Uvedomenie LD

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Pi Dec 09, 2005 22:26
Kontaktovať používateľa:

Re: Uvedomenie LD

Príspevok od používateľa Tesla »

Mne sa stava, ze si uvedomim LD a ud vzrusenia sa zobudim.
Ale tiez su mi dost neprijemne fyzicke cinnosti (suchnie ruk, tlieskanie) - mam z nich taky cudny pocit...
Musim si este asi zvyknut, lebo je to pre mna nova vec.
Dost ma ale trapi, ze sa mi sniva velmi malo snov
Niekedy som aj mesiac bez snov a dost ma to trapi.
Asi navstivim psychiatra, alebo si pustim hemi-sync...
Alebo oboje.
Zrak1
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Okt 23, 2005 17:37

Re: Uvedomenie LD

Príspevok od používateľa Zrak1 »

Tiež sa mi stáva, že si uvedomím, že snívam. Týmto spôsobom vlastne dochádza u mňa k LD, no a po tom si ich už vychutnávam, kým sa nezobudím. Nestalo sa mi ešte, že by som počas LD zaspal, vždy som sa prebudil. Niekedy sa zobudím skôr, inokedy mávam docela dlhé LD. Je to fajn.
Z1
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

jeste k pochodum spousteni a ukonceni LD

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

LD je to asi vazne dost slozita zalezitost resp. citliva na ruzne nam nezname faktory.
Nekde mezi prirozenymi talenty a mezi mucedniky kteri dosahnou LD po 20 letech denniho cviceni a AC po dalsich 15 letech se nachazi vetsina ostatnich.

Mozna se to tady uz diskutovalo ale co vime o tom co je vlastne tim spoustecem pro LD?
Je to tak ze se clovek pred spankem musi nachazet v urcitem "energeticky frekvencnim pasmu" nebo musi mit v sobe dostatek energie (ale v jake forme a jakym zpusobem?) aby byl schopne se z normalniho snu dostat do LD a nebo dokonce misto usnuti primo prejit do LD?

To same plati pro chtene i nechtene "probuzeni" z LD jakoz i chtene a nechtene usnuti z LD a stejne chteny i nechteny prechod do OBE z LD.
Jake pri tom funguji skutecne mechanizmy?
Pri tom uvedomeni LD jsem jak sam zazil tak tady nekde cetl ze o tom nekdo jiz psal (pocit energeticke vlny probihajici od zdola nahoru???).
Znamena to ze se proste musime pokazde trefit do nejakeho toho pasma presne ?

Mimochodem dle mereni EEG pry nejsou u OBE jednoznacne definovatelne a zjistitelne jine (typicke) frekvence vuci jinym stavum.....
Zrak1
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Okt 23, 2005 17:37

Re: jeste k pochodum spousteni a ukonceni LD

Príspevok od používateľa Zrak1 »

OBI-VAN napísal: Je to tak ze se clovek pred spankem musi nachazet v urcitem "energeticky frekvencnim pasmu" nebo musi mit v sobe dostatek energie (ale v jake forme a jakym zpusobem?) aby byl schopne se z normalniho snu dostat do LD a nebo dokonce misto usnuti primo prejit do LD?
Chcel by som len napísať, že som do včerajšej noci prešiel do LD vždy len počas sna v noci. Posledné dva týždne sa mi ale stáva, že kedykoľvek večer idem spať, čiže je jedno či o 20.00 alebo o 23.30, vždy sa ráno pár minút po 04.00 h zobudím. Už pár krát som si hovoril, že to využijem na OBE alebo LD, čo pôjde, to pôjde :D, ale bol som lenivý až do dnešnej noci. Najskôr som sa začal uvoľňovať a tak ďalej, ale nešlo to. Po tom som si v duchu začal z ničoho nič predstavovať pesničku, ktorá ma napadla a páči sa mi. Asi je bežné, že si človek v duchu premieta nejakú tú pieseň a to až tak, ako keby ju naozaj počul, aj cez deň. Proste mi v hlave hraje čo chcem :grin: No a po tom to prišlo, prešiel som hneď do LD, tak som sa potešil, že som sa zobudil. No a tak som to skúšal asi pol hodinu a do LD som sa vždy dostal. Neviem koľko krát to bolo, možno aj 10-krát, no proste mi to šlo, čo ma fakt teší, pretože som bol zablokovaný asi 2 roky. Blok sa skončil asi pred dvoma mesiacmi. Chcel som tým povedať, že možno by to išlo aj tým spevom v hlave, vtedy nemyslím na prácu a bežné problémy, všetka pozornosť (také príjemné light zamestnanie sa) sa venuje práve pesničke a vtedy to príde :grin:
OBI-VAN napísal: To same plati pro chtene i nechtene "probuzeni" z LD jakoz i chtene a nechtene usnuti z LD a stejne chteny i nechteny prechod do OBE z LD.
Skúsim to vyskúšať aj pre prechod z LD do OBE. Častejšie sa mi v minulosti (pred blokom) stávalo, že do OBE som prešiel z LD, ale sem-tam bolo aj priamo do OBE. OBE teraz moc nemávam, bolo ich naozaj pár za posledné obdobie (spočítal by som ich na jednej ruke) :grin:
OBI-VAN napísal: Jake pri tom funguji skutecne mechanizmy?
Pri tom uvedomeni LD jsem jak sam zazil tak tady nekde cetl ze o tom nekdo jiz psal (pocit energeticke vlny probihajici od zdola nahoru???).
Znamena to ze se proste musime pokazde trefit do nejakeho toho pasma presne ?
Je to možné, ale zatiaľ mi stále niečo hovorí, že nie je jednoduché to len tak dosiahnuť, možno hraje veľkú rolu citové rozpoloženie a vôbec pripravenosť stráviť zmenené stavy vedomia.
OBI-VAN napísal: Mimochodem dle mereni EEG pry nejsou u OBE jednoznacne definovatelne a zjistitelne jine (typicke) frekvence vuci jinym stavum.....
To je jeden z dôvodov, prečo by sa ľudia nemali báť OBE ak k nim samé príde, fyzické telo by nemalo byť nijako ohrozené, teda v tom zmysle, že nie je riziko s tým, že takéto zážitky by mohli byť nezlúčiteľné s fungovaním životne dôležitých funkcií v tele. :wink:
Z1
Napísať odpoveď