Zdravim, som tu novy a tiez chcem vyjadrit svoj nazor
Moderna cirkev mi pripomina knazov a zakonikov z obdobia Jezisa Krista, teda z obdobia stareho zakona. Mam taky pocit ze existuju az doteraz a veria na prichod praveho Jezisa Krista. Tiez sa zacali uberat nespravnou cestou, boli bohati, mali sluhov etc. Preto prisiel Jezis Kristus na zem aby to zmenil. Aby ukazal ludom ako maju zit, ist im PRIKLADOM. Tiez si nemyslim ze POSLEDNA VECERA mala znamenat ze ho mame napodobnvoat ...tym nemyslim, vytvorit si nejaku hmotu(nekvaseny chlieb), premenit a prijimat TO ako bozie telo

)) (BTW. hlavne ked ju premiena na mol ozraty farar, ktory ledva ledva dokaze citat.. aj to som zazil) Podla mna tym chcel povedat ze toto je moje telo, ktore rozdavam vsetkym okolo (v podobe chleba) ma to byt ako metafora. Tak aj my, ludia sa mame rozdavat vsetkym naokolo NA JEHO PAMIATKU. Spravat sa k druhym ako on. Ani si neviem poriadne predstavit svet ak by sa spravanie ludi podobalo Jezisovmu. Zazraky mozme vynechat

, pretoze o zivete Jezisa sa dozvedame len z dokumentov pisanych ludmi, ktori ho poznali. V tej dobre ludia neboli velmi vyspeli a urcite nevedeli pochopit vela veci, ktore Jezis ako Boh vedel. Preto im to mohlo pripadat ako zazrak. Ak by sme mali nejake svedectvo napisane Jezisom tak by to vnieslo uplne iny obraz o jeho zivote a podstate cirkvi. A konecne si dat vsetko do jedneho kontextu.
Netvrdim ze by sme vedeli objasnit vsetko co dokazal. Ale priznajme si ze ako ludstvo sme mu nevenovali velku pozornost. Ako ludstvo sme si z neho spravili stroj na moc, peniaze a dobry zivot. Tiez tymto nechcem povedat ze cirkev je zla. V mene cirkvi sa vykonalo vela dobreho. A to hlavne pricinenim zenskeho pohlavia(reholne sestry). Jan Pavol II.
Tiez ste tu pisali ze v roku 2012 zem prejde na vyssi stupen bolo to velmi zaujimave citanie. Pretoze ludia si toho vela uvedomili prestali/nemusia sa bat. Mozu si pokojne vymienat zazitky a skusenosti z ich duchovneho zivota. Uvidime k comu to az dospeje :DD
Tiez som videl dokument na Discovery dokument "Magneticka burka" bolo tam ukazane ako zem chrani jej magneticky stit pre slnecnim ziarenim. Uz si to cele presne nepamatam ale islo tam o to, ze sa tento stit kazdych 200 000 rokov prepoluje. A toto sa pravdepodobne zacalo diat v poslednych rokoch. Preto vznikaju ozonove diery. Na konci budeme mat opacny magneticky severny a juzny pol tak ze nam kompas bude nanic

))) A kto vie co este

. V priebehu tejto zmeny bude zem velmi nehostina

) lebo slnecne ziarenie je neblahodarne pre cloveka. Takze ten datum nieje az taka uplna blbost. Ak mi neverite pozrite si to, su tam celkom padne dokazy o tom ze sa to deje. Napiste mi na ICQ mozem vam to poslat.
NIKDY SOM NEPISAL DLHE CLANKY ALEBO PRISPEVKY DO DISKUSIE.
PRETO PROSIM OSPRAVEDLNTE NIZSIU KVALITU TEXTU A ZROZUMITELNOST

)))