Pre jednoduchosť diskusie, aby sa nám tu neplietli hrušky a jablká, pekne ostaňme pri akupunktúre, ktorú si označil ako neúčinnú s placebo efektom. Ja som zatiaľ o homeopatii nič nehovoril. Stačí mi diskusia o akupunktúre.

Moderátor: Moderátori
Zdroj: http://www.ciss.org.au/CISS Promotes Non-toxic Wholistic Medicine. CISS is an educational organization promoting prevention, self-help, and freedom of choice in therapies for cancer and other degenerative diseases.
CISS principles are:
* We should learn to accept responsibility for our own health.
* The therapy should be wholistic, considering the whole body, mind, emotions and spirit. (Typický holistický prístup alternatívnej liečby)
* The therapy should do no harm.
Zdroj: http://www.icnr.com/about.htmlAbout ICNR and Dr. Gerald H. Smith napísal:Doctor Smith is certified by the World Organization for Natural Medicine to practice natural medicine globally. He is also a certified dental practitioner. His broad base of post-graduate training in dentistry and natural medicine enabled him to integrate many health care specialties.
Nemaj mi to za zlé, ale týmto tvrdením si sa akosi sám vyradil z neutrálneho a nezaujatého hodnotenia takéhoto pokusu, pretože si explicitne vyjadril svoj zaujatý postoj o tom, že by sa nejaký akupunkturista obhajoval len svojimi dlhodobými pozitívnymi skúsenosťami.ATA napísal:Pokud by se nějaký apkupnkturista zapojil tak no nejpíše skončí tak že se bude ohánět svýmy dloholetýmy pozitivnímy zkušenostmi které jsou ale v tomto dokazování irelevantní.
Ehm, tu by som si dovolil nesúhlasiť ja. Tvrdíš tým totiž to, že poznanie prírodne žijúcich kmeňov, ktoré nepoužívajú vedecké metódy a postupy, nie je možné považovať za pravdivé.ATA napísal:Tady si dovoluji trochu nesouhasit poznání nemusí pocházet z oficiání vědy ale stale by mělo byt dosáhnuto vědeckými metodami postupem aby se dalo považovat za pravdivé.Pokud jde o ostaní metody tak správné být může ale taky nemusí.
S týmto môžem len súhlasiťATA napísal:Vědec by nikdy neměl tvrdit že něco není možné pokud to udělá tak vždy musí dodat že to platí jen pro současnou uroven vědeckého poznání a že pravděpodobnost daného jevu je podle současných znalostí ...