Poznam ten pripad, ked vraj amreicki kozmonauti videli v kratery na Mesiaci cudzie vesmirne lode. Cital som aj prepisy rozhovorov Houstone <-> Appolo 13, taktiez sa tam pisalo o divnych objektoch poletujucich okolo lode, no a teraz vieme ze to bola asi zavada na palivovom systeme.
Treba si polozit otazku, aky dovod by mala USA na to aby tajila informacie o mimozemstanoch pred svetom, co by z toho mala? A naopak co by z toho mali mimozemstania, aby sa schvavali a komunikovali iba s americkou vladou? Nevidim v tom ziadny vyznam.
A nakoniec, americka vlada nam uz niekolko krat dokazala, ze jej utajovacie schopnosti na nieco take nestacia ani zdaleka.
Prikladov a zarucene pravych dokazov z desiatej ruky ako americka vlada taji ohromne veci je tisic. My ludia mame vzdy nutkanie verit ze za nasimy chrbtami sa deju ohromne veci ktore pre nami chce niekto schovat, CIA a podobne organizacie su preto velmi vdacny terc roznych viac ci menej realnych konspiracnych teorii. Tie su velmi dobre citanie, sam ich mam velmi rad, vrelo odporucam napriklad
Alternativu 3 ale treba si vzdy zachovat nadhlad a brat to ako dobre citanie a nie ako 100% pravdu len preto ze tvrdia nieco ine ako "ti hore"
Ano mas pravdu ani ja som to nemyslel tak ze by do vtedy nebolo ani jedno pozorovanie niecoho neznameho na oblohe, ale potom sa s nimi roztrhlo vrece. Ja som bol napr. dost dlho presvedceny o tom, ze kedysi nasu Zem museli navstivit a dokonca niekolko krat. (A mal som to nie len z Danikenovych superodbornych knih

) Teraz sa na to pozeram uz o nieco tiezvejsie, ludsky rozum, logicke myslenie a usilovnost casto uz v minulosti dokazala neuveritelne veci.
Cim ale netvrdim ze som teraz presvedceny ze tu v minulosti nikto nebol. Vezmime si napriklad svetove nabozenstva. Ked ich skusime porovnavat zistime ze sa naseba velmi podobaju. Ked si odmyslime historicke udalosti, spolocenske a geograficke podmienky, vacsinou sa jedna o v hrubych risoch takmer rovnake pribehy lisiace sa akurat prostredim, menami a podobne. A cim viac ideme do minulosti tym su podobnejsie. Cim su nabozenstva mladsie tym viac odlisnosti tam z pohopitelnych dovodov vznika. Dost podobne su napr. pribehy o vziku sveta. Vo vacsine pribehov sa jedna o nejaky prvotny bod, napr. vajce, ktore prasklo alebo nieco podobne, bod ktory expanduje a zacne vznikat vsetko co dnes vidime. Dnes to moderna veda naziva velky tresk. Ale su tu aj ine veci. Napr. majovia, ako je mozne, ze na ich pravekych ritinach je zobrazenych 12 planet? Dnes uz vieme ze za planetu pocitali aj Slnko a Mesiac. Ale bez velkeho dalekohladu su predsa viditelne len planety po Jupiter, tak ako vedeli o tych dalsich? A co desiata planeta? Ako o by o nej mohli vediet? Ani dnes sa jej existencia este nedokazala, i ked to naznacuju divne drahy komet a podobne (co ale moze vznikat aj inym sposobom), vychylenie drah Neptuna a Pluta atd.
Takze ak to proste nie je nahoda ze si stare narody vymysleli nieco co sa naramne podoba najnovsim objavom vedy, ako sa o tom mohli dozvediet. Ja vidim dve varianty.
Bud su to spominani mimozemstania, mohli kedysi davno priletiet na Zem a ucit stare narody, ktore ich pokladali za svojich bohov, pripadne mohli sami zasiat na Zemi zivot a pozorovat ako rastie. A casom ju opustili z neznameho dovodu opustili.
Alebo toto nie je prva era ludstva na Zemi. Ludia sa mohli vyvynut ovela skor ako sa predpoklada dnes, ved vieme ze od vzniku Homo sapiens sapiens trvalo len par tisic rokov k objavu atomovej sili schopnej zahubit vsetok zivot na Zemi. Je mozne ze uz v minulosti bola svetova vojna ktora vyhubila ludstvo a zrovnala jeho vytvory so zemou. Par prezivsich nemalo inu moznost ako sa vratit do jaskyn a zacat odznovu. A pribehy o davnych casoch sa prechovavali ustnym podanim do dnes, kedy ich pozname ako pribehy mnohych kultur o davnych vekoch bohov pred prichodom ludi.