LD vs. OBE

Všetky ďalšie témy o astrálnom cestovaní

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

LD vs. OBE

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

pokračovanie príspevku 3 zážitky - bylo to OBE ?? (sorer)
OBI-VAN napísal:Mne zajima predevsim OBE protoze dle meho nazoru LD daleko min souvisi s realitou a je mene objektivni a vice subjektivni (sice urcite uvedomeni ovsem veskere zazitky pouze ve vlastni snove fantazii.) Z meho pohledu u LD pokud vubec souvisi dochazi k velkemu zkresleni reality (a to uz je jedno v jake dimenzi ci jakem paralelnim vesmiru), nejde mi o "subjektivni" nybrz vice o "objektivni" zazitky, i kdyz pochopitelne kazdy zazitek zustane do urcite miry subjektivni.
S týmto tvrdením nie celkom súhlasím. Najväčší omyl tých čo sa pokúšajú o OBE je, že očakávajú, že to čo počas OBE uvidia, sa bude zhodovať s fyzickou realitou. AC (OBE), LD, MC a pod. sú činnosti, ktoré súvisia so snovou realitou. Viac si prečítaj tu: :arrow: http://www.kokopelli.sk/viewtopic.php?t=315
OBI-VAN napísal:Doplnujici dotazy:
Je mozne ze jsem byl v OBE prestoze jsem si uvedomil pouze ze jsem se uvedomil a nepamatoval si vlastni vstup do OBE nybrz az vysledek?
Áno, je to možné.
OBI-VAN napísal:Je mozne ze to bylo i proto OBE ze jsem nemel moznost moc ovlivnit okoli?
To, že nevieš ovplyvňovať realitu ešte neznamená, že si v OBE ako aj to, že ju vieš ovplyvňovať, neznamená, že si v LD. Takúto súvislosť by som nehľadal. Snovú realitu ovplyvňovať vedieť môžeš, no nemusíš. To však neznamená, že sa v nej nenachádzaš.
OBI-VAN napísal:Mel nekdo podobne zkusenosti s "osvetlenim nejblizsiho okoli" a pocitu ze vse okolo je ve tme? (nevim vubec zda to souviselo s tim ze venku byla skutecne tma a nebo spis s nejakou duchovni zalezitosti...)
Keďže sa OBE odohráva v snovej realite, je kľudne možné, že miestnosť, v ktorej sa fyzicky nachádzaš v noci, vnímaš počas OBE ako počas denného svetla.
OBI-VAN napísal:nevim jestli je to pitomost, ale z inspirace jinych prispevku mne napadlo zda priste nezkusit "vytvorit" nejaky "tachograf stavu vedomi" asi jenom stavy LD / OBE / sen / realita / prechod ?
Model fázovania vedomia spracoval Robert Monroe, viď.: :arrow: http://www.kokopelli.sk/viewtopic.php?t=238
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

Najväčší omyl tých čo sa pokúšajú o OBE je, že očakávajú, že to čo počas OBE uvidia, sa bude zhodovať s fyzickou realitou. AC (OBE), LD, MC a pod. sú činnosti, ktoré súvisia so snovou realitou. Viac si prečítaj tu:

.. ale jasne ze neocekavam ze to bude 100% ovsem dle informaci ktere mam tak LD je o dost vic subjektivni nez OBE

jinak diky za linky (ze by v Cechach bylo malo OBEistu a skoro vsichni byli jen v SK :oops: ?? )

To ze v OBE dokazes min ovlivnovat realitu nez v LD jsem cetl v ruznych zahr. diskusich....
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

OBI-VAN napísal:... ale jasne ze neocekavam ze to bude 100% ovsem dle informaci ktere mam tak LD je o dost vic subjektivni nez OBE
Myslím si, že LD je menej vedomé (keďže sa deje počas spánku) než OBE a to je jediný a hlavný rozdiel.
OBI-VAN napísal:To ze v OBE dokazes min ovlivnovat realitu nez v LD jsem cetl v ruznych zahr. diskusich....
Áno, to súhlasí v súvislosti s tým, čo som napísal vyššie. Keď si uvedomíš, že počas OBE je racionálna zložka viac prítomná, ľahko prídeš na to, kde je pes zakopaný v probléme (ne)ovplyvňovania reality. :wink:
Obrázok
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Pi Jan 23, 2004 19:42
Kontaktovať používateľa:

Re: 3 zážitky - bylo to OBE ??

