Disciplína v lucidých snoch podľa Carlosa Castanedu

Moderátor: Moderátori

lucidhawk
Návštevník
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št Dec 10, 2020 22:31

Disciplína v lucidých snoch podľa Carlosa Castanedu

Príspevok od používateľa lucidhawk »

Ahojte,

už niekoľko rokov som sa nevenoval lucidným snom.

Začal som asi v šestnástich, veľa som o tom čítal, veľa som praktikoval, zažil som mnoho lucidných snov, avšak všetky boli dosť nekontrolovateľné z mojej strany.

Vždy keď som sa objavil v sne vedomí toho že snívam, zbláznil som sa z nadšenia.

Vždy som sa niekam rozbehol rozletel, preskúmaval svet, chodil cez steny, robil všelijaké magické veci...

No a vždy ten sen skôr či neskôr skončil.

Podarilo sa mi skúsiť aj pár experimentov, to nebol až taký problém, problém bol, stabilizovať ten sen.

Kto čítal od Carlosa Castanedu Umění snení,
ten vie že 1. brána snení je zakončená vtedy keď dokážem sen okolo seba stabilizovať.
na tak dlhú dobu ako sám chcem.

Tak môžem byť vedomý v sne ako dlho chcem.

Nikde tam nie je napísané že mám niečo ovplyvňovať, nikam chodiť, lietať alebo čokoľvek robiť.

Inštrukcia je iba pozerať istým spôsobom a že zavŕšenie tejto brány snenia môže trvať roky...kým túto schopnosť získam.

Ide o to pozerať sa na ruky ktoré stabilizujú moje vedomie v sne a následne na svoje okolie nezaostreným pohľadom tak, aby sa toto prostredie nemenilo. A to tak dlho, až si túto techniku osvojím.

Problém je, že som na to nemal nikdy disciplínu.

Skúšal som praktizovať túto techniku ale nudila ma, pretože som bol príliš žiadostivý po úžasných zážitkoch.

Neskôr som si povedal že kašlem na všetku kontrolu a budem si tie sny len užívať. Rozhodol som sa že ich budem stabilizovať inými technikami, budem preskúmavať okolie a budem si tam robiť čo chcem.

Na tomto princípe som zažil aj dlhé a veľmi intenzívne lucidne sny ale nevidel som v nich zmysel. Nevidel som žiaden pokrok, žiadnu možnosť zlepšovať sa. Raz bol ten sen dlhý, raz krátky, raz prišli tri za týždeň, inokedy ani jeden.

Neskôr som začal zneužívať sex a iné nemorálne praktiky v týchto snoch. Tie väčšinou znamenali rýchly koniec lucidity.

Teraz po rokoch som znova odhodlaný, ísť disciplinovane a zavŕšiť prvú bránu snenia podľa CC.

Chcem sa spýtať, či ste niekto mali podobné problémy a rozhodli ste sa ísť podobnou cestou ako ja alebo si sny len užívate ako zábavu.
Arcturus
Člen fóra
Člen fóra
Príspevky: 29
Dátum registrácie: St Júl 10, 2013 0:24

Re: Disciplína v lucidých snoch podľa Carlosa Castanedu

Príspevok od používateľa Arcturus »

Zaujimavé. Mam 31 a lucidny sen som mal mozno 3x v zivote poslednu dekadu sa mi sotva kedy nieco sniva. Ale na druhu stranu astralne cestujem uz od malicka. Mozno mam šťastie že je to takto lebo viem porovnat ktory problem pri LD môže mať aké vysvetlenie. Už dávnejšie som sem písal príspevok ked som testoval stabilitu okolia vzhladom na komplexne pretazenie reality v jedinom bode. Nefyzicka realita sa mi stráca podla "focusu" alebo bodu ktory pozorujem (pozor v nefyzickej realite moze byt focus aj cela lokalita naraz). Ked som mal lucidny sen (vsetky tri mi spadli uz po chvilke) som si všimol,že ak sa focus sustredi do jedneho bodu (ktory sa zvecsa nachadza vo mne) tak lucidny sen spadne (zobudenim) tak isto ak sa moc rozplynie po okoli (lucidita konci spim dalej)... Pri AC mozem iba zaspat takze udrzat focus smerom von mám v malíčku. Tych pár LD skončilo práve focusovanim do toho vnutorneho bodu. A zobudil som sa. Z toho som usúdil, že na stabilitu lucidity v sne treba focus vyladit na určitú úroveň kedy nepadá a nestráca sa. Musim podotknut ze focus sa pohybuje automaticky k obom konecnym bodom (zhluknutie alebo uplny rozptyl) vzdy k tomu blizsiemu... takze podla toho kam ti uteka focus podla toho ho tahaj opacne az najdes bod kedy je presne v strede a neuteka nikam.... Podotykam že tuto teoriu budujem už roky nakolko sa viem zobudit z vlastnej vole pokial sa v sne deje nieco co sa mi nepaci a robim to prave tahanim focusu. Teraz uz len cakam kedy v sne dostanem aspon naznak lucidity aby som to skusil :D Len sa bojim ze som astralnym cestovanim posunul tah focusu (tym jak som ho furt drzal v AC aby sa nerozptylil) cize v kludovom stave mi ho zanasa smerom do zhluku cize pri naznaku Lucidity mi to velmi rychlo pada do zhluku (do bodu) cize vo vysledku akonahle dostanem luciditu tak sa v momente zobudim...
Alea iacta est.
Napísať odpoveď