temou LD som sa vcera zacal zaoberat znova po dlhsom case, mal pred tym dva spontanne LD (teda dva, ktore si pamatam) ale velmi som sa potesil, ked som na webe objavil info o tom ako sa LD da vyvolat "umelo", kedze iba zacinam nemuozem referovat o prilisnich skusenostiach, takze iba nacrtnem problem, ktory som objavil vo svojich spontannych LD
1, prvy sen bol o mojej ZS nic zvlastne (casto sa mi svina o navrate do skoly, ci uz ZS alebo GYM, casto je to nejaky mix) a v tom som si uvedomil, ze som v "alfa hladine" teda, ze je to len sen, bol som tym velmi nadseny, ze som od radosti ani nevedel, co skuor

... a kedze tam bol taky vlciak, tak som sa nechal pohryst, lebo som jasne vedel, ze sa mi nemuoze nic stat. nadsenie rastlo a tak som sa podujal robit "neplechu" ale v tom som sa zobudil, zobudit sa z LD je asi este horsie ako zobudit sa z erotickeho sna

, no ale co uz ... mate nejake na vlastnej kozi odskusane finty ako si nenechat vyviest z miery a ostat v LD co najdlhsie?
2. druhy sem bol presne o opacnej situacii ... bolo to rano, ked si uvedomoval, ze uz coskoro musim vstat a mal som par falosnych prebudeni ... a tu v jednom z tych falosnych prebudeni, som zistil, ze iba snivam a zmocnila sa ma panika ... vedel som ze potrebujem vstat a preto som sa vsemocne snazil sa zobudit (presny opak toho o co sa vsetci v LD snazia) a somozrejme ako na potvoru nie a nie sa zobudit, az ma nenapadlo nic ine len buchat hlavou o stenu

... nezabralo to, ale v tom som zapocul (alebo vycitil), ze v reale mi znovi budik, dost cudny pocit, ten zvuk siel akokeby od vsadial a ja som dostal este nutkavejsi pocit sa prebudit a budik zastavit ... asi po cca 30sec (odhadom) brutalneho snazenia sa mi to podarilo ... zastavil som budik a pocitil nenormalnu ulavu

... stalo sa vam, ze ste sa v LD posusali, ale nadarilo sa vam zobudit? alebo mate podobne skusenosti?