Snaha o LD

Zážitky z vašich ciest v ríši vedomých snov

Moderátor: Moderátori

Odar
Návštevník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 23:22

Snaha o LD

Príspevok od používateľa Odar »

Ahojte všetci,
mám taký problém. Už 3 dni sa snažím dosiahnuť LD, avšak bez úspechu. Mám docela veľa snov počas noci, napríklad prvú noc čo som sa snažil o LD som mal v noci asi 4-5 snov. Z toho som si 3 pamätal dopodrobna celkom, z ostatných iba útržky. Ani v jednom som si neuvedomil, že sa jedná o sen, až keď som sa prebudil. Druhú noc som mal tiež asi 5 snov, 3 som si pamätal zo zvyšných znova iba útržky. Už teraz si viac menej nepamätám detaily čo bolo v tých snoch, základ snu hej. Dnes v noci, teda 3 pokus o LD som mal v noci myslím asi 7-8 snov - čo je myslím fakt, že dosť. Prvý bol taký strašne dlhý, že by som o ňom mohol napísať asi 3 stranovú esej :D hneď po prebudení, teraz si už pamätám nanajvíš polku. Ostatné sny si tiež ako tak pamätám, ale jeden sen ma dostal - uvedomil som si v ňom, že som vo sne (Ocitol som sa na opravnej skúške, pričom som vedel, že som danú skúšku urobil. Vtedy ma trklo, veď toto musí byť sen (nočná mora ? :D) a ako som sa tak potešil, že som vedomý, tak som sa aj prebudil zo sna :( Snažil som sa "dostať" späť, ale márne.

Chodím spávať každý deň okolo 1-3 v noci, stávam okolo obeda. Je to už môj biorytmus, nezaspím skôr.
Mal som v pláne si založiť denník na sny, ale nejako ma to prešlo po tom, čo som si uvedomil, že by som tam mal zapisovať toľko snov :?
Oplatí sa zapisovať sny ? Na čo je to dobré, okrem toho, že si tie sny môžem hocikedy "prečítať" ?

Nejaké rady pre zlepšenie/dosiahnutie LD ?

Ešte ma napadlo dôležité info. Používam techniku sugescie keď zaspávam, raz som použil tiež techniku Wild ak sa nemýlim (zobudenie po 4-5 hod spánku a následne znovazaspatie), ale v tedy sa mi snívalo najmenej snov.
Pred každým zaspatím sa snažím relaxovať a dosiahnúť AC. Čo sa mi na pár sekúnd asi podarilo.
Najprv som cítil vybrácie v ceľom tele, teplo, zvýšil sa mi tlkot srdca hodne, dýchanie bolo také divné - akoby som dýchal celým teľom, taký veľký nádych. A zrazu divný pocit objavenia sa v prázdnom priestore - všade bola čiernistá tma, nič nebolo vidieť (žeby tmou v izbe ? ). Akoby som sa prepadol do prázdna. A vždy sa z tohoto pocitu preberiem, asi od strachu. Nejaká pomoc ako sa udržať v AC, ak sa oň jedná ?

Moc krát ďakujem za pomoc.
Janek
Návštevník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So Jan 15, 2011 20:41

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa Janek »

Tak takto.. moc skusenosti nemam ale podla toho co mam nacitane a odskusane na sebe ti skusim zodpovedat tvoje otazky :)

takze LD: najlepsie co v tvojom pripade moze pomoct je test reality. Navykni si pocas dna napr. pozerat sa na ruky, alebo sa pocas dna pytaj sam seba ci snivas ( ale neodpovedaj si, lebo pocas dna si odpovies ze nie, a tak to potom spravis aj v sne). Alebo nieco proste nejaky zvyk si daj co budes robit pocas dna a co ta usvedci z toho ze si v realite. Potom to spravis aj v sne ale bude to ine a uvedomis si ze snivas. No neda sa to dobre popisat musis zazit a uvidis :) Dufam ze si sa z mojej rady vysomaril :):):)

no a AC: Najpravdepodobnejsie je to AC. Priznaky sedia setko sedi :) no a pomoc ako sa v nom udrzat je trening,trening, trening a este raz trening... a taktiez maximalne ukludnenie sa, cista mysel, ziaden strach :)



Dufam ze som pomohol,
Janek :)
Wpegb
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 54
Dátum registrácie: Ne Aug 09, 2009 18:34

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa Wpegb »

1. dennik? - určite ano! napomaha pamätaniu snov a navise si v nom môzes vsimat iste veci ktore sa ti v snoch opakuju (osobne často soferujem auto aj ked nemam vodičak). Ked sa ti potom dana vec stane znova môzes si uvedomit "aha! nieje toto nahodou sen?"