Príspevok od používateľa ibbeta »

leziace telo v posteli mozes vidiet aj pocas LD. Naozaj by som medzi LD a OBE nehladal prilis velke rozdiely, ako by tvojmu duchovnemu rozvoju pomohlo cestovat na <realne> miesta?
ww6 napísal: Myslím si, že LD je menej vedomé (keďže sa deje počas spánku) než OBE a to je jediný a hlavný rozdiel.
Ja si skor myslim ze vedomie v LD je velmi variabilna vec rovnako ako racionalno, mozes mat krystalovo ostre vedomie a napr. odpojenu pamat alebo logicke uvazovanie alebo naopak..
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

ibbeta napísal:Ja si skor myslim ze vedomie v LD je velmi variabilna vec rovnako ako racionalno, mozes mat krystalovo ostre vedomie a napr. odpojenu pamat alebo logicke uvazovanie alebo naopak..
Úplne s Tebou súhlasím. Ja som netvrdil, že vedomie v LD alebo OBE je nemenné, či stabilné. Jediné, čo tvrdím je, že počas LD si menej vedomý ako počas OBE. :wink:
Obrázok
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

Ja som netvrdil, že vedomie v LD alebo OBE je nemenné, či stabilné. Jediné, čo tvrdím je, že počas LD si menej vedomý ako počas OBE.
Hmm, :appl: takze mam taky pravdu ze LD je daleko vic subjektivni svet nez OBE. Vetsina zazitku co jsem cetl to tak prave popisuje jako jedno z rozlisovacich kriterii ... :santa: [/quote]
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

OBI-VAN napísal:Hmm, :appl: takze mam taky pravdu ze LD je daleko vic subjektivni svet nez OBE. Vetsina zazitku co jsem cetl to tak prave popisuje jako jedno z rozlisovacich kriterii ... :santa:
Ja by som to tak nenazval. Prečo si myslíš, že niečo vac vedomé je objektívnejšie ako to čo je menej vedomé? Snová realita je nezávislá od miery nášho uvedomenia a preto je objektívna. Len naše vnímanie tejto reality môže byt viac či menej subjektívne, ale to je už niečo celkom iné, než čo tvrdíš ty. 8)
Obrázok
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

pomocna definice pro "subjektivni" a "objekti

realite.

Asi to je jen berlicka kterou se snazim vysvetlit jak to chapu ale...
u OBE by dle tohoto pohledu mela vetsi cast reality navstivene v OBE nezavisla na navstevnikovi, tzn. z vetsi casti stejna i pro dalsi OBEisty.
Z tohoto pohledu je tedy objektivnejsi nez LD.

na druhou stranu LD je z vetsi casti "vytvoreno" na objednavku vlastnim subjektem provadejicim resp. nachazejicim se v LD. Toto znamena ze LD je mene objektivni, "vice" relativni a promenlivy. Kazdy subjekt ma svuj vlastni LD svet i kdyz mozna nekdy k urcitemu pruniku muze dojit.
Pokud zde vubec nejaky vztah k realite je, tak je na rozdil od OBE nesrovnatelne vic zkresleny.
Je samozrejme mozne ze i LD muze castecne "z venku" vypadat podobne pro jinou napriklad vyssi entitu, ktera nekoho v LD navstivi a nejakou formou mu neco chce sdelit.

Neznamena to ze LD odsuzuju ale jeste jednou jde mi daleko mene o subjektivni zazitky nybrz o pokud mozno objektivni poznani a objektivni vzestup (i kdyz pochopitelne take vnimany subjektivne).
Netvrdim ze vsechno je cerne a nebo bile, ovsem jedna se mozna pouze o "zmenu kvality urcitou zmenou kvantity".
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

