Stephen LaBerge: Exploring the World of Lucid Dreaming

knihy o astrálnom cestovaní, lucidných snoch, čakrách, mágii

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
MSG
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jún 21, 2004 16:13

Stephen LaBerge: Exploring the World of Lucid Dreaming

Príspevok od používateľa MSG »

název: Exploring the World of Lucid Dreaming
autor: Stephen LaBerge
vydal: ?, 1990 (+ několik reedic)
Obrázok

komentář: Co říci o této jednoznačně nejznámnější knize o ludciním snění? Snad, že v ní naleznete všechno, možná až moc. Dostal jsem se k ní před několika lety, ale čtu ji právě teď, s cílem ji porovnat s "Kursem lucidního snění", od téhož autora, který je dostupný česky. V zásadě jsou obě knihy dosti podobné ve struktuře i v obsahu. Na 1 kapitolu chybí v Kursu 2-3 techniky a obvykle jedna jiná je tam zase navíc. V Exploringu je výrazně rozšířenější teorie - jednak takové ty úvodní blitky od Frojda aj. a pak také povídání o tom, co dál )když už umíte LD dobře). To bohužel narostlo zejména díky x stránkám popisů jednotlivých LD od různých lidí a v zásadě nepřinásí nic nového. Víc je i spojovacího textu. Knize chybí struktura učebnice typu krok za krokem a četnář u ní musí i myslet. Taky zde není jediná tabulka. Recenzi jsem původně chtěl napsat až později, ale dnes mi jeden dobrák poslal onu knihu v elektronické podobě a je tedy už na mých stránkách. I když je anglicky, myslím, že jde o počin roku, hlavně tedy, že ušetříte necelých 7 USD:-)
Používateľov profilový obrázok
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Re: Stephen LaBerge: Exploring the World of Lucid Dreaming

Príspevok od používateľa sorer »

Super, hned idem stahovat. :ok:
Napísať odpoveď