Čo Vás na LD najviac zaujíma
Moderátor: Moderátori
to ww6:
"1. Nepísal som teraz o duchovne orientovaných knihách ale o bulvarnych časopisoch (u vás Blesk, u nás Nový Čas)
2. Je rozdiel vedomostne a duchovne rásť. To, že niekto prečítal milion kníh so spirituálnou témou ešte neznamená, že duchovne povyrástol čo i len o milimeter!
3. Duchovný rozvoj nie je o názoroch ale o zážitkoch. Ak prahneš len po názoroch, choď do politiky a parlamentu, tam máš na to skvelú príležitosť. Zároveň však chcem, aby si vedel, že ja si cením tvoj názor aj keď s ním nesúhlasím.
4. Nuž, na tvojom mieste by som sa nevyhováral na kolektívne vedomie, ale začal by som premýšlať nad tým, nie prečo ale čo mi tí ľudia hovoria ."
ad1) nebudu obhajovat ani vyvracet ktery casopis pise kolikaprocentni pravdu, a navic jsem se o BLESKu jen zminil
ad2) duchovni rust postupuje zaroven s vedomostmi + inteligenci, ten kdo precetl milion knih se spiritualni tematikou a nepovyrostl tak je cetl jen z toho duvodu aby sam sebe utvrdil ze je to blabol, jinak tvoje vyjadreni v milionech ( a priste moznai kvadrilionech ) je prehnane. Staci kdyz si clovek precte do 10 knih s touto tematikou a pak se sam rozhodne jestli pro nej maji smysl nebo ne
ad3) a tady je tvuj zajimavy nazor, napsany takovym stalem jako by to byla PRAVDA JEDINA ...
ad4) kdybch nepremyslell nad tim co mi "ludia hovori" tak bych se tady s vama vubec nebavil a asi bych byl nekde uchlastanej, zdrogovanej nebo uz kozenej.
jeste k tomuto bodu znam jednoho cloveka ktery se narodil s mentalni poruchou a je cely zivot v ustavu, ma 30 let, kdyz se s nim bavim tak me dost prekvapuje jaho vyjadrovani, inteligence a jine veci a priotm vypada jako skutecny " debilek ", v tomto pripade si myslim ze 99% lidi ( vc. mentalu ) premysli nad tim co kdo rekne a nebere jejich nazory jako pevne. Myslis tedy ze ja jsem to 1% ?
"1. Nepísal som teraz o duchovne orientovaných knihách ale o bulvarnych časopisoch (u vás Blesk, u nás Nový Čas)
2. Je rozdiel vedomostne a duchovne rásť. To, že niekto prečítal milion kníh so spirituálnou témou ešte neznamená, že duchovne povyrástol čo i len o milimeter!
3. Duchovný rozvoj nie je o názoroch ale o zážitkoch. Ak prahneš len po názoroch, choď do politiky a parlamentu, tam máš na to skvelú príležitosť. Zároveň však chcem, aby si vedel, že ja si cením tvoj názor aj keď s ním nesúhlasím.
4. Nuž, na tvojom mieste by som sa nevyhováral na kolektívne vedomie, ale začal by som premýšlať nad tým, nie prečo ale čo mi tí ľudia hovoria ."
ad1) nebudu obhajovat ani vyvracet ktery casopis pise kolikaprocentni pravdu, a navic jsem se o BLESKu jen zminil
ad2) duchovni rust postupuje zaroven s vedomostmi + inteligenci, ten kdo precetl milion knih se spiritualni tematikou a nepovyrostl tak je cetl jen z toho duvodu aby sam sebe utvrdil ze je to blabol, jinak tvoje vyjadreni v milionech ( a priste moznai kvadrilionech ) je prehnane. Staci kdyz si clovek precte do 10 knih s touto tematikou a pak se sam rozhodne jestli pro nej maji smysl nebo ne
ad3) a tady je tvuj zajimavy nazor, napsany takovym stalem jako by to byla PRAVDA JEDINA ...
