Ahojte, chcela by som sa podeliť o metódu ustálenia sna, ktorá mi celkom dobre funguje a zatiaľ som tu o nej nečítala. Inšpiroval ma Raduga a tak pri strácaní lucidity začnem ohmatávať okolité predmety. Trochu to ale niekedy vedie k drobnému problému, že sa zrazu okolo mňa objaví obrovské množstvo rôznych predmetov, ktoré majú tendenciu zahltiť pozornosť. Druhá metóda ktorá mi prekvapivo dobre funguje je pozretie sa na zem. A najnovšie som tieto skombinovala, keď chcem sen prehĺbiť siahnem na zem a ohmatám povrch.
Mam však otázku na test reality. Neviete mi niekto poradiť ako riešite situáciu zisťovania ze ste vo sne keď je tma a ležíte v posteli? Mnohokrát sa mi stane falošne prebudenie, je tma, a ja to skratka neviem zistiť. Skúšala som príkaz na levitáciu ale bez úspechu. Možno by to chcelo spávať so svietiacimi hodinkami na ruke dik
Celkom fajn je skúsiť, či sa vieš rukou vnoriť do nejakého povrchu - to je vlastne podobné ako tá "levitácia". Prípadne si skús spraviť svietiaci objekt/predmet ako pomôcku.
Ja mám obvykle videnie aj v najtmavšej tme, ak som už raz vo "fáze" - je to minimálne koncepčné vnímanie čo je okolo mňa, ale je to detailnejšie/presnejšie, ako to poznám z tejto reality.
Hlavne si treba zapamätať, že "lietať" z okna alebo z balkóna na vyššom poschodí AŽ POTOM, keď sa podarí vzlietnuť z miesta .
mhm,, vnáranie ruky bežne používam ako test reality, ale len v priestore kde vidím. Keď sa zobudím do toho tmavého typu snenia, že som v posteli v izbe, tak je tma tmavšia než bežne, ťažko by som hľadala niečo cez čo prejdem rukou. =) vidím to ozaj na tie svietiace hodinky. Alebo ak by som bola ostražitejšia pri akomkoľvek zobudení, tak si viem predstaviť, že to časom rozoznám podľa pocitu z vecí, keď ich ohmatám, aj po tme. Ten typ fázy, keď sa zobudím do sna v izbe v ktorej spím,je pre mňa celý akýsi najpodivnejší, najťažšie rozpoznateľný aj ovládateľný. Niekedy je tma úplne čierna a pohyb je možný len s odporom, ako v hustej vode. Nehovoriac o čiernych mačkách, postavách pri posteli a podobných lahôdkach. =)
Dnes ráno mi niečo "svitlo" k tomu čo a ako píšeš Anax:
Myslím že máš vieru že v tme nevieš vnímať. Je to viera spojená s vnímaním vo "fyzickej" realite očami.
Ale mi vnímame aj tuto oveľa viac zmyslami, ak sa to naučíme.
Skús sa oslobodiť od viery/očakávania že v tme "nevidíš".
Ak si vedome uvoľníš toto očakávanie výsledku/vieru, budeš vedieť vnímať svoje okolie v noci viac ako v tejto realite, tak aj v nefyzickej realite (fáze).
Myslím si že ak povolíš takéto niečo vo svojom vnútri, zistíš že budeš veľmi jasne vnímať rozdiel medzi tmou v tejto realite a tmou vo fáze (nefyzickej realite).
nakoniec sa to vyriesilo zavedením noveho testu reality - test dychania zo zapchatym nosom, skvela vec. funguje aj po tme a vzdy je po ruke. ked som uz vedela ze som 100% vo faze, tak som si vedela poradit aj s tmou bez problemov. odhalila som dve falosne prebudenia za sebou. faza v nich bola tak realna ze po skutocnom prebudeni som prvy krat robila testy kvoli tomu aby som sa uistila ci som skutocne hore. uz chapem preco sa z okna vyskakuje len po vzlietnuti zo zeme a preco je lepsie mat kvalitne digitalky.