ohlušujúce pískanie

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

dada88
Návštevník
Dátum registrácie: Št Dec 27, 2012 12:40

ohlušujúce pískanie

Príspevok od používateľa dada88 »

Dobrý deň,
dnes nadránom sa mi stala zvláštna vec. Zobudila som sa nato, že som počula strašidelne silný a nepríjemný zvuk s veľmi vysokou frekvenciou, mala som pocit, že mi prasknú bubienky, až som sa toho zľakla, bolo to akoby tesne nad zemou preletela stíhačka, alebo neviem k čomu to prirovnať, ale v tej chvíli sa ma zmocnil strašný strach a zistila som, že sa nemôžem ani pohnúť, veľmi som chcela zakričať na sestru ktorá spala vo vedľajšej izbe snažila som sa z celej sily, ale napriek mojim výkrikom som si uvedomila, že som nevydala ani hlások, a keď aj, tak miesto zúfalého kríku niečo podobné šepotu. Na moje prekvapenie ale sestra prišla do mojej izby, začala ma upokojovať, a pýtať sa čo sa deje, otvorila okno, a chvíľku nato, som sa strhla a zistila, že to celé bol iba sen, ale tak nepríjemný, že som ani nemala chuť znova zaspať. Bolo to o pol siedmej ráno.
Niečo podobné sa mi stalo asi pred šiestimi rokmi dva krát po sebe v krátkom časovom odstupe (pár dní). Spala som na internátnej izbe, a prebudila som sa na nejaký záblesk, z veľmi zlým pocitom, som tiež chcela zakričať na spolužiačky spiace v tej istej izbe, ale nemohla som sa ani pohnúť, ani nadýchnuť, ani vydať zo seba hlas, trvalo to pár sekúnd a keď to prešlo, rýchlo mi bilo srdce a nevedela som čo sa so mnou deje. Keď som to druhý deň spolužiačkam povedala, smiali sa mi. Je to normálne? :?
Forte
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2012 19:04

Re: ohlušujúce pískanie

Príspevok od používateľa Forte »

Ahoj :)
To, čo si zažila,by som nepovedala,že bol sen. Bola to spánková paralýza.V nej sa deje presne to,čo opisuješ.Proste zvukové halucinácie a pocit oťaženia tela ,teda neschopnosť pohnúť sa.. Spánková paralýza je hranica medzi bdením a spánkom,preto niekedy nejde rozoznať,či to bola realita alebo sen..je to tak vlastne pol na pol.. :)
Spánkovú paralýzu mávam aj ja, už 3 mesiace pravidelne.. netreba mať z toho strach. Dá sa ten strach prekonať :) treba vždy myslieť na to,že to raz aj tak skončí ..:)
Pekný deň :)
Pjotrik
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Sep 10, 2011 17:30

Príspevok od používateľa Pjotrik »

Pre nás, nadšencov lucidného snenia, celkom normálna a príjemná vec :D To čo si zažila sa nazýva spánková paralýza. Mozog si myslí, že myseľ už zaspala a preto paralyzuje telo, aby nemohlo kopírovať snové pohyby. Typické sprievodné javy sú pískanie v ušiach, vibrácie, vizuálne, či sluchové halucinácie. Nemusíš sa bať, nič Ti v paralýze nehrozí, jediný nepriateľ je Tvoj strach. Ak by si vedela čo robiť v tomto stave, mohla si mať lucidný sen 8)
dada88
Návštevník
Dátum registrácie: Št Dec 27, 2012 12:40

Príspevok od používateľa dada88 »

a čo by som teda mala robiť? :)
Forte
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2012 19:04

Príspevok od používateľa Forte »

No,podľa toho ..ako to berieš.. ja by som to skúmala a prekonávala strach,čo aj vlastne robím :) vlastne dá sa povedať,že ju aj trénujem,zatial sa mi tam veľa nepodarilo..
Ak ti to príde naozaj že nepríjemné a nechceš to,zbaviť sa toho dá. V prvom rade,keď sa v takom stave ocitneš,netreba sa zlaknúť.Povedz si,že aj tak to nebude trvať večne,raz to skončí.Skús pohybovať svalstvom tváre. Veľa ľudí chce pohnúť skôr rukami a nohami, ale vlastne to im ani veľmi nevyjde,kedže ruky a nohy sú vždy viac "paralyzované".No a pri pokusoch o pohyb by mala paralýza ustupovať.. :)
Je ale všetko len a len na tebe,čo by si s tým chcela robiť..tak nech ti to teda aj vyjde :)
Napísať odpoveď