ad4) kdybch nepremyslell nad tim co mi "ludia hovori" tak bych se tady s vama vubec nebavil a asi bych byl nekde uchlastanej, zdrogovanej nebo uz kozenej.
jeste k tomuto bodu znam jednoho cloveka ktery se narodil s mentalni poruchou a je cely zivot v ustavu, ma 30 let, kdyz se s nim bavim tak me dost prekvapuje jaho vyjadrovani, inteligence a jine veci a priotm vypada jako skutecny " debilek ", v tomto pripade si myslim ze 99% lidi ( vc. mentalu ) premysli nad tim co kdo rekne a nebere jejich nazory jako pevne. Myslis tedy ze ja jsem to 1% ?
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: PRISTROJ PRO LUCIDNI SNENI
1. Mno...rád by som sa predsa len dozvedel o tých percentách pravdy v bulvárnych časopisoch a hlavne ako tú pravdu meriaš
2. Prave v tomto bode si odporuješ s bodom 4, v ktorom opisuješ človeka s mentálnou poruchou . Sám pracujem približne 5 rokov v oblasti mentálne a telesne postihnutých (takže nepoznám len jedného ) a viem, že aj človek s najťažším mentálnym postihnutím má svoju spiritualitu a preto znovu píšem, že spirituálny rozvoj s intelektom nemá nič spoločné Aj v tých najzapadnutejších miestach na zemi, kde výdobytky civilizácie ešte nedorazili, sa nájde veľa jednoduchých (intelektom), ale duchovne vyspelých ľudí!
3. Nie, to netvrdím, že je to PRAVDA JEDINÁ. Nečítaš moje riadky dosť pozorne a preto ti uniká príliš veľa zmyslu.
4. Som sa už vyjadril v trojke
2. Prave v tomto bode si odporuješ s bodom 4, v ktorom opisuješ človeka s mentálnou poruchou . Sám pracujem približne 5 rokov v oblasti mentálne a telesne postihnutých (takže nepoznám len jedného ) a viem, že aj človek s najťažším mentálnym postihnutím má svoju spiritualitu a preto znovu píšem, že spirituálny rozvoj s intelektom nemá nič spoločné Aj v tých najzapadnutejších miestach na zemi, kde výdobytky civilizácie ešte nedorazili, sa nájde veľa jednoduchých (intelektom), ale duchovne vyspelých ľudí!
3. Nie, to netvrdím, že je to PRAVDA JEDINÁ. Nečítaš moje riadky dosť pozorne a preto ti uniká príliš veľa zmyslu.
4. Som sa už vyjadril v trojke
majku, sorry, ale stále mám dojem, že si mi neodpovedal. Aké máš očakávania od LD? Prečo je to pre teba také dôležité? Vieš, aké úskalia sú s tým späté?... nechce sa mi opakovať všetky otázky, ktoré som ti položil, veď sú uvedené v mojom príspevku vyššie. Vadí ti, že sa tak vypytujem? Naozaj ma zaujíma, ako mi na ne odpovieš a môže to poslúžiť aj tebe. Tak, plz, buď tak dobrý a odpovedz mi, bez zbytočného urážania sa. Nemienim ťa nimi odradzovať, len chcem poznať tvoju motiváciu a to, nakoľko si v obraze o tom, čo LD všetko obnáša... Dík za pochopenie:-)
ok, LD kdyz si hrabnu do toho nejlepsiho LD co jsem mel, tak pro me obnasa " uplne novou virtualni realitu " v ktere sem po fyzicke i dusevni strance absolutne svobodny. Hele ja vim ze pan Eduard Tomáš byl taky v LD peceny vareny a taky v nich meditoval a po nekolika letech zjistil ze jsou pro nej LD nezajimave a ze je nedoporucuje nebo respektive doporucuje pro zacatecniky, kteri nezvladnou hlubokou meditaci v realu, protoze v nizsich vlnach je meditace "skutecna". O LD mi jde v soucasnosti jen z toho duvodu, ktery jsem popsal vyse, protoze jak jiste vis ty a ostatni tak neni jednoduche zit klidny a harmonicky zivot v