Fascinace světem v LD

Moderátor: Moderátori

Jste fascinováni světem v LD?

Ano
14
82%
Ne
1
6%
Nemám LD
2
12%

Celkom hlasov: 17

Používateľov profilový obrázok
Ali Agca
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Sep 19, 2004 21:26

Fascinace světem v LD

Príspevok od používateľa Ali Agca »

Zajímalo by mě, proč je člověk tolik fascinován světem v LD. Vždyť svět kolem nás vypadá úplně stejně. Nevím jak je to ve vašem případě, ale já svět v LD úplně hltám, i když třeba dělám to stejné, co bych dělal ve skutečnosti. Prostě žasnu nad tím, jak je možné, že v tom snu je to stejně reálné jako ve skutečnosti. Ale proč mě pak nefascinuje skutečnost stejně? Málo vnímám realitu kolem nás? Nebo je to pocitem, že v LD jsem svobodnější? Jak jste na tom vy?
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Jan 23, 2004 19:42
Kontaktovať používateľa:

Re: Fascinace světem v LD

Príspevok od používateľa ibbeta »

ja som na tom tiez tak a ziadne vysvetlenie k tomu nechcem!
Sheydee
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Jan 04, 2006 13:50

Príspevok od používateľa Sheydee »

pridavam sa k nazoru :chat: :ok:
Čo vieme o smrti, keď vieme tak málo o živote.
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Pi Dec 09, 2005 22:26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tesla »

Ali Agca napísal:Zajímalo by mě, proč je člověk tolik fascinován světem v LD. Vždyť svět kolem nás vypadá úplně stejně. Nevím jak je to ve vašem případě, ale já svět v LD úplně hltám, i když třeba dělám to stejné, co bych dělal ve skutečnosti. Prostě žasnu nad tím, jak je možné, že v tom snu je to stejně reálné jako ve skutečnosti. Ale proč mě pak nefascinuje skutečnost stejně? Málo vnímám realitu kolem nás? Nebo je to pocitem, že v LD jsem svobodnější? Jak jste na tom vy?
To bude asi tym, ze keby si zil v astrale fascinoval by ta nas svet.
A inac pre mna to bude asi ta sloboda.
Ale aj vela inych veci, ktore ma nenapadaju..
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

podle me to hlavne tim, ze vis ze nejsi v "realu" jako takovem na ketry jsi zvykly a tudiz mas svobodnou vuli a muzes si delat temer "co chces". Ja v LD obdivuji detaily obrazu nebo sveho oka v zrcadle apod., coz me normalne nezajima, ale spis me zajima jak je mozne zobrazovat jen tak z niceho takove detaily. Proste neuveritelne.
nou
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 30, 2006 22:57

Príspevok od používateľa nou »

majk napísal: Ja v LD obdivuji detaily obrazu nebo sveho oka v zrcadle apod., coz me normalne nezajima, ale spis me zajima jak je mozne zobrazovat jen tak z niceho takove detaily. Proste neuveritelne.
scopnosti podvedomia su neuveritelne. vytvaranie predstav v LD je hracka ak v reale mame mozno telekinezu.(nestretol som sa s nou teda mozno je naozaj. potom je to fakt hracka)
Prídem si po teba.
ATA
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Máj 18, 2005 17:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ATA »

Mě na LD hlavně fascinuje ta svoboda,a že mužu navštěvovat krasne krajiny
a dělat vše co me napadne.

Jo neni nat to proměnit se v orla a letět nad marky proti zapadajicimu slunci.
Informací není nikdy dost

http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Pi Dec 09, 2005 22:26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tesla »

ATA napísal:Mě na LD hlavně fascinuje ta svoboda,a že mužu navštěvovat krasne krajiny
a dělat vše co me napadne.

Jo neni nat to proměnit se v orla a letět nad marky proti zapadajicimu slunci.
:appl: :heart:

I would rather fly with eagles, to the snow hills
I would rather run with wolves, between the trees
I would rather be with trees, than in the middle of noisy streets

Korpiklaani.
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

já bych luciditu ve snu přirovnal ke stavu osvícení v reálu, takže když si ve snu uvědomuješ že to co vnímáš okolo sebe je jenom dokonalá iluze, tak tě to fascinuje stejně jako osvíceného člověka tato naše dokonalá iluze, které říkáme realita a která je vlastně taky jenom iluzí. Jsme fascinováni, protože si uvědomujeme ty neomezené možnosti, které najednou získáme tím, že jsme lucidní. Kdybychom prokoukli i v této realitě, tak bychom zjistili, že máme úplně stejné schopnosti, akorát tomu nevěříme (viz. Ježíšovo "poruč této hoře ať se zvedne a svrhne do moře a když tomu budeš skutečně věřit, tak to udělá". Ježíš dokázal chodit po vodě, uzdravovat nemocné a křísit mrtvé - stejně jako my to dokážeme v lucidním snu a kdybychom tomu věřili, tak i v této realitě)
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

velmi zajimava myslenka..

