Ahoj Rkuci24,
Asi sa stále nechápeme .. myslím si však že si si z toho zobral niečo a vymyslel si si vlastnú stratégiu. To je najpodstatnejšie. Vlastná stratégia znamená odhodlanie niečo robiť aspoň v prvej inštancii. Potom treba na základe tej stratégie aj systematicky konať a budú sa diať veci, ktoré potrebuješ. Nie nevyhnutne tie, ktoré očakávaš.
Ja som ti odporúčal pozrieť sa spätne na tie sny, teraz ako sa na ne pamätáš. Alebo ak si ich zapisuješ, ešte lepšie je preštudovať si svoje poznámky a vyhodnotiť. A s odstupom času hľadať hlavné spojitosti toho čo sa tam deje, bez vnímania prílišných detailov. Súhlasím že témy, ktorými si naplníš myseľ počas dňa rezonujú v snoch. To že sa deje upratovanie počas snívania je jedna z možných teórií, akceptovaných v súčasnosti vedou. Nie je to dostatočne podložená teória a sú aj iné. Táto sa však dostala najviac do mainstreamu. Takže by si to nemal brať ako fakt - sny môžu, ale nemusia mať túto funkciu a môžu mať popri tejto kopec iných, zaujímavejších a dôležitejších funkcií. Buď skeptický ale otvorený vo všetkom.
Ohľadom mágie a iných záležitostí. Ja tam nie som až tak skeptický, lebo je na to logické vysvetlenie. Momentálne pracujem na overení si teórie, ktorá to takto logicky vysvetľuje a som zatiaľ spokojný s výsledkami. Stále mám však pred sebou dlhú cestu aby som overil všetko čo teraz plánujem a mal 100% istotu že veci nejako fungujú. Snažím sa byť otvorený skeptik. Naša fyzika žiaľ už pomaly 100 rokov tápa v tme, a odmieta dogmaticky prijímať dávno nazbierané fakty. Dnešná veda dáva dojem že len ona je držiteľom pravdy, lebo sa fundamentálna podstata reality dá skúmať len v nejakom čiastočkovom urýchľovači za miliardy eur. To je nezmysel - čo tam oni robia je detské rozbíjanie vecí. Ja som to robil tiež, keď som bol malý a hral som sa s legom. Oni však nevidia túto svoju infantilnú úchylku a sú zaslepený komplexitou ktorú si sami vytvorili v teóriách aj v testovaní.
Budem predpokladať že ti angličtina nerobí problém.
Ak vieš byť otvorený ale zároveň skeptický, tuto niečo na zamyslenie - Princetonské laboratóriá robili 30 rokov pokusy, dokazujúce že vedomie ovplyvňuje fyzickú realitu. Oni nevedeli prečo, len videli že je to systematické a opakovateľné. Efekty netrénovaných ľudí sú menšie, takže to museli vyhodnocovať štatisticky - teda žiadne firebally

. Avšak ak si predstavíš že pred fyzickým tréningom zvládaš spraviť 20 klikov a po 2-ročnom tréningu zameranom na túto partiu svalov vieš spraviť 200 alebo 400 klikov, predstav si to aj v tejto súvislosti.
http://www.princeton.edu/~pear/
- v pravo hore je video ktoré odporúčam pozrieť si.
Aby sa chápalo, keď dnes veda hovorí že je niečo "vedecký fakt", tak je pravdepodobnosť že teória má šancu byť chybná na základe dostupných faktov vraj aspoň 1:10,000. Ak je to 1:100,000, je to ešte lepšia teória. Teória a hypotéza sú vedecké formulácie popisujúce komplex poznatkov a vyvodzujúce nejaký funkčný mechanizmus, ktorý vysvetľuje čo sa deje a predpovedá čo sa bude diať pri nových pokusoch, ak je teória správna. Veda už nepoužíva "zákony", lebo sa popálila v minulosti a chcú si v tejto forme ponechať zadné dvierka pre zlepšenie každej teórie. - teda aspoň to tak bolo vymyslené. Dogma je silnejšia, takže tento mechanizmus znova nefunguje.
V tom videu vysvetľujú že na základe ich rigoróznych testov počas celého obdobia a rôzne druhy testov sa ukazuje že ich hypotéza, ktorá hovorí že vedomie nejako ovplyvňuje realitu, má pravdepodobnosť byť nesprávna/omylu 1:10x12 - 12 núl za 1 ...to je Bilión. Prečo to veda nezakomponuje to svojich teórií? Teória superstrún, ako v súčasnosti najdynamickejšie skúmaná, je plná predpokladov a vymyslených veličín. Je to pre každého objektívne pozerajúceho sa človeka zlá teória, ktorá nevysvetluje všetko čo sa deje a teda ťažko bude predpovedať nové javy. Nie je to nemožné, ale je to stále zlá teória v porovnaní s Campbellovou teóriou všetkého.
A potom tuto návod a časť logického vysvetlenia ako to dokáže každý, ako si každý dokáže vytvoriť prístup k vyššej realite aby si sám overil veci. Žiadna viera nie je potrebná - stačí mať odhodlanie, disciplínu a výdrž. Výsledky prídu skôr či neskôr:
http://youtu.be/t_q5CDE2Nko
- Campbell spravil novší workshop v Calgary, ktorý odporúča vo svojich novších videách na vytvorenie si kompletného obrazu. Toto jedno staršie video je však podľa mňa lepšie vo vysvetľovaní toho čo je to meditácia, ako fungujú principiálne paranormálne javy a hlavne aký prístup k téme je treba mať, aby bol človek skôr úspešný.