Je tady někdo?

Metódy, návody a pomôcky pre vedomé sny

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Je tady někdo?

Príspevok od používateľa dr.Katz »

Po delší době jsem tady nakouknul a vidím, ž všichni už asi umřeli .. Je tu někdo? :shock:
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
patron5
Návštevník
Dátum registrácie: Št Júl 16, 2026 18:04

Re: Je tady někdo?

Príspevok od používateľa patron5 »

Ahoj, taky jsem nedávno projížděla má dřívější oblíbená fóra a spousta z nich už bohužel zanikla. To se všichni někam přesunuli nebo už lucidní snění apod. nikoho nezajímá?
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Zestárli, nadělali spoustu dětí a na sny nemají čas...😁
patron5
Návštevník

Tak to asi nezbývá nic než počkat až děti odrostou, pokud po tom všem ještě na sny zbyde nálada :D
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Tak jsme tady aspoň my dva. Jak jsi na tom s LD? Nějaké zajímavé zážitky?
patron5
Návštevník

Dlouho jsem LD neměla, až nedávno jsem si úplně spontánně uvědomila, že jsem ve snu. Zdál se mi celkem chaotický sen, ale odehrával se v zimě, což mě přimělo uvědomit si, že sním. Bohužel jsem ho moc dlouho neudržela, ale i na tu chvíli bylo strašně super cítit tu zimu kolem a sáhnout si na sníh... než jsem se zase probudila do horkého léta. Vždycky na LD na nějakou dobu zanevřu, ale tyhle náhodné sny mě zase přimějí se chvíli snažit:) Co ty?
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Já jsem se k tomu vrátil po delší pauze a zjistil jsem, jak je to obtížné se do toho zase dostat. Míval jsem LD prakticky kdykoliv jsem chtěl, ale teď mám docela problém. Není to něco, co by se člověk jednou naučil a pak už to šlo samo. Je třeba neustále udržovat pozornost. Takže jsem zase začal pročítat staré knihy o LD, sjížde nějaká YT videa a přispívat do diskuzí. Ne, abych se dozvěděl něco nového, ale abych zase zaplavil svou mysl tímto tématem a naskočil na vlnu. Ono to půjde...
patron5
Návštevník

To je pravda, do stavu, kdy bych měla LD na povel, jsem se sice zatím nedostala, ale nejlepší výsledky také mívám, když se prostě tématem lucidních snů obklopím. Do toho mi také pomáhá udržovat mysl bdělou a uvědomovat si přítomný okamžik, co nejčastěji to jde. Mám také zkušenost, že když před spaním cvičím jogu nebo čchi kung, které pomáhají zklidnit mysl, mám pak často vzápětí LD. Obecně pro mě platí, čím bdělejší a klidnější jsem v realitě, tím bdělejší a živější pak mívám i sny.
Napísať odpoveď