ibbeta
Už som mal napísaných pár viet, ale vymazal som to, pretože sa OBE ťažko opisuje. V jednom príspevku, mylsím, že to bol"jak vypadá prostor v astrále" som poslal odpoveď, kde som sa snažil popísať ako vyzerá prostredie, ak má človek OBE. Najskôr by som chcel povedať, že dostať sa do OBE, teda aspoň v mojom prípade nie je záležitosť ľusknutia prstov. Mal som obdobie, kedy sa mi asi 2 mesiace darilo z tela vychádzať pomerne pravidelne, ale napr. teraz mám už asi 1,5 roka problém privodiť si čo i len LD. Je to asi aj vypätím a tým, že sa neviem nabiť, ale veľkú úlohu v tom zohráva skutočnosť, že som chcel OBE zneužiť a teraz som zablokovaný. Do OBE som sa veľa krát dostal samovoľne a vôbec som to neovplyvňoval. Zažil som regres ale aj progres (útržkovito). Rozdiel medi OBE a LD je aj v tom, že ja osobne ak z tela vycestujem, neviem príliš veľmi okolie ovplyvňovať. Pri LD si môžem robiť čo len chcem. Priestor v astrále je ako keby hustejší, počas LD priestor ako keby ani nebol. Viem že je to len sen a takpovediac "mám kľúče od miešačky", čo počas OBE neprichádza do úvahy. V astrále platia nejaké pravidlá, ktoré sám nepoznám, ale ak som tam bol, cítil som, že som nejako limitovaný. Limitovaný v tom slova zmysle, že nemôžem všetko čo chcem. LD vnímam skôr ako svet fantázie, kde pravidlá nie sú, OBE ako dimenziu, ktorá sa dotýka všetkých ostatných, ako keby to bola brána ku všetkému čo jestvuje. V LD sa môže človek veľa naučiť o sebe samom, ale v OBE sa môže dozvedieť o podstate našej existencie, samozrejme po určitú hranicu, ktorú má každá duša individuálnu. Možno to teraz vyzerá, že sa snažím o OBE zo zvedavosti, ale to je omyl. Dôvod je iný, už som to aj písal, že je to v rovine citov, ktoré sa nedajú popísať, takže s týmto dôvodom upokojím asi len tých, ktorí OBE zažili.
Niekedy keď človek so skúsenosťami z OBE píše o týchto veciach, vyzerá to ako keby sa chvastal alebo dával druhým najavo svoju nadradenosť, svoju duševnú vyzrelosť, ale to je tiež jeden z problémov našej spoločnosti, čo sú teda predsudky. Tiež si myslím, že OBE väčšinou zažijú v živote len staré duše, teda vyspelé osobnosti, ale nahlas to povedať, alebo to napísať je riskantné.
Teraz teda riskujem, že budem vyzerať v očiach ľudí, ktorí nezažili OBE, ako nafúkanec. Snažil som sa to napísať čo najalibisticekjšie, aby som vyviazol.
Toto je teda môj názor na OBE vs. LD, aj keď asi neuspokojí veľa zúčastnených. Nemusí sa páčiť, ale je len môj, takže prosím, aby ste ma nedrancovali
Že pekne ďakujem za pochopenie