2. prebudenie - to neries je to normálne ze sa človek zo svojho prveho ld takmer okamzite zobudi. Nabuduce skus byt viac uvolneni. Lahko sa to hovori ale skus "neriesit" ze snivas. Povedz si len niečo v zmysle "aha toto je sen. idem skusit toto a toto" a nie "juchuuuu ja som si uvedomil sen"

3. rady - určite skus testy reality. Dobre je si dat kazdu hodinku pripomienku alebo budik a vzdy ked ti zazvoni urobit test reality (ruky, hodiny, text; osobne mam najlepsiu skusenost s hodinamy)

// hlboko sa ospravedlnujem ze pravopisne chyby :?
Odar
Návštevník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 23:22

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa Odar »

Dík za rady.
Vyskúšam a dám vedieť.

Dal som si teraz 2 noci prestávku, lebo netreba všetko preháňať.
Vôbec som si nevsugerovával, že budem mať sny a že zistím, že sa mi len sníva. A hľa, mal som len 1 sen každú noc :)
Dnes to už príde, cítim to v kostiach.
Janek
Návštevník
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So Jan 15, 2011 20:41

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa Janek »

Budeme ti urcite drzat palce a daj urcite vedet svoje zazitky a tak :) ale pametaj nesmies zas moc chcet.. je to hra emocii a ked to prezenes adrenalin ta vrati do reality:) tak gl teda:)
Používateľov profilový obrázok
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Príspevky: 768
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32
Bydlisko: Rychvald u Karviné

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa dr.Katz »

3 dny se snažíš a žádný úspěch? Když jsem začínal já, tak jsem se prvního LD dočkal až za měsíc usilovné snahy. Není kam spěchat, máš na to celý život. Zkus si najít svou parketu, každému vyhovuje něco jiného a hlavně to nevzdávej po týdnu bez úspěchu.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
madagaskar
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 149
Dátum registrácie: Ut Júl 12, 2011 20:04

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa madagaskar »

ja by som ti odporucil na zaciatok techniku WILD, podla mna je najlahsia a ma vysoke percento uspesnosti. Ja osobne si navodzujem wild cez hypnagogicke halucinacie pred spankom. Spociatku je ich tazke navodit, ale ak uz raz zacnu naskakuju same a stale rychlejsie a postupne vacsinou prejdu do LD. Hypnagogicke halucinacie si navodzujem tak, ze zatvorim oci a snazim sa v tej tme ktoru vidim pred ocami nieco predstavit, ale nie ako skutocny obraz ale ako by som pozeral na film z fotoaparatu, len ako kontrast na tej ciernej ploche. postupne zacinam vidiet nejake nejasne obrazy, dalsi, dalsi, dalsi a potom uz na nic nemusim ani mysliet len pozeram na to co mi tam posle podvedomie a o chvilku zacnina LD :) ale vacsinou je to dobre skusat uz oddychnuty
lucidhawk
Návštevník
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št Dec 10, 2020 22:31

Re: Snaha o LD

Príspevok od používateľa lucidhawk »

Ja asi sny nahrávam do mobilu. Pomáha mi to viac si ich zapamätať a čo s tým? No potom si ich prejdem a zistím aké prvky sa mi tam najčastejšie objavujú. U mňa je to komunikácia s atraktívnymi ženami, interakcie so zvieratami, pozeranim na hodiny alebo do zrkadla. A keď sa s týmito vecami stretnem v realite, vždy si urobím aspoň dva testy reality.
Napísať odpoveď