LD na 2 sekundy.
Moderátor: Moderátori
LD na 2 sekundy.
Niekedy davno som maval docela v pohode LD, napr. ked ma niekto nahanal, a nemohol som vzlietnut, (niekedy som sa pokusal vyskakovat, co mi nie vzdy zrovna pomahalo, alebo zoskocit z utesu, nabrat rychlost a ako lietadlo to proste zdvihut a uz sa mi lietalo docela ok) tak som to proste otocilsom to naopak a nahanal som ja ich.)
Dnes pred stvrtou sa mi snival takyto sen:
"Snazil som sa par ludom dokazat, ze som hore (ako realne, nie vo sne - mimochodom v sne mam niekedy hodne dokrutenu logiku) Ukazoval som im, ze mozem cokolvek vytvorit, a tak sa pri mojej ruke zacali tvorit nejake predmety, a jedine co si z toho pamatam bol drak (oni sa vytvarali len na par sekund a potom znova zmizli a zas sa vytvoril dalsi predmet (ok drak nebol predmet, lenze nestihol sa moc hybat za tu dobu) toto som videl akoby z tretej osoby (ako keby som pozoroval skupinku niekde zhora z boku ale len v case ked som vytvaral a nechaval miznut tie predmety, potom som to zas videl v prvej osobe - dokonca som ani nemal pocit ze to je pod mojou nadvladou akoby sa to robilo samo)
Takze vytvaral som predmety len tak aby som v podstate par znamym ukazal ze nespim a ze som realne hore (pisal som ze mam vo sne dokrivenu a ako sa zda, niekedy az uplne otocenu logiku).
Potom som zacal rozmyslat: "To je blbost, toto by som v skutocnosti nespravil, ja musim spat"
Ledva som povedal spat a zobudil som sa.
Sakra skoda
Dnes pred stvrtou sa mi snival takyto sen:
"Snazil som sa par ludom dokazat, ze som hore (ako realne, nie vo sne - mimochodom v sne mam niekedy hodne dokrutenu logiku) Ukazoval som im, ze mozem cokolvek vytvorit, a tak sa pri mojej ruke zacali tvorit nejake predmety, a jedine co si z toho pamatam bol drak (oni sa vytvarali len na par sekund a potom znova zmizli a zas sa vytvoril dalsi predmet (ok drak nebol predmet, lenze nestihol sa moc hybat za tu dobu) toto som videl akoby z tretej osoby (ako keby som pozoroval skupinku niekde zhora z boku ale len v case ked som vytvaral a nechaval miznut tie predmety, potom som to zas videl v prvej osobe - dokonca som ani nemal pocit ze to je pod mojou nadvladou akoby sa to robilo samo)
Takze vytvaral som predmety len tak aby som v podstate par znamym ukazal ze nespim a ze som realne hore (pisal som ze mam vo sne dokrivenu a ako sa zda, niekedy az uplne otocenu logiku).
Potom som zacal rozmyslat: "To je blbost, toto by som v skutocnosti nespravil, ja musim spat"
Ledva som povedal spat a zobudil som sa.
Sakra skoda
-
- Člen fóra
- Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
- Kontaktovať používateľa:
Mna teraz ako blesk z cisteho neba napadlo, ze som dnes v noci odhalil sen a to tak ze som sedel (vo sne) pred pocitacom a zrazu ked som sa pozrel vedla tak sa nieco zmenilo. V tom mi bolo jasne (bez akeho kolvek testu) ze je to sen. Len skoda, ze som si to nejako viac neuvedomil a po par sekundach som na to zabudol. Ale mari sa mi ze som nieco skusal ako v LD, ale nepamatam sa...
malem LD -
mno mne se vcera stalo zase nasledujici:
Mel jsem zase nejakej sen kde se porad neco delo, byl jsem prilis zamestnanej nejakou cinnosti (nevim presne jestli jsem zrovna jedl, nekam sel neco hledal apod.) ani nevim proc a kdy presne ale v tom snu mne na jednu sekundu problesklo hlavou "vzdyt je to jenom sen, mas moznost delat neco uplne jinyho a ne tohle" nez jsem se stacil zkoncentrovat abych se dostal do LD, tak nejake moje "druhe JA" mi reklo resp. mne ukecalo: Jojo jenom musim dokoncit jeste tohle a tohle a potom..."
Nebylo zadny potom protoze jsem na to pochoptilelne zapomel .. a snil dal resp. pak zase padl do spanku.
Rano mne to docela stvalo, proc se porad ve snu zabejvam nejakejma pitomostma, neco hledam, nekam cestuju, nekam specham, jim atd. takova pitomost.....
Asi to fakt chce "nejakej" pravidelnej denni trenink uvedomovani LD jak se to doporucuje v ruzny literature, kdyby clovek nebyl jenom tak linej
Mel jsem zase nejakej sen kde se porad neco delo, byl jsem prilis zamestnanej nejakou cinnosti (nevim presne jestli jsem zrovna jedl, nekam sel neco hledal apod.) ani nevim proc a kdy presne ale v tom snu mne na jednu sekundu problesklo hlavou "vzdyt je to jenom sen, mas moznost delat neco uplne jinyho a ne tohle" nez jsem se stacil zkoncentrovat abych se dostal do LD, tak nejake moje "druhe JA" mi reklo resp. mne ukecalo: Jojo jenom musim dokoncit jeste tohle a tohle a potom..."
Nebylo zadny potom protoze jsem na to pochoptilelne zapomel .. a snil dal resp. pak zase padl do spanku.
