Mentálna energia

Techniky pre praktikovanie mágie

Moderátori: RedHawk, Moderátori

Evalyse
Návštevník
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Ne Sep 08, 2013 23:02

Mentálna energia

Príspevok od používateľa Evalyse »

Neviem kam inam túto tému zaradiť, tak dúfam že som ju nenapísala až tak moc vedľa.

Mám jeden malý problém, ktorý mi už akosi začína moc zasahovať do života. Pred pár rokmi som mávala asi 2 týždne jednu nočnú moru, jednalo sa o elektrinu a smrť v jednej miestnosti v našom dome. Keď už som mala pocit že som sa toho zbavila, práve tam ma poriadne skopalo a odišlo jedno svetlo ktoré nejde dodnes ani po návšteve elektrikára.
Potom som mala jedno obdobie kľud no čosi sa vo mne zas nazbieralo a v priebehu posledného týždňa mi pod rukami odišlo zhruba 10 žiaroviek, pár krát som vyhodila poistky, pár krát ma skopalo. Problémy s elektroinštaláciou v dome nemáme tak som to zhodila najskôr na mentálnu energiu. A tá spotreba žiaroviek ma začína pomaly už poriadne hnevať...

Neviete mi niekto poradiť, ako túto energiu filtrovať alebo sa ju nejak naučiť ovládať? Dosť by mi to bodlo ;)
"Everything you can imagine is real." Pablo Picasso
Pali
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 256
Dátum registrácie: Pi Jún 21, 2013 9:18
Bydlisko: Bratislava

Re: Mentálna energia

Príspevok od používateľa Pali »

Chápem prečo sa na danú vec pozeráš ako na energiu - máš asi dojem že niečo robíš a keďže nevidíš čo, možno si myslíš že je to nejaký druh energie, ktorý to "niečo" robí.
Teda v podstate mi v tejto realite máme vieru že bez práce/činnosti sa veci nedejú.

Navrhujem inú perspektívu na zváženie - čo ak sa to deje samo, avšak v tvojej prítomnosti. Teda ty to nespôsobuješ, ale zdroj toho je niekde inde alebo niečo iné.
Čo ak je to len také malé znamenie v zmysle:
"Aha, aj takéto veci sa môžu diať - ty to nazývaš paranormálne ... ale ono sa to deje normálne. Zobuď sa .. realita je väčšia ako si myslíš."

- netvrdím že mám pravdu, ale je jedno čo je pravda. Jediné kritérium na pravdu je tvoje rozhodnutie sa, čo považuješ za pravdivé vo svojej vlastnej/subjektívnej "bubline reality".
Zo všetkého diania nie je podstatné či je to skutočné/pravda, ale čo si z toho ty vezmeš .. skús sa na to takto pozrieť a hľadať možné interprertácie ako to využiť vo svoj prospech.
Arcturus
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 29
Dátum registrácie: St Júl 10, 2013 0:24

Re: Mentálna energia

Príspevok od používateľa Arcturus »

Pali z vlastnej skusenosti viem ze to co popisuje Evalyse je kludne mozne. Aj ja som zacal energie vnimat viac menej vdaka elektrine a dodnes som prave na elektricku energiu najsensitivnejsi. Je ina ako ktorakolvek energia a preto aj funguje trochu inac. Teda tolko sudim z vlastnej skusenosti. Zas na druhej strane otazka na Evalyse: Mate doma novu medenu elektroinstalaciu alebo tu staru hlinikovu? Hlinikova by to ciastocne vysvetlovala tvoju vetu ,,práve tam ma poriadne skopalo a odišlo jedno svetlo ktoré nejde dodnes ani po návšteve elektrikára" s tymto mam pestre skusenosti z prace kde ficime este stale na hlinikovych kabloch
Alea iacta est.
ssqz
Návštevník
Príspevky: 13
Dátum registrácie: Ut Júl 06, 2010 10:55

Re: Mentálna energia

Príspevok od používateľa ssqz »

Takto najprv sa pozriem po fyzických príčinách a ak tam naozaj niesu potom idem riešiť tie ktoré môžu byť duchovné.
Niečo takéto si viem predstaviť keď človek sa preplní živlom a potom niečo zoberie do ruky tak môže odpáliť nie len žiarovku ale hocktoré zariadenie preto by som skôr skúsil uzemnenie teda normálne na tvrdo dať dole topánky ísť na boso na zem. Zavri oči a predstav si že si priesvitná a teraz pomaly ťahaj energiu zo zeme do nôh až do celého tela... skús cvičenie ak nepomôže či situácia sa zhorší vráť sa k cvičeniu a predstav si ako z teba energia ide von a doslova sa stávaš len priesvitnou. Prečerpanie živlov či ich nerovnováha môže narobiť paseku a teda dávať na to pozor. Rovnako skús meditáciu zavrieť oči a opýtať sa sama seba či nemáš na sebe niečo nalepené entitu atď čo by mohlo tento bordel spôsobovať pretože to nieje normálny stav.
Napísať odpoveď