kvalitativni stupnice snu - kategorizace

Zaujímavé zážitky z vašich snov

Moderátor: Moderátori

Mám pocit že nejčastěji mívám sny (pamatuji si je) v kvalitě:

číslo 1.
0
Žiadne hlasovania
číslo 2.
0
Žiadne hlasovania
číslo 3.
2
22%
číslo 4.
2
22%
číslo 5.
3
33%
číslo 6.
2
22%
číslo 7.
0
Žiadne hlasovania
číslo 8.
0
Žiadne hlasovania
číslo X. jiná a sice:
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 9

OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

kvalitativni stupnice snu - kategorizace

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

kdyz uz se mi nedari v praxi tak alespon zajimavy odkaz, a z něj překlad návrhu kategorizace úrovně snů:

http://phoenix.akasha.de/~alfred/schlaf/trevol.htm

1. Spánek z vyčerpání na žádné sny si nevzpomínáme.
2. Málo plastické sny s častou změnou scény.
3. Sny se stávají plastičější, barevnější a zajímavější
4. Obsah snů se stává více logickým a naopak bizardní scény se vyskytují méně často
5. Změna scény za následnou s naprosto odlišným obsahem snů je méně častá
6. Sny se stávají logickým pokračováním života podobně jako při bdělém stavu, pouze v jiném prostředí
7. Tu a tam nás obzvláště krásné objekty přivedou k jejich obdivnému pozorování (emocionálně)
8. Naše vnitřní bytost je klidná a odpovídající je i průběh aktivit ve snu. Jelikož již nejsme tak silně rozptylování okolní situací, dojde k rozpoznání našeho stavu a stáváme se lucidními

Souhlasíte s touto kategorizací podle rakušana Alfreda Balabene ?
Mně například přijde dost logická, možná by se dalo ještě doplnit AC jako 9. evt. 10. stupeň ?
:roll:
Používateľov profilový obrázok
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 14:39
Kontaktovať používateľa:

Re: kvalitativni stupnice snu - kategorizace

Príspevok od používateľa SagitaX »

ja som presiel takou evoluciou mojich snov, teraz mavam hlavne tie 5. a sem tam sa vyskytne 6. a tie pred nimy uz ani nemam...

celkom zaujimava kategorizacia, co sa tyka toho pridania toho AC ako 9. stupna tak to sa mi nezda, predsa hned nezaspis a nemas vedome AC, predchadza tomu nejaky sen, uvedomenie si toho sna a chcenie telo opustit... toto podla mna kategorizuje sny a nie cinnosti, pricom AC sa mi zda ako cinnost... ak by sa AC malo zaradit ako stupen tak by tam mala pribudnut aj napriklad kategorizacia LD co sa tyka kvality a ostrosti nie?

inak super stranka vediet tak po nemecky, ale celkom zaujimave grafy :)
Môžeš si pomyslieť, že máš len 17 a vo veku tých, čo hovoria, že vedia málo, toho budeš vedieť aspoň o trošičku viac. ©
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

Re: kvalitativni stupnice snu - kategorizace

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

SagitaX napísal:ja som presiel takou evoluciou mojich snov, teraz mavam hlavne tie 5. a sem tam sa vyskytne 6. a tie pred nimy uz ani nemam...

celkom zaujimava kategorizacia, co sa tyka toho pridania toho AC ako 9. stupna tak to sa mi nezda, predsa hned nezaspis a nemas vedome AC, predchadza tomu nejaky sen, uvedomenie si toho sna a chcenie telo opustit... toto podla mna kategorizuje sny a nie cinnosti, pricom AC sa mi zda ako cinnost... ak by sa AC malo zaradit ako stupen tak by tam mala pribudnut aj napriklad kategorizacia LD co sa tyka kvality a ostrosti nie?

inak super stranka vediet tak po nemecky, ale celkom zaujimave grafy :)
Mno zapomel jsem dodat, ja mival pred 30-25 lety nejvic snu na urovni 8. evt. 6-7. V poslednim desetileti naopak 95% jenom 1/ a 2. :x
Napísať odpoveď