Čo Vás na LD najviac zaujíma

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
kokopelli
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Št Júl 08, 2004 13:59

Príspevok od používateľa kokopelli »

majku, prečo tak tak VEĽMI zaujíma LD? (našiel som ťa už na min. 2 forach a všade diskutuješ o LD) Prečo je to pre teba TAKÉ dôležité? A prečo mašinky? Snaha o uľahčenie?
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

zajimal jsme se dost o astralni cestovani a pri te prilezitosti jsem zazil dost obdivuhodne LD a jelikoz AC neni tak jednoduche jako LD tak jsme presedlal na LD, proste me bavi pocitovat tu zvlastni energii ktera ti projede telem kdyz si uvedomis ze spis, tezko se to rika ale kdo to zazil tak vi o cem mluvim, navic ta svoboda projevu ... :lol:
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Re: PRISTROJ PRO LUCIDNI SNENI

Príspevok od používateľa sorer »

Ja sam na tom rovnako ako majk. Tiez som sa najprv zaujimal o AC. Nakolko mi to ale neslo, zacal som sa zaoberat LD. Je to omnoho jednoduchsie zazit LD ako mat AC. Dokonca v nom mas vacsie moznosti ako v AC. Koniec koncov sa podla mna odohravaju tieto dve veci v jednej astralnej rovine, takze su si dost podobne.
Stretneme sa vo sne ;)
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Ako vieš, že možnosti v LD sú väčšie ako v AC, ak si AC nezažil? :shock: Píšeš o niečom čo máš zažité alebo píšeš o niečom čo si len myslíš (egom), že je to tak?

Sorry, ak som drsný :wink:.
majk
Člen fóra
Člen fóra

sorer to pise na zaklade xxxxx prectenych clanku od lidi kteri astralni cestovani zazili a zazivaji ... a s tim souhlasim, i kdyz je ten nazor staveny na zkusenostech jinych lidi ...
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: majk

Dovolím si zacitovať sám seba z témy Všeobecné/Čo sa deje počas spánku :)
Každá hierarchia je dobrá dovtedy, pokiaľ sa nestáva obmedzením. To, čo opisovali tí astrálni cestovatelia je len odrazom ich miery chápania reality. Tým nechcem povedať, že sa mýlia, no ani to, že majú pravdu. Preto radšej zabudni na akúkoľvek hierarchiu, o ktorej si sa dočítal, ale radšej choď a zisti či vytvor si ju sám. Tá tvoja bude pravdivá pre teba a bude slúžiť tebe a dobre
Čítanie kníh, článkov a diskusných príspevkov je dobré dovtedy, pokiaľ nás opisy iných nezačnú zväzovať/obmedzovať. Píšem toto z dôvodu, že mám skúsenosti s ľuďmi, ktorí svoje vlastné zážitky dehonestovali, resp. znevažovali len preto, že sa nezhodovali alebo nepribližovali zážitkom, o ktorých počuli, resp. o nich čítali. Prijatou predstavou iných si vytvorili niečo ako filter vnímania a všetkému, čo týmto filtrom prepadlo, nevenovali žiadnu, resp. povrchnú pozornosť.

Najviac nás vedia (pozitívne i negatívne) ovplyvniť opisy "odborníkov", "tých skusených", tí ktorým dávame moc rozhodovať o tom, čo je a čo nie je správne alebo pravdivé.
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Št Jún 10, 2004 13:06

Príspevok od používateľa Hanawa »

hmm ... je síce pravda, že človeku sa nechce stále písať prúpovídky typu:
" ... čítal som, že"
" ... nazdávam sa, že"
" ... iný tvrdia, že"
a podobne ... s istou dôverou takéto názory považuje za pravdivé a verí im a tak ich prezentuje nominatívne ako svoje vlastné ...