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

a jak se rika maloco zni dostatecne blaznive na to aby to mohla byt pravda.. :appl:

Mimochodem mam velmi podobny "pocit " a nevim "odkud" ani "proc", stale k tomu chybi klic.
Bylo by zajimave zkusit tuto teorii rozebrat pomoci analogii. Bohuzel na to vsak asi prilis malo vime.
Kdyz bychom podrobneji poznali mechanismus a "presny klic a jasne predpoklady" jak toto funguje v LD a podarilo se popsat dostatecne podrobne klicove rozdilne parametry vuci "realu"....

Mno.. ve skutecnosti by to mohlo byt dost nebezpecne.. stacila by jedina "spatna" myslenka ... a okamzite by se projevila v "realite". Proto mame asi vsichni tyto schopnosti zablokovane.....
Mozna to souvisi s vyuzitim celeho mozku a nejenom jeho nepatrneho zlomku?
nou
Člen fóra
Člen fóra

vyuzivame cely mozog. len nie naraz.

inak. Mk 11:23. Ak naozaj uverite stane co chcete. myslim ale ze ak budete mat taku vieru ze budete vrchy trhat a hadzat do mora :twisted: asi uz nebudete mat volu zneuzit to.

takto taka telekineza. tiez hybete predmetmi ale musite tomu verit a nepatrat preco.
Prídem si po teba.
Ali Agca
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Sep 19, 2004 21:26

Príspevok od používateľa Ali Agca »

dr.Katz napísal:já bych luciditu ve snu přirovnal ke stavu osvícení v reálu, takže když si ve snu uvědomuješ že to co vnímáš okolo sebe je jenom dokonalá iluze, tak tě to fascinuje stejně jako osvíceného člověka tato naše dokonalá iluze, které říkáme realita a která je vlastně taky jenom iluzí.
Je pravda, že když se mi někdy podaří vnímat svět kolem nás jako sen(mimochodem skvělá meditační metoda), tak mě taky začíná fascinovat. Třeba si pak vychutnávám i cestu trolejem, místo toho abych ji jen přetrpěl... :wink:
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

mozog, motivace...

nou napísal:vyuzivame cely mozog. len nie naraz.

inak. Mk 11:23. Ak naozaj uverite stane co chcete. myslim ale ze ak budete mat taku vieru ze budete vrchy trhat a hadzat do mora :twisted: asi uz nebudete mat volu zneuzit to.

takto taka telekineza. tiez hybete predmetmi ale musite tomu verit a nepatrat preco.
nevyuzivame cely mozek to je uz dost zname...
s tou chybejici vuli zneuziti souhlasim.... ale to jsem ani nemel vubec na mysli... nebo ty mas po 100% doby pod absolutne 100%-ni kontrolou 100% veskerych svych vedomych i podvedomych myslenek?? Ja teda nikoho takovyho neznam...

A propo... jestli se muzu zeptat, co te vlastne motivovalo k tomu ze sis vybral takovy Nick takovy obrazek a takovou "vizitku"? Neco te na tom laka, pritahuje, nejsi spokojeny s tim ze tu jsi?
nou
Člen fóra
Člen fóra

nick mam dlho. fotku trocha z recesie pretoze smrt je len strasiak, a chcem vediet co je po smrti->kto iny to vie lepsie?? :grin: podpis ab sedel k fotke

no toto nebudem moc rozvadzat. ale precitaj si to evanielium. teda ak nezapochybujete a pomodlite sa dostanete to. nie ze vy to vykonate ale vy to dostanete. tot moj nazor.
Prídem si po teba.
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

kery evanielium mas na mysli?

nou napísal:.....a chcem vediet co je po smrti->kto iny to vie lepsie?? :grin: ...
diky za odpoved... mno a ty si myslis ze nasleduje neco jineho nez dalsi pokracovani - novy zivot ? :shock: :lol:
Napísať odpoveď