Šamanizmus + HS

Moderátori: RedHawk, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Št Jún 10, 2004 13:06

Šamanizmus + HS

Príspevok od používateľa Hanawa »

Otázka znie: existuje ohnisko HS, ktoré sa dá namapovať na SSC?
Resp. dá sa pomocou HS šamansky cestovať?
Naposledy upravil/-a Hanawa v Po Dec 06, 2004 12:54, upravené celkom 1 krát.
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Re: Šamaniymus + HS

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Áno, pomocou Hemi-Sync technológie sa šamansky cestovať dá. Dokonca môžeš začať svoju šamanskú cestu z nejakého konkrétneho ohniska.
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.

Z konkrétneho ohniska? Mám tomu chápať tak, že dolný/horný svet má "svoje" ohnisko? Resp. sú body v napr. dolnom svete, ktoré zodpovedajú nejakému ohnisku?
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Re: Šamanizmus + HS

Nie, to som "nepovedal" :) Myslel som tým, že môžeš začať šamanskú cestu z akéhokoľvek ohniska, no potom musíš postupovať šamanskými technikami, aby to bola šamanská práca.

V prípade kombinácie H-S + šamanizmus skôr využívam Hemi-Sync nahrávky na navodenie zmeneného stavu vedomia namiesto klasického bubna.

Hemi-Sync ako prostriedok efektívneho navodenia zmeneného stavu vedomia je možné využívať pri akejkoľvek meditačnej práci: tai-cchi, reiki, Zen, mágia, atď. :idea:
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.

Aj keď to nepatrí priamo sem, tak sa opýtam:

Všimli ste si niekto súvis polohy očí so zmeneným stave vedomia?

Mám takú skúsenosť, že v isté polohy (resp. pohľad) očí posúva môj stav vedomia do nižších hladín mysle, kým naopak niektoré ma "vystrelia" do bežného bdelého stavu.

Tiež som si všimol, že poloha očí, ktorá ma "vťahuje dnu" vyžaduje istý druh "úsilia", kým uvoľnenie očí sprevádza návrat do bežného bdelého stavu.

Ďalší postreh: keď udržím "správnu" polohu očí dosť dlho, tak si viem navodiť "snový" stav mysle kde sa už dajú oči uvoľniť bez "straty" tohto stavu. I keď sú tieto moje experimenty iba v začiatkoch, myslím si, že ak by som to viac trénoval, vedel by som to potom využiť na veľmi rýchly a účinný spôsob navodenia LD alebo SSC alebo AC z bdelého stavu. A nemusel by som čakať na iskru uvedomenia v nejakom sne ...

ps: všetko toto sa týka zavretých viečok :)
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Súvislosťou polohy očí s vnútornými pochodmi sa venuje napríklad NLP (neurolingvistické programovanie). Poloha očí nahor hovorí o práve prebiehajúcich obrazoch (vnútorných i vonkajších), poloha očí do jednej strany hovorí o prebiehajúcich zvukoch (vnútorných i vonkajších) a oči smerom nadol hovoria o vnútorných telesných pochodoch. NLP dokonca rozlišuje vnímanie minulosti či budúcnosti v závislosti od pravej či ľavej strany. Správnou polohou očí je možné indukovať/navodiť želaný stav.

Toto je len veľmi stručný opis daného fenoménu a keďže nie som odborník, najlepšie bude, keď si zoženiete príslušnú literatúru, ktorá to určite lepšie a presnejšie popíše. 8)
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.

Hmm, skôr ako hore dole doprava doľava, by som hovoril o istom spôsobe zaostrenia pohľadu a napätia svalov, ktoré hýbu viečkami.

Ale aj takú konkrétnu polohu som si všimol v odporúčanich napr. Silvovej metódy, kde smer očí s pohľadom asi 45st dohora mal pomáhať navodiť alfa hladinu mysle.
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

ja jsem se dokonce kdysi v nejake literature docetl ze upreny pohled primo vzhuru se zavrenyma vickama dokaze po cca 3 minutach navodit stav alfa, akorat to je pro nektere lidi dost namahave a bolestive, zalezi na uvolneni ocnich svalu ....
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Áno, je to tak. No netreba to robiť na silu, pretože to funguje automaticky. Dokonca keď spíme, máme prirodzene vyvrátené oči nahor:)

To Hanawa: Silva toto poznanie len zakomponoval do svojej metódy:)
Obrázok
Hanawa
V.I.P.
V.I.P.

Silva toto poznanie len zakomponoval do svojej metódy
Tak asi ako každý iný, kto sa o to zaujímal ... Je jasné, že to nikto nevymyslel ako pôvodnú techniku. :roll:
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Tak nejak :D
Obrázok
Napísať odpoveď