada by som o takých veciach tu písala verejne, keď tak cez správu :)

Inak nemám nič nové, keďže samozrejme zase riešim všetky možné iné veci na úkor aspoň občasného myslenia na LD a testy reality. Mala by som si asi lepšie určiť priority :D
Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 1872
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Bydlisko: Fončorda, Banská Bystrica
Kontaktovať používateľa:

Re: Len jeden bol LD?

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Ak budeš mať chuť, kľudne napíš správu. :)
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Napísať odpoveď