na druhej strane má pravdu WW6, ktorý nás stále upozorňuje, že "astrál" nech to si pod tým predstavíme čokoľvek je trochu iná "káva" ako napr. matematika, kde viera v autority je "bespečná" a odvôvodnená ... keby človek chcel spraviť všetky matem. dôkazy sám ináč im neuverí, tak by už v živote nič iné nestihol :)
kdežto v oblasti, do ktorej "astrál" patrí by bolo zrejme namieste byť trochu viac skeptický a opatrný ... nie len že "dôkazy" sa nedajú overiť ináč ako vlastnou praxou, ale "astrálna" obec ešte nie je tak vyspelá, aby vznikli nejaké "inšitúcie", ktoré by legitimovali také či onaké tvrdenia ...

sám mám takú teóriu, že hranice, predsudky a obmedzenia treba búrať a vo všobecnosti neverím tvrdeniam typu: "ak by si chcel takto zbohatnúť - nebudeš môcť pôsobiť v týchto hladinách" a podobné bláboly, ktoré (aj keď možno myslené v dobrom) nastavujú v tvojej mysli mentálne bloky, ktorých môže byť ťažké sa zbaviť ...
kokopelli
Člen fóra
Člen fóra

To, či je LD jednoduchšie než AC, je relatívne - u koho ako. Takže bacha na zjednodušujúce tvrdenia.

Majku, nespoliehaj sa príliš na mašinky - hoci sľubujú uľahčenie LD, záruku nemáš. A keď sa na tieto barličky príliš upneš, mohol by si mať ťažkosti nechať ich za sebou, kvôli fixácii na ne... :-)
majk
Člen fóra
Člen fóra

to uz vim po 2 mesicich zjistovani detailu ohledne techto pristroju taky ( to jeste nemel MSG prelozenou knizku od LaBerge ). Nevim jak bych to rekl, ale Monroe a myslim jeste sem cetl o nekom koho prezdivali " Blue Harry " laboratorne dokazali a overili si, ze astralne vycestovali. Monroe tak ze info ktere pochytil na cestach si posleze overoval a "Blue Harry " tak ze mu bylo dano nekolik ukolu a jednim z nich bylo napr. vlezt do vedlejsi budovy nebo mistnosti, kde byly v kleci kocky a zkusit ovlivnit jejich chovani. A podle kamer presne par okamziku po tom kdy mel astralne vycestovat, se kocka zacala chovat neobvykle divoce. Kdyz se vratil tak rikal ze stal 1 metr od ni a dival se ji do oci. Ja to beru tak, ze ten kdo chce dusevni rust musi si nove informace nekde precist a je otazka jakym zpusobem bude vnimat ten konkretni clanek nebo knizku. Jedna se o to, ze po psychicke strance jsou clanky, ktere se vymykaji fyzikalnim zakonum pro lidi silene zajimave asi tak do 1 hodiny po precteni, a pak kdyz zacne premyslet svym mozkem tak si reklne ze to je blbost a umisti tento " nefyzikalni ulet " do te casti mozku, v ktere se mu ukladaji vtipy apod. blaboly. Ten kdo videl MEN IN BLACK, tak aspon me zarazila jedna vec, ze si v tom SCI-FI filmu zacali vsimat kazdych blabolu co vychazeli v mistnim tisku a filtrovali je a overovali. Je to stejne jako s tim, ze nedavno byla v Blesku informace o fakirovi, ktery dokaze zit bez jidla a vody a za tyden zas informace ze skutecne vydrzel cca 10 dni v nejakem institutu v Nemecku ( bylo to tam vsechno popisovane ) a delali na nem i dalsi testy, kdy mel zastavit na celou minutu srdecni tep, dokazal ho snizit po 5 minutach na 3 udery za minutu a rikal ze se velmi omlouva, ze jeho mistr to dokaze v jednom okamziku. Tak ted co je pravda ? Je to pravda nebo neni ? Zkouseli jste nekdy snizit tep pod 40 uderu ? Kazdy o Blesku rika ze jsou tam lzive informace, ale jak se rika na kazdem sprochu pravdy trochu ... Casopisy ktere jsou velmi vazene si nedovoli uvest clanek ktery by u 50% jejich klientu pospinil jejich jmeno a proto se radsi byt i na extrasenzaci vyserou ... SLEDUJETE MIMOCHODEM TED TEN NOVY SERIAL " UNESENI " od Spielberga ? Vite o tom, ze minimalne prvni 3 dily se meli zakladat na skutecnych udalostech ? Je to tezke, takovych diskuzi o pravde nepravde sem uz zazil spousty ( na Greenfrog, marlitan, garagespider + dalsi no-name fora ) a reknu Vam ze nikdo nedokaze ani dokazat ani vyvratit pravde nebo lez. A jde i o to, ze kdyby to ten clovek zazil na vlastni kuzi, tak TY to nezazijes a uz pochybujes o tom jestli je to skutecne pravda nebo ne ...
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Hm... je veľmi zaujímavé stavať vlastný duchovný rozvoj na prečítaných pikoškách :grin:. Som zvedavý ako ťa tieto pikošky rozvíjajú. Ak rozvíjajú, tak možno rozum ale ten s duchovným rozvojom má príliš málo spoločné. Inak už mi začína byť jasné prečo sa tak zaujímaš o AC a LD (kokopelli to vycítil skôr :wink:).

