je tato metoda prirodzena? da sa dosiahnut bez uvedomenia

Metódy, návody a pomôcky pre vedomé sny

Moderátor: Moderátori

vrananna
Návštevník
Dátum registrácie: Št Aug 30, 2012 15:03

je tato metoda prirodzena? da sa dosiahnut bez uvedomenia

Príspevok od používateľa vrananna »

Ahoj, zaujala ma tato metoda. Ked som bola mala 5-12 r. vzdy pred spanim som si povedala, co chcem aby sa mi snivalo a kde to chcem. Mala som zopar snov v ktorych sa mi pacilo, tak som tam proste sla. Vedela som, ze sa mi to sniva, tak si mozem robit v sne co chcem. Dej snov sa vlastne rozvijal bez naprogramovania, ale tym, ze som vedela o tom ze snivam, ho mozem ovplyvnovat. Vlastne to niekedy robim aj teraz, ked si vo sne uvedomim, ze snivam. Su tieto moje zazitky LD? Tym, ze deti su ciste, moze sa nieco taketo rozvijat prirodzene bez namahy? Potom neskor som mala zopar snov nazvime vizionarskych - ktore sa do bodky naplnili, pocas toho sna som vedela ze snivam a ze sa to splni, tak som sa mohla pytat na to co som chcela vediet. Mala som asi 18-20 r. No nevedela som sa vyrovnat s realitou, ze sa tieto sny splnia tak som si povedala, ze uz nechcem take sny a prestalo to. No teraz sa mi trochu zmenilo vedomie a tie sny sa vracaju. Neviete mi poradit, ak chcem zvratit nejaku udalost o ktorej viem, ze sa stane a nechcem ,aby sa stala? Nepomohlo by napr. prehranie celej udalosti napr. v LD s inym koncom? Naozaj sa nevyznam v tejto technike, tak dopredu sa ospravedlnujem, ak som to zle pochopila.
Používateľov profilový obrázok
TheDreamingDead
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41

Re: je tato metoda prirodzena? da sa dosiahnut bez uvedomeni

Príspevok od používateľa TheDreamingDead »

Vitaj.

Čo sa týka Tvojho spôsobu dosahovania LD, je to zjavne "voľný štýl", nedá sa hovoriť o metóde, ale skôr o prirodzenej vlastnosti. Sú ľudia, ktorí sa na dosiahnutie LD nemusia snažiť, majú nadanie. Stačí im málo, nič, alebo jednoduchá myšlienka pred spánkom. Väčšinou ho získajú po prekonaní nočných môr, ale aj inak, alebo proste to tak je. Ak sedia základné znaky LD, tak je to LD (- uvedomuješ si, že to je snová realita, aktívne môžeš zasahovať do deja,...).

To LD s iným koncom neviem, či by Ti pomohlo. Myslím, že by to bol obyčajný sen oproti tomu druhému snu so správou, ale tak skúsiť môžeš všeličo. Ak sa dá niečo spraviť v živote preventívne pre zvrátenie, zjemnenie veci, tak to logicky sprav, máš dôvod.

Možno som teraz mimo, tak to ignoruj, ospravedlńujem sa, ale ak nie, tak vieš o čom hovorím... Nemala by si sa nechať obmedziť druhou stranou, rezignácia nie je dobrá... Sebarealizuj sa, aj keby to malo vyznieť kruto pre okolie, je to lepšie, lepšie ako kráčanie bez cieľu...
vrananna
Návštevník
Dátum registrácie: Št Aug 30, 2012 15:03

Príspevok od používateľa vrananna »

Dakujem za odpoved :wink:
s tym snom, skusala som si spravit samansku cestu a odpoved bola jasna - nezvratis to... mozes sa na to pripravit. Tak sa tomu asi nevyhnem....

no nevadi vidis a uz mam cestu urcenu :lol:
Používateľov profilový obrázok
TheDreamingDead
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41

Príspevok od používateľa TheDreamingDead »

hh, ok :D
Napísať odpoveď