"1. Nepísal som teraz o duchovne orientovaných knihách ale o bulvarnych časopisoch (u vás Blesk, u nás Nový Čas)
2. Je rozdiel vedomostne a duchovne rásť. To, že niekto prečítal milion kníh so spirituálnou témou ešte neznamená, že duchovne povyrástol čo i len o milimeter!
3. Duchovný rozvoj nie je o názoroch ale o zážitkoch. Ak prahneš len po názoroch, choď do politiky a parlamentu, tam máš na to skvelú príležitosť. Zároveň však chcem, aby si vedel, že ja si cením tvoj názor aj keď s ním nesúhlasím.
4. Nuž, na tvojom mieste by som sa nevyhováral na kolektívne vedomie, ale začal by som premýšlať nad tým, nie prečo ale čo mi tí ľudia hovoria ."
ad1) nebudu obhajovat ani vyvracet ktery casopis pise kolikaprocentni pravdu, a navic jsem se o BLESKu jen zminil
ad2) duchovni rust postupuje zaroven s vedomostmi + inteligenci, ten kdo precetl milion knih se spiritualni tematikou a nepovyrostl tak je cetl jen z toho duvodu aby sam sebe utvrdil ze je to blabol, jinak tvoje vyjadreni v milionech ( a priste moznai kvadrilionech ) je prehnane. Staci kdyz si clovek precte do 10 knih s touto tematikou a pak se sam rozhodne jestli pro nej maji smysl nebo ne
ad3) a tady je tvuj zajimavy nazor, napsany takovym stalem jako by to byla PRAVDA JEDINA ...
ad4) kdybch nepremyslell nad tim co mi "ludia hovori" tak bych se tady s vama vubec nebavil a asi bych byl nekde uchlastanej, zdrogovanej nebo uz kozenej.
jeste k tomuto bodu znam jednoho cloveka ktery se narodil s mentalni poruchou a je cely zivot v ustavu, ma 30 let, kdyz se s nim bavim tak me dost prekvapuje jaho vyjadrovani, inteligence a jine veci a priotm vypada jako skutecny " debilek ", v tomto pripade si myslim ze 99% lidi ( vc. mentalu ) premysli nad tim co kdo rekne a nebere jejich nazory jako pevne. Myslis tedy ze ja jsem to 1% ?