Čo Vás na LD najviac zaujíma

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
kokopelli
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Št Júl 08, 2004 13:59

Re: PRISTROJ PRO LUCIDNI SNENI

Príspevok od používateľa kokopelli »

V rámci série kaziet a CD Hemi-Sync existuje album nazvaný Lucid Dreaming a obsahuje 4 kazety so synchronizačnými signálmi pre navodenie stavu LD. Vyskúšal som, no žiaľ, účinnosť veľmi nízka. Neviem, ako to fungovalo iným užívateľom v zahraničí, no tento produkt veľmi na nácvik LD neodporúčam...
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Re: Nove LD zazitky

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Vidím, že sa tu rozbehla zaujímavá debata o LD a jeho význame na naše životy :) Zaujímalo by ma, čo Vás na LD najviac zaujíma a čo Vám, okrem nezvyčajných zážitkov, dáva.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

mnisi z Tibetu rikaj ze LD jsou vyznamne pro dusevni ocistu cloveka v tom smyslu ze je clovek v LD uvolnenejsi nez v realu, napr. pro meditacni a relaxacni cviceni, pro regeneraci zraneni atd. atd. Zkus si nekdy v LD sednout a zameditovat staci na par sekund a uvidis ze ty pocity jsou uplne jine nez kdyz si sednes v realu na koberec a budes meditovat 2 dny. Jde tam spis o to umet si ty pocity uvolneni prenest i do realneho stavu ... Jednoduse receno clovek je ve stavu kdy se mu vsechno uci lip vc. toho ze muze v LD videt a zazivat vse jako ve virtualni realite ... a o to se ten pozitek nasobi.
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Št Jún 10, 2004 13:06

Príspevok od používateľa Hanawa »

Čo mi dáva LD?
No zo začiatku to boli práve nezvyčajné zážitky. Kde ide by som sa dozvedel aké to je prepadnúť sa pod zem, ponoriť sa do tuhého telesa, lyžovať dolu stromom a pod. :-)

Potom sa samotný LD stal cieľom. Asi preto, že samotné dosiahnutie LD som pociťoval uspokojivo v zmysle "dokážem to som dobrý". Samotné využitie LD ustúpilo do úzadia a neskôr sa vytratil aj zmysel dosahovania LD.

V súčastnosti som túto krízu prekonal a LD je opäť premňa iba prostriedok na "pokusy". Aj keď sa to rozbieha pomaly, lebo frekvencia a dĺžka LD u mňa je tak 2 x týždenne po 20 sekúnd. Hlavne preto, že všetky moje pokusy končia náhlym prebudením. :-)
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

ja sem driv mel LD porad dokola,a taky dost dlouhe, ale to bylo jeste za doby kdy sem netusil ze se tomu rika LD, cca 10 - 15 roku zpatky. Docela dost me prekvapuje v posledni dobe, ze se skoro 80% mych snu odehrava porad v rodnem meste, i kdyz uz 10 let ziji mimo, tak za tu dobu sem mel velice malo snu z pritomneho mesta nebo mista, porad se vracim v LD k baraku a blizke okoli kde sem bydlel a vyrustal ... Podle me to pro me znamena ze mam spis rodinny charakter a mozna ze i trochu ulpivam k rodicum, ale nevim ... domu me to tahne spise jen z toho duvodu abych se po dlouhe dobe videl s celou rodinou, protoze je beru tak, ze se na ne muzu 100% spolehnout, bez toho aniz bych nekomu neco dluzil ...
PaloB
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaloB »

Hmmm, ja skor vidim LD ako nieco zajujimave a ako zabavu, ci je v nich nejaky ciel, to tazko povedat.

Mimochodom, LD som uz nemal dost dlho, aspon nejake normalne, ale casto sa mi stava, vlastne pravidelne, ze sa vo sne uvedomi, ze je to sen, ale to uvedomenie nie je take "aktivizujuce", skor rychlo na to zabudnem a snivam dalej.
DarkSoul
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Máj 02, 2005 9:44
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DarkSoul »

Ja sa snazim pomocou LD dosiahnut AC resp. OoBE stale bezuspechu.

Inak tiez sa mi stava ze si uvedomim sen ale o chvilu na to zabudnem a snivam dalej. Rano po prebudeni si pamatam tu cast kde som sa uvedomil.
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: Čo Vás na LD najviac zaujíma

DarkSoul: Skús ísť na AC či OBE priamo, bez použitia LD. Možno sa Ti bude dariť viac. :wink:
Obrázok
DarkSoul
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Máj 02, 2005 9:44
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DarkSoul »

Skusal som aj to vela razi ale bez uspechu, ten prechod z LD do AC je vlastne jedna technika ako opustit fyzicke telo(pisu vraj ze velmi uspesna - s velkou uspesnostou).

Inak sa vzdy dostanem po vybracie a potom zistim ze nedycham trochu spanikarim a vybracie sa zacnu stracat :(

Ak som unaveny tak casto pri tom upadnem do LD alebo do obycajneho spanku.

Ale kazdopadne je to nieco ine ako kazdodenny zivot je to riadna sranda aj ked sa mi to nepodari ked sa zobudim tak som uplne stuhnuty, pukaju mi aj take kosti o ktorych som nevedel ze ich mam a citim sa plnyyyyyyyyyyy energie, zase na druhej strane dakedy som dost mimo ...
emčo
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Nov 16, 2005 13:15
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa emčo »

WhiteWolfSix napísal:Nie, pretože ľavej hemisfére zodpovedá pravá strana tela :) Zjednodušene môžme povedať, že ľaváci viac zapájajú pravú hemisféru, no ešte stále to nie je dostatočné. No napríklad, umelci-géniovia, ako napr. Beethoven, využívajú prevažne pravú hemisféru. Na druhej strane, väčšina géniov bola v ich dobe považovaná za čudákov až bláznov. To preto, že nekonali tak racionálne (ľavostranne) ako zvyšok spoločnosti.
...tak toto nema chybu ! :appl: :appl: :appl:
Morpheus.saviour
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Aug 12, 2005 13:07
Kontaktovať používateľa:

Zmena tlaku a tepu..

Príspevok od používateľa Morpheus.saviour »

WhiteWolfSix napísal:A mimochodom, ovplyvňovanie vlastných biorytmov nie je nič výnimočné. Sám si dokážem zmeniť tlak krvy podľa potreby, či znížiť srdečný tep. ...
Popis prosim nejake metody jak toho vedome dosahnout. Kdyztak treba zaloz na to jine forum. Diky :wink:
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: Prečo vás zaujíma LD alebo Články vs. Realita

No, nemyslím si, že je to na samostatné fórum. :roll:

Hm... metódy? Poznám jednu, aj keď ich určite existuje viac. :chat: Základom metódy, ktorú používam je vytvorenie nazvem to "komunikačný kanál" medzi vedomím, emóciami a fyzickým telom na bunečnej úrovni. Prostredníctvom tohoto knála je potom možné "učiť sa" nové schopnosti. Súčasťou metódy sú špecificky vytvorené afirmácie, ktoré nové schopnosti posilňujú a potvrdzujú. :wink:
Obrázok
Morpheus.saviour
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Aug 12, 2005 13:07
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Morpheus.saviour »

Tak a ted to prosim zkus napsat nejak jednoduse a co mam teda delat :-)
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Odpoveď máš v SS.
Obrázok
Napísať odpoveď