moderni dobe, kdy ma clovek dost vysoke tlaky na psychiku kvuli financim, praci apod. AC by jsem si pral zazit na 100%, ale citim, ze je to stav vedomi, do ktereho se v teto dobe a v tomto stavu jaka je moje psychika ted nedostanu. Je mozne ze za nekolik let ano. Jinak me velmi moc zajima otazka proc vubec existuji lidi, kteri maji nejake vedomi, pamet a inteligenci, tzn. proc vubec zijeme, pro ucel koho nebo ceho. Sam Monroe napsal ze udajne lide ziji pro to, ze z nasich emoci ( radost, lasky, bolest ) ziji jine energeticke bytosti a my jsme vlastne jakoby jejich zdrojem. Pak jsem slysel jeste jine hypotezy jako o zkoumani lidi UFOunama pro experimenty klonovani s mimozemskymi civilizacemi. Takze me zajima celkoveproc jsme na svete, proc se treba od malicka zajimam o psychotroniku a jini mi kamosi to berou jako scifi atd. atd. Tech otazek je hodne a v me pripade jsou odpovedi nulove.
Jenom takova poznamka, veskole jsem mel z matiky a fyziky a chemie vzdycky za 1, ale slohove prace me nesli ( za 4 - 5 ), tzn. se muzu nekdy napsat vetu nebo text takovym stylem ze to tezko nekdo pochopi.
Jenom takova poznamka, veskole jsem mel z matiky a fyziky a chemie vzdycky za 1, ale slohove prace me nesli ( za 4 - 5 ), tzn. se muzu nekdy napsat vetu nebo text takovym stylem ze to tezko nekdo pochopi.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Nuž, dobré známky z fyziky, matematiky a chémie naznačujú, že si dobrý v logicko-analytickom myslení (ľavá hemisféra). Písanie slohových úloh vyžaduje zapájanie pravej hemisféry k celostnému opisu obrazov, príbehov .
majku, tak som sa predsa len dočkal tvojej odpovede - dík! no vidíš, ani to nebolelo!
Aby nedošlo k nedorozumeniu, nemám nič voči LD, veď som sa pred nejakým časom sám dosť oň snažil, no skúsenosť ukázala, že čím viac som sa o LD snažil, tým menej sa mi darilo ho dosiahnuť. takisto som si skúšal pomáhať "barličkami", ale nefungovalo to tak, ako som si predstavoval... A LD prišlo, keď som ho nečakal. Párkrát. Všimol som si napr. istú súvislosť: ak som pracoval na sebe a integroval nejaký aspekt seba, ktorý som si dovtedy neuvedomoval či ho nejako potláčal alebo ignoroval, zažil som v najbližšom období spontánne LD. Teraz sa už na LD tak nefixujem a nechávam tomu voľný priebeh, hoci ma stále zaujíma. tak len toľko na upresnenie o mojom postoji k tejto veci. Moje otázky ťa nemali spochybňovať, ani nemali spochybňovať užitočnosť LD - chcel som poznať viac tvoje motívy...
Aby nedošlo k nedorozumeniu, nemám nič voči LD, veď som sa pred nejakým časom sám dosť oň snažil, no skúsenosť ukázala, že čím viac som sa o LD snažil, tým menej sa mi darilo ho dosiahnuť. takisto som si skúšal pomáhať "barličkami", ale nefungovalo to tak, ako som si predstavoval... A LD prišlo, keď som ho nečakal. Párkrát. Všimol som si napr. istú súvislosť: ak som pracoval na sebe a integroval nejaký aspekt seba, ktorý som si dovtedy neuvedomoval či ho nejako potláčal alebo ignoroval, zažil som v najbližšom období spontánne LD. Teraz sa už na LD tak nefixujem a nechávam tomu voľný priebeh, hoci ma stále zaujíma. tak len toľko na upresnenie o mojom postoji k tejto veci. Moje otázky ťa nemali spochybňovať, ani nemali spochybňovať užitočnosť LD - chcel som poznať viac tvoje motívy...