A mimochodom, ovplyvňovanie vlastných biorytmov nie je nič výnimočné. Sám si dokážem zmeniť tlak krvy podľa potreby, či znížiť srdečný tep. To, že z toho v BLESKu robia pikošky je normálne, veď je to ich práca a ľudia ako ty, majú radi takéto alebo podobné pikošky. Čím viac sa to vymyká bežnému vnímaniu reality, tým zaujímavejšie.

Áno, sám som si všimol, že Amíci sa snažia do mnohých filmov (aj tých komerčných :D), vsunúť spiritualitu vo forme symboliky. Jedným z najznámejších filmov, kde sa silne objavujú archetypy je Lucasova pôvodná trilógia Hviezdne vojny. To však odbočujeme od témy...
majk
Člen fóra
Člen fóra

tim chces rict ze co pisou v knizkach o duchovnich zalezitostech tak ze to kazdy chape jinak, a ze vlastne nema smysl to ani cist, protoze to stejne neni pravda ? :D a nakonec nema smysl se divat ani na takove porady jako jsou na DISCOVERY kde pousti serialove zabery natocenych UFO bez moznosti vysvetleni, protoze to neni UFO, ale CMELAK ktery cukruje pole ... ach jo, kdyby jste "Vy" do sebe uzavreni lide byli aspon trochu tolerantni k nazorum jinych lidi a vzali je jako moznou pravdu, pak by jste "Vy" nepsali to co jsi psal vyse. Ja se snazim duchovne rust sam od sebe, ale rad si vyslechnu nazory jinych lidi ( at uz tistenych v knizkach, clancich nebo v mediich ) a podle toho si pak spolecne s mym rustem delam sve zavery. Kdybych mel rust jen z vlastniho, tak sem jeste asi v plinkach a gryndam si na kalhoty. Ale budiz i tve nazory jsou pravdepodobne zapsany nekde v Kolektivnim vedomi, protoze jsem podobne nazory-odpovedi slychaval i na podobne clanky jinych lidi nez jsem ja.
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

1. Nepísal som teraz o duchovne orientovaných knihách ale o bulvarnych časopisoch (u vás Blesk, u nás Nový Čas) :wink:
2. Je rozdiel vedomostne a duchovne rásť. To, že niekto prečítal milion kníh so spirituálnou témou ešte neznamená, že duchovne povyrástol čo i len o milimeter! 8)
3. Duchovný rozvoj nie je o názoroch ale o zážitkoch. Ak prahneš len po názoroch, choď do politiky a parlamentu, tam máš na to skvelú príležitosť. Zároveň však chcem, aby si vedel, že ja si cením tvoj názor aj keď s ním nesúhlasím.
4. Nuž, na tvojom mieste by som sa nevyhováral na kolektívne vedomie, ale začal by som premýšlať nad tým, nie prečo ale čo mi tí ľudia hovoria :wink:.
kokopelli
Člen fóra
Člen fóra

