Vobec stoho nemas vist ako debil.. ba naopak respect ze si to pochopil: "Ale ja v tom nevidím len nejeké lietanie ale začiatok ,,duchovnej cesty,,"
Spravny pristup!
Ja som chcel poukazat nato aby sa clovek zbytocne nezatazoval jak ja stym ze "neviem vyletiet z tela", jak je to stym astralom? AC?...
Strucne a jasne co si ja myslim podla testov ktore som spravil je ze nieco ako astralna rovina v ktorej tvoje astralne telo "pobehuje" je len jak by som to povedal: vyplodom fantazie?

Este inac to poviem z vlastnej skusenosti: Mas sen kde ti anjel zdeli nejaku informaciu. Tvoj mozog sa stym chce vyrovnat tak si toho anjela urcitim sposobom vizualizuje (biely, kridielka...) a celu scenu naokolo. Dojde ti ze to je sen OK nastalo urcite uvedomenie (LD) ale vizualizacia ostava. preda sa informacia (hm telepaticky len jedno meno) a zacnes si to opakovat nieze to zabudnes ked sa zobudis. (No a potom to cele v auguste zacalo

No a teraz si zober ze podstatna bola stoho len ta informacia - jedno slovo/meno a tema anjely - to okolie si povedzme mozog dotvoril ... a toto iste plati o napriklad AC...
Podstatne natom je ze si si uvedomil ze ano je to snove vedomie a teraz fuu bude stoho AC lebo potrebujem ist tam a tam... (najlahsie ked xces nieco konkretne riesit) ... a teraz to ze letis horami dolami alebo sa tam hned zjavis to je uz nepodstatne stoho - to je len taky vizualizovany obal... a ja to berem tak ze vsetky tieto rozpravky okolo astralu su nepodstatne a oco skutocne ide je to vedomie vtych rozpravkach ... potom sa ti lahsie odfiltrovava to co je naokolo toho a co si si stoho mal zobrat - to podstatne, to pochopenie situacie...
potom zistis ze aj "obycajny" sen bez toho aby si si ho uvedomoval (az na konci sceny) mal svoj zmysel a pochopis co ti mal dat...
Proste filtrovat a filtrovat.
A teraz si zoberme OBE to je taka uroven vedomia kde si uvedomujes svoje telo, cas, priestor atd. az by sa dalo povedat ze je to az skoro bdele vedomie ale predsa to citis ze to je iny stav vedomia - napr. aj pri meditaciach ... a proste uvedomujes sa ze si tu a teraz a ze aha jasne ... a povedal by som ze staci to je podstatne stoho

Zaver:
neviazat sa zbytocne na predstavi ktore pramenia z vizualizacii a podla mna su ovplivnene tym ze zijeme akoby v tele, kde vidime, pocujeme, citime urcite energie atd. a tak sa to vnoci prejavuje aj na nejakej iluzornej astralnej rovine a stoho pramenia vsetky tie "skratky" typu AC a OBE - tot moj nazor snad sa mi to podarilo vysvetlit.
Proste zbytocnost, racej riesit sny a poucit sa znich (nemusia byt ani vedome - staci nakonci