[LD] Gravitačný test reality

Metódy, návody a pomôcky pre vedomé sny

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
DreamChanger
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 22
Dátum registrácie: So Júl 14, 2012 1:45

[LD] Gravitačný test reality

Príspevok od používateľa DreamChanger »

Na reddite som našiel novú zaujímavú metódu na lucidné sny ktorú objavil nejaký člen DreamViews fóra. Ten vraví že po pár mesiacoch má LD v každom sne! Takže kto má problém dosiahnuť LD môže to byť super spôsob. Vysvetlenie je trochu nejasné ale myslím že to netreba nejak komplikovať a ako sa tam spomína - neexistuje zlý postup.

Ide totiž o to že si v bdelom stave kedykoľvek uvedomujete gravitačnú silu ktorá na vás pôsobí. Môžete si vybrať akúkoľvek časť tela, napr. ruky, nohy... Dôležité zamerať sa na ten pocit hocikedy počas dňa. Jednoducho na pár sekúnd pocítiť svoju váhu. Ten pocit samozrejme bežne nevnímame ale keď si ho uvedomíte v sne, zistíte že buď nič necítite, alebo sa cítite veľmi ťažký alebo ľahký. No a v tom pocite sa skrýva kľúč úspechu. V snoch sa bude zdať gravitácia jednoducho odlišná a človeku to hneď dopne.

Myslím že výhoda tejto metódy je, že je to oveľa jednoduchšie ako robiť bežné reality testy ktoré nás po čase omrzia. Uvedomiť si pocit že ma niečo ťahá k zemi trvá sekundu-dve.

Dnes s tým začínam, uvidím ako sa to vyvinie a dám priebežne vedieť :)
Používateľov profilový obrázok
psychonaut
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 136
Dátum registrácie: Št Jún 25, 2015 11:52
Kontaktovať používateľa:

[LD] Gravitačný test reality

Príspevok od používateľa psychonaut »

Čavko,
ja experimentujem s meditačnými technikami (nie je to priamo LD) a v celku dobré výsledky som mal aj s experimentami s gravitáciou. Ale výlučne trénujem len pocit ľahkosti :D A výsledky sú v celku fajn

Aj tento odkaz si môžeš pozrieť v súvislosti s touto témou
old/blog.php?u=1604&b=120
Blogy meditačných technikách a šamanizme si môžete pozrieť tu old/blog.php?u=1604
RemyZet
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 37
Dátum registrácie: St Júl 04, 2012 15:16

[LD] Gravitačný test reality

Príspevok od používateľa RemyZet »

Skvelý nápad Gravitácia.
Niečo tak jednoduché a pritom tak samozrejmé...
Idem testovať ale niečo iné. Nakoľko už som sa pár krát presvedčil že zmysly ma v sne dokážu ojekabátiť ... dokonca sa mi dokážu vytvoriť aj falošné spomienky. napríklad keď som testoval metódy: "AKO SOM SA SEM DOSTAL" alebo som si uvedomil že "TOTO TU NEMÁ BYŤ". Vždy sa mi vytvorili ďalšie snové myšlienky / spomienky - ako som sa na dané miesto dostal a ako budovu, ktorá nemala byť tam kde bola, presunuli na to (snové) miesto.
Gravitácia - poznám metódu výskoku, ale predsalen, keď si niekde v meste je to také ... budeš za blbca vyskakovať. A testovať len pocit ťažkosti samého seba sa mi zdá síce zaujímavé ale myslím že môj mozog by ma raz dva ošálil.
Ničmenej Gravitáciu použijem.
čokoľvek budem mať po ruke (pero, papier, kameň...) pustím z ruky aby som videl ako to padá. myslím že zrak a tento fyzikálny zákon už dajú dokopy nejaké výsledky :)

Ďakujem za inšpiráciu
reincarnate
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 140
Dátum registrácie: So Sep 01, 2012 21:47

[LD] Gravitačný test reality

Príspevok od používateľa reincarnate »

gravitačný test reality nemusí fungovať z mnohých dôvodov, jedným z nich je napr. to že čím vyššie vedomie v sne tým kvalitnejšia simulácia fyzikálnych zákonov, na ktoré sme zvyknutý z bežného života ... takže často ma človek problém aj behom LD odpútať svoju myseľ od toho že proste je to sen a neplatia tam fyzikálne zákony ... naopak ak sú sny s nižšou úrovňou bdelosti tak fyzikálne zákony sú slabšie ale ak je slabé vedomie tak je vysoká šanca že ani nedôjde k uvedomeniu si sna, pretože máme problém uvedomiť si základné veci ako napr. nezrovnalosti v realite tak aká je šanca že si uvedomíte silu gravitácie v sne , najlepšie fungujú techniky, ktoré spoliehajú práve na to že tam bude vyššia miera vedomia
Napísať odpoveď