cital som uz rozne stranky ale na kazdej je to napisane inak tak sa to spytam tu aby som v tom mal konecne jasno inac ja hlasujem za "nie" na zaklade vlastnych skusenosti
problem je ze hranica medzi LD a AC je velmi tenka. clovek moze byt v OBE prechadzat sa po izbe vidiet realne vecy ktore sa naozaj deju a zaroven aj snove predstavy. takze je to LD a AC zaroven.
LD si modeluje mozek sam, ale porad nemuzu pochopit jak muze tvorit architekturu apod. kdyz k tomu treba nadani nebo sklon ten clovek nema. Jestli jste uz cetli od Stephena LaBergeho "Lucidni snění", tak me docela zarazila ta pani co delala pokus v BBC a to tak, ze si lehla, "usnula" a mela LD ze je ve stejne mistnosti a ze se vznasi nad svym telem a pak prolitla mistnostma pres zed a divala se na monitory, ktere ji monitorovali krivky mozku a mrknani oci apod. . Premyslel jsem nad tim, proc tento vystup nebyl specifikovany jako AC ? Cetli jste to ?
ww6: samozrejme je to strucne receno, kdyz bych to mel rozvest tak na to nebude stacit popsana A4. Mozek ma miliardy bunek a o spanek se stara x milionu, ktere vyvolavaji z pameti a predstav ( napr. z cteni knizek ) konkretni sny. Takze sice to zni mechanisticky, ale v globalu to tak je. ale kdyz se to rozebere tak do toho spada i dusevni stav atd. atd.