ale ale, majku, čo tak zrazu toľká vzťahovačnosť? taký útok voči ww6, len preto, že sa vyjadril ako sa vyjadril o tvojom čítaní bulváru! Keď už chceš čítať o spiritualite, prečo si vyberáš také senzáciechtivé a pochybné zdroje ako Blesk? (No, ale zase, je to tvoja vec, len bacha, hrozí ti v hlave pekný maglajz :roll: ) Bože, len to neber príliš osobne! :wink:

Vieš, majku, ja sa tiež zaujímam o svoj rozvoj a tiež patrím medzi tých, čo radi a veľa čítajú, no má to svoje úskalia. Je ľahké uveriť, že duchovne rastieš vďaka čítaniu o duchovne a utváraniu si názorov, ale je to pasca: duchovne rastieš len tým, že žiješ a ideš SVOJOU cestou. Inšpiráciu ti nechcem brať, len čerpaj, koľko chceš, ale aspoň si dávaj BACHA na zdroje, z ktorých čerpáš, lebo tie utvárajú tvoje presvedčenia, ktoré zasa utvárajú TVOJE KLAPKY NA OČIACH, takže potom vidíš dosť obmedzene... 8) :wink:
kokopelli
Člen fóra
Člen fóra

A ešte si mi neodpovedal na otázku (tuším v inej téme), PREČo je pre teba také dôležité LD (alebo AC) a ČO OD TOHO OČAKÁVAŠ??? NAČO TI TO BUDE DOBRÉ? Máš v tom jasno? Vieš, aké úskalia sú s tým späté? Vieš do čoho ideš, keď sa púšťaš do LD? Lebo som si nie istý, či sa o tom niečo dočítaš v knihách La Bergea a iných... Ja len, čo ťa ženie a či si naozaj pripravený "stráviť" veci, ktoré sa ti začnú diať, keď to začneš praktizovať dlhšie... Čo urobíš, keď ťa zachváti hrôza z toho, že sa ti začne stierať hranica medzi fyzickou realitou a snovou realitou? Vieš, racionálna myseľ chytí taký prásk, že si budeš možno myslieť, že sa zblázniš a možno ťa chytí pocit, že to už nikdy nezastavíš a nikdy to už nebude také ako predtým. Čo potom? Vieš, s čím sa zahrávaš? Máš toľko sily a žiješ taký usporiadaný život (fyzicky aj psychicky), aby si taký nápor zvládal???
majk
Člen fóra
Člen fóra

ja uz jsem na LD svou odpoved napsal, a jestli ti to pripadalo jako utok, tak to sorry, ja kdyz utocim tak obcas pouziji na toho dotycneho nejake vulgarni slovo ( cozna netu neudelal min. 1 rok, protoze mi to pripada hodne nekorektni ), takze ty to vidis jako utok, ja to vidim jako sve vyjadreni k odpovedni kterou mi napsal ww6.... to je asi tou naklonnosti tve osobnosti k cloveku ktereho znas pres net z jinych for, ale opakuji me je to fuk, protoze sem ww6 absolutne nepochopil a jeho vseobecne odpovedi si muzu precist v jakekoliv zakladni prirucce o psychologii cloveka ... a ted to neber tak ze utocim i na tebe, prosim, ja jsem nepsal ze ctu JEN BULVARY, proc to tak chapete je asi tim, ze jsem se o nich jen ZMINIL !!! Ctu literaturu ktera se zabyva fyzikalnem, vesmirem, duchovnem, spiritualismem, tech knizek je cela rada, BLESK ctu jen kdyz mi kamos posle odkaz na www na nejakou senzaci. To ze spatne slysite na slovo BULVÁR je ciste Vas problem, ja si sve poznatky prebiram po svem.
Napísať odpoveď