WhiteWolfSix napísal:
ibbeta napísal:Ja si skor myslim ze vedomie v LD je velmi variabilna vec rovnako ako racionalno, mozes mat krystalovo ostre vedomie a napr. odpojenu pamat alebo logicke uvazovanie alebo naopak..
Úplne s Tebou súhlasím. Ja som netvrdil, že vedomie v LD alebo OBE je nemenné, či stabilné. Jediné, čo tvrdím je, že počas LD si menej vedomý ako počas OBE. :wink:
sorry ze vam zase skacem do rozhovoru ale stale nerozumiem co ta vedie k presvedceniu ze v LD mas menej vedomia. Ja sa OBE nezaoberam, podobne asi ani ty LD, preto ma zaraza, ako si k tomu dospel. Niekde som cital ze pri OBE ma vedomie skor kazdodennu povahu a pri LD skor 'mysticku' alebo pravohemisfernu, ale zo zazitkov ktore mam by som o povahe vedomia v LD nic definitivne netvrdil. O tom bol aj moj predchadzajuci prispevok :roll: :oops: :chat: :zzz: :cry2:
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Prieť sa s tebou nebudem :oops:, ale máš pravdu, že sa LD veľmi nevenujem.
Obrázok
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra

znova LD vers. OBE tj. sen vers. "skutecna udalost"

http://brain.web-us.com/oobe/oobe.htm

..... v OBE si je clovek vedom ze se jedna o skutecnou udalost ve fyzickem svete a ne o sen, pri LD si clovek uvedomuje ze se jedna o (lucidni) sen ......

------------
One problem with this argument is that although people who have OBEs are also likely to have lucid dreams, OBEs are far less frequent, and can happen to people who have never had lucid dreams. Furthermore, OBEs are quite plainly different from lucid dreams in that during a typical OBE the experient is convinced that the OBE is a real event happening in the physical world and not a dream, unlike a lucid dream, in which by definition the dreamer is certain that the event is a dream. There is an exception that connects the two experiences -- when we feel ourselves leaving the body, but also know that we are dreaming.
Zrak1
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Okt 23, 2005 17:37

Re: LD vs. OBE

Príspevok od používateľa Zrak1 »

Táto debata sa mi docela zapáčila. Nechem sa stavať ze ten, či onen názor, veď sami ste napísali, že je aj taká ale aj oná možnosť, záleži to asi od uhlu pohľadu a na úrovni, v ktorej sa človek pohybuje či už v LD alebo OBE. Zaujímal by ma názor ibbety na toto. Ak je už človeky "skúsený" cestovateľ , darí sa mu prenikať do rôznych dimenzií (ja to zatiaľ neovládam), kde sú rôzne planéty a entity, teda ich vidíš v reále ich dimenzie. Dá sa podľa teba aj prostredníctvom LD spoznať tieto miesta? Ja predpokladám (môžem sa mýliť), že nie. No a ak správne predpokladám, nie je LD tak trochu obmedzujúce?
Z1
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

suhlasim ze nie, a nesuhlasim ze ano (v obe). Kolko planet bolo najdenych pomocou OBE, kolko nezvestnych bolo pomocou OBE najdenych, kolko korupcnych afer odhalenych, hesiel ukradnutych, dalej sa mi uz nechce vymyslat :)
ak by si naozaj mohol takto cestovat po realnom svete, a ak by to mohol kazdy kto o sebe prehlasuje ze ovlada obe, nebolo by mozne udrzat ziadne tajomstvo
preto neverim na predstavu o obe ako o cestovani na realne miesta bez tela.
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

ibbeta: aj to môže byť názor :grin:
Obrázok
ibbeta
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

Zrak1 napísal: Ak je už človeky "skúsený" cestovateľ , darí sa mu prenikať do rôznych dimenzií (ja to zatiaľ neovládam), kde sú rôzne planéty a entity, teda ich vidíš v reále ich dimenzie.
OBI-VAN napísal: Ale, kazdy jsme asi nekdy byly v mnoha oblastech stejni skeptici tak jako ty
ww6 napísal: Astrálny svet nie je 100% odrazom nášho fyzického sveta
Tazko sa mi k tomu vyjadruje, kedze si odpovedate sami. Mne OBE a "astralna dimenzia" proste nesedia pretoze su to vagne terminy. Neviem, mozno zacnem cvicit aby som zistil, co v tom vsetci vidite, ale zatial mi stacia sny, pri ktorych som si 100% isty, ze reprezentuju vnutornu skutocnost. Mimochodom, podla modernej fyziky ziadna objektivna realita oddelena od pozorovatela neexistuje.
Bola tu tema v style "co vam LD dava", tak by som sa vas chcel spytat, co vam AC/OOBE dava, co vas motivuje a ake su vysledky v kazdodennom zivote?
Napísať odpoveď