Ohledne LD jsem zapomel taky jeste na to, ze clovek ke spokojenemu zivotu potrebuje nejakeho " tahouna " napr. konicek, ktery ho fakt chytne a bude ho bavit dlouhou dobu. U me to jsou napr. TV hry ( Sony PS2 ), foceni ( CANON PS A80 ), sci-fi literatura, ale s nadechem realicnosti a pak samozrejme jako novy je lucidni sneni.
úplne vyčerpávajúca odpoveĎ!
to ww6: ktera hemisfera je zapojena pro meditaci, LD a astralu ? Predpokladam ze to neni leva pro logicke mysleni, ale prave ta prava nebo je zapojena v mozku jina specialni oblast pro tyto jevy ? Myslim ze pan Monroe se tim zabyval jen povrchne, protoze kladl duraz hlavne na synchronizaci obou hemisfer, ale nezjistili nahodou, ze nejaka konkretni nespecificka cast mozku pracuje v techto stavem vice nez je obvykle ?
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Všeobecný problém s činnosťou nášho mozgu je ten, že dominuje ľavá hemisféra (logicko-racionálna). Toto je zapríčinené dlhodobým vývojom ľudstva, pretože aby človek prežil, musel začať zapájať viac ľavú hemisféru. Teraz nám však tento stav robí problém, pretože naše racio (niekedy aj ego) sa nerado vzdáva svojej nadvlády.majk napísal:to ww6: ktera hemisfera je zapojena pro meditaci, LD a astralu ? Predpokladam ze to neni leva pro logicke mysleni, ale prave ta prava nebo je zapojena v mozku jina specialni oblast pro tyto jevy ? Myslim ze pan Monroe se tim zabyval jen povrchne, protoze kladl duraz hlavne na synchronizaci obou hemisfer, ale nezjistili nahodou, ze nejaka konkretni nespecificka cast mozku pracuje v techto stavem vice nez je obvykle ?
Hemisférová synchronizácia tento nerovnovážny stav mení. Vyvážením aktivity pravej hemisféry s aktivitou ľavej sa otvára "BRÁNA" do sveta nefyzickej reality a energetických systémov. Môžme si tiež uvedomiť, že tento nefyzický svet je v skutočnosti stále prítomný, mení sa len naša schopnosť vnímať ho.
Väčšina relaxácií a meditácií smeruje k tomu istému výsledku, avšak zložitým a zdĺhavým procesom. Na dosiahnutie skutočne synchrónneho stavu mozgu je potrebné cvičiť meditácie niekoľko rokov, avšak pomocou technológie Hemi-Sync je možné tento stav dosiahnúť v priebehu niekoľkých sekúnd
Jeden 90-ročný Zenový majster po absolvovaní zážitkového seminára Prechod bránou uviedol, že verí, že absolventi seminára môžu za pár dní dosahovať také meditačné stavy, ktoré jemu trvali niekoľko rokov Jeho kláštor v súčasnosti používa nahrávky z TMI ako tréningové nástroje.
Uverejnené v The Wall Street Journal, 20. 9. 1994
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Nie, pretože ľavej hemisfére zodpovedá pravá strana tela Zjednodušene môžme povedať, že ľaváci viac zapájajú pravú hemisféru, no ešte stále to nie je dostatočné. No napríklad, umelci-géniovia, ako napr. Beethoven, využívajú prevažne pravú hemisféru. Na druhej strane, väčšina géniov bola v ich dobe považovaná za čudákov až bláznov. To preto, že nekonali tak racionálne (ľavostranne) ako zvyšok spoločnosti.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
Pikoška = pikantní (v zmysle správy)