Jak si vzpomenout?

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
frixion
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 04, 2010 18:06
Kontaktovať používateľa:

Jak si vzpomenout?

Príspevok od používateľa frixion »

(Předem doufám, že otázka tohoto typu zde nebyla. pokud ano, tak mě omluvte. Jsem na foru nový).

Mám takovou teorii. Když budu zkoušet test reality každý den ne po určitem čase, ale když se na něco podívám - nebo použiju (zvolil jsem si dveře), tak LD bych měl mít každý sen kde se podvám na dveře. Mluvím o dveřích, protože podle mého snového deníku snad v každém snu používám dveře.

Myslím to takhle: Jsem doma a vždy když otevřu, nebo projdu dveřma tak i vzpomenu: "Je tohle sen?" > Vzápětí se přesvědčím, jestli je nebo ne. Jestli tady toto opravdu budu dělat pokaždé dlouhou dobu, tak v tom případě na to bych neměl zapomenout anive snu ne?

A moje hlavní otázka je: Jak si do moji hlavy děravé mám vložit, že vždycky, když se proujdu dveřma tak si mám tuto otázku položit?
Jaké existují metodu k tomu? chci aby mě to prostě trklo. Já si totiž řeknu, že tohle budu dělat ale stejně na to zapomenu.
Díy za odpovědi. :shock:
Kdo se směje, místo aby zuřil, je vždycky silnější. - České přísloví
Alino
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Feb 10, 2007 12:13

Re: Jak si vzpomenout?

Príspevok od používateľa Alino »

skus si dat do spojitosti klucku z dveri s lucidnim snenim.
inymi slovami, chod teraz hned ku klucke, dotykaj sa jej, stlacaj ju dole-hore, venuj sa jej 5 minut a cely cas co sa jej budes venovat pytaj sa sam seba "je toto sen?" Zacni sa pozerat na svoje dlane, ci su skutocne, ci nezbadas nieco neobvykle, rozhliadni sa aj po okoli, ci nieje nieco ine, ci je vsetko tak ako ma byt. Vsugeruj si do hlavy, ze vzdy ked sa dotknes klucky, alebo ked uz len das pohlad na klucku a blizis sa k nej ze ju stlacis a ze chces prejst dverami do inej miestnosti, vzdy si musis polozit tu otazku ci je to sen a ci je vsetko okolo teba normalne. Ked sa ti to podari dostat do podvedomia, urcite budes mat LD velmi casto, pokial casto prechadzas ako hovoris dvermi v snoch. Ale najprv na to nesmies zabudat ked teraz budes prechadzat v blizskej buducnosti dverami, velmi sa sustred a snaz sa na to mysliet.

good luck.

EDIT: aby si na to tak lahko nezabudol, mozes tej prvej klucke ku ktorej teraz pojdes na tych 5 min, slubit ze ked nebudes robit tieto testy reality pri kazdej klucke tak zomres.
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Alino napísal:EDIT: aby si na to tak lahko nezabudol, mozes tej prvej klucke ku ktorej teraz pojdes na tych 5 min, slubit ze ked nebudes robit tieto testy reality pri kazdej klucke tak zomres.
Prepáč za zhodnotenie, ale väčšiu sprostosť si mu už naozaj nevedel poradiť. :no:
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
frixion
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

WhiteWolfSix napísal:Prepáč za zhodnotenie, ale väčšiu sprostosť si mu už naozaj nevedel poradiť.
Myslíš akaorát to, co mi řekl v EDITu, nebo mluvíš o všem co mi poradil? Jestli víš jak mi poradit, tak uděláš to prosím?
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Musíš začať fungovať viac vedome, než automaticky. Takže, ak máš dvere ako test reality, musíš na to vedome myslieť. Spočiatku budeš zabúdať, no ak to nevzdáš a budeš tomu venovať dostatok času, postupne zistíš, že si spomínaš na test čoraz častejšie. Ak Ti to aj napriek tomu nepôjde (testuj dvere aspoň polrok), zmeň objekt testu reality.
Obrázok
frixion
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

Uf... pul roku je dlouhá doba :) Díky za rady... budu se snažit
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Fungovať Ti to môže aj hneď. Polrok je minimálna doba na kvalitné otestovanie systému.
Obrázok
frixion
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

A kdybych se tuto metodu naučil dokonale, mohl byh mívat opravdu často LD i když bych ostatní cvičení moc nedělal? (myslím MILD, WILD....)
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Ty chceš veľa muziky za málo peňazí, však? Na túto otázku Ti málokto zodpovedne odpovie, pretože každý človek je iný.
Obrázok
frixion
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

WhiteWolfSix napísal:Ty chceš veľa muziky za málo peňazí, však? Na túto otázku Ti málokto zodpovedne odpovie, pretože každý človek je iný.
Ani ne... v LD jsem se rozhodl, že budu trpělivý. Jinak jsem hrozný. nikdy nevydržím u ničeho co má výsledky za dlouhou dobu.
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Když na to pořád zapomínáš, tak si na ty dveře něco nalep, třeba papír s nějaký nápisem (JSEM VE SNU?) aby tě to trklo pokaždé, když jimi projdeš. Stejně si myslím, že po čase tě to omrzí a budeš dveřmi procházet aniž bys udělal test reality, i když si na něj vzpomeneš.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
ATA
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: St Máj 18, 2005 17:47
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ATA »

Tak se taky přidam
Chtěl bych hlavně zduraznit to co už psal WW6 a to chovat se vic vědomě to je totiž ten klič testy sou jen pomucka.
Ten test mužeš spojit s čimkoly ja sem ho mel spojenej z hodinkama ale tenhle test me do Ld dostal asi jen 2x
na samotny propojeni veci a testu bude nejlepši opakovani a sugesce jak už varoval WW6 hlavne tam nedavaj nic negativniho když to nesplniš mohl by sis tim zadělat na dodt problemu .Test bys pak mel udelat automaticka treba jas psal když projdeš dveřma ale strašne duležitity je že sice test začneš delat automaticka al samotnej pruběh testu automatickej byt nesmi musiš u nej byt naprosto bdělej
jinak by se ti moho stat že ve snu sice prosjdeš dveřma udelaš test a i když nevijde tatk ti to proste nedocvakne a budeš pokračovat dal ve snu proste bue to tak automaticky že už budeš mit zautomatizovanej i vysledek a test nebue spojen z bdělosti.

Jak už sem zminil testy sou jenn pomucka poskytnou ty omačiky bdělosti počas dne ale simel je byt plně bdělej počas celyho dne
pokud nejseš bdělej ve sne tak se ti težko povde byt bdělej ve snu pokud budeš trenovat a zyvšit bdelost počas dne tak se i zvyši počet spontannich LD protože budeš mit višši bdelost ve snu a testy zas vicvičenou všimavost.

Cest jak zvednout bdělost je sopusta ja vetšinou použivam energeticky očiteni a pak zvednuti energie to prudce zvyši bdělost a schonosti vnimani je to pak jak probuzeni ze snu svět najednou mnhem zajiamvejši a živějši aberevenejši je to jako rpobuzeni ze "snu".

jeste k TR je dobry použivat deši test ketrej testuje vic aspektu snove reality pokud je sen dodt stabilni tak nektry testy nemusi vyjit
Informací není nikdy dost

http://www.luciddreaming.wz.cz http://www.bookmarky.cz/users/Magic+Word
Napísať odpoveď