Rano mne to docela stvalo, proc se porad ve snu zabejvam nejakejma pitomostma, neco hledam, nekam cestuju, nekam specham, jim atd. takova pitomost.....
Asi to fakt chce "nejakej" pravidelnej denni trenink uvedomovani LD jak se to doporucuje v ruzny literature, kdyby clovek nebyl jenom tak linej
haha a dneska zase
dneska se mi zdalo zase neco o nejakem uplne cizim dome (jina dimenze, jiny cas, paralelni vesmir, fakt netusim).
Co je ale dobre na zahrade jsem si najednou uvedomil ze JE TO SEN tudiz jsem se skutecne dostal do LD. Vim ze jsem si neceho vsiml, nebo udelal nejaky reality test. Take si pamatuju ze jsem si v tom okamziku rikal: Toto je extremne strasne dulezite, MUSIM si to za kazdou cenu zapamatovat nesmim to zapomenout az se zbudim..... HAHA samozrejme ze jsem zapomel co to bylo jen si pamatuju ze jsem si rikal ze to NESMIM za ZADNOU CENU zapomenout
Jako kdysi davno za mladych let, jsem byl v tom okamziku fascinovan verohodnosti, barevnosti, podrobnosti vseho co vidim. Skoro s neduverou jsem z velke blizkosti sledoval detaily kury na kmenu stromu...
Az jsem si rekl.. "aha vzdyt ja jsem vlastne chtel se dostat do LD a neco jsem to chtel vlastne udelat .. nojo ale co to bylo??
No tak jak si teda zkusim trochu litat" (zpusobem podobnym jako kdyz clovek si lehne na vodu aby plaval se mi povedlo par metru "splyvat" nad terenem...
Jelikoz nic moc ani rychlost ani vyska ani nejake specielni dojmy (ten maly let byl proveden spis jako reality test). Cele to mohlo dle subjektivniho dojmu trvat mozna 5-10 minut (coz je pro mne docela pokrok)
Pak jsem si rekl "aha ja jsem se chtel dostat do OBE" a ani nevim proc nejak intuitivne uplne jsem se uplne zastavil nechal vsech cinnosti a premysleni a jakoby uzavrel pred vnejsimi dojmy.. A v tom a jakoby velkou rychlosti zacal propadat nekam do nejake tmy z niceho nic.
Najednou citim ze jsem v nejake mistnosti, jenze je bohuzel vsude tma.. Zkousim ve tme nahmatat nejake zname obrysy ... bohuzel mistnost stale nepoznavam a ve tme vubec netusim kde jsem (nebylo to v loznici, nevylucuju ze by to mohla byt nejaka mistnost v dome kde bydlim ale spis ne)... po nejake dobe mne to satrani ve tme unavilo a opet jsem usnul..
Ted nevim, mozna jsem trochu pokrocil opet.. cim vic LD bude tim vetsi sance ze uz nebudu z toho tak vyjevenej .. a budou delsi ... a dostanu se do OBE/AC s vetsi pravdepodobnosti
Co je ale dobre na zahrade jsem si najednou uvedomil ze JE TO SEN tudiz jsem se skutecne dostal do LD. Vim ze jsem si neceho vsiml, nebo udelal nejaky reality test. Take si pamatuju ze jsem si v tom okamziku rikal: Toto je extremne strasne dulezite, MUSIM si to za kazdou cenu zapamatovat nesmim to zapomenout az se zbudim..... HAHA samozrejme ze jsem zapomel co to bylo jen si pamatuju ze jsem si rikal ze to NESMIM za ZADNOU CENU zapomenout
Jako kdysi davno za mladych let, jsem byl v tom okamziku fascinovan verohodnosti, barevnosti, podrobnosti vseho co vidim. Skoro s neduverou jsem z velke blizkosti sledoval detaily kury na kmenu stromu...
Az jsem si rekl.. "aha vzdyt ja jsem vlastne chtel se dostat do LD a neco jsem to chtel vlastne udelat .. nojo ale co to bylo??
No tak jak si teda zkusim trochu litat" (zpusobem podobnym jako kdyz clovek si lehne na vodu aby plaval se mi povedlo par metru "splyvat" nad terenem...
Jelikoz nic moc ani rychlost ani vyska ani nejake specielni dojmy (ten maly let byl proveden spis jako reality test). Cele to mohlo dle subjektivniho dojmu trvat mozna 5-10 minut (coz je pro mne docela pokrok)
Pak jsem si rekl "aha ja jsem se chtel dostat do OBE" a ani nevim proc nejak intuitivne uplne jsem se uplne zastavil nechal vsech cinnosti a premysleni a jakoby uzavrel pred vnejsimi dojmy.. A v tom a jakoby velkou rychlosti zacal propadat nekam do nejake tmy z niceho nic.
Najednou citim ze jsem v nejake mistnosti, jenze je bohuzel vsude tma.. Zkousim ve tme nahmatat nejake zname obrysy ... bohuzel mistnost stale nepoznavam a ve tme vubec netusim kde jsem (nebylo to v loznici, nevylucuju ze by to mohla byt nejaka mistnost v dome kde bydlim ale spis ne)... po nejake dobe mne to satrani ve tme unavilo a opet jsem usnul..
Ted nevim, mozna jsem trochu pokrocil opet.. cim vic LD bude tim vetsi sance ze uz nebudu z toho tak vyjevenej .. a budou delsi ... a dostanu se do OBE/AC s vetsi pravdepodobnosti
Re: haha a dneska zase
He, he Tiež poznám a poviem ti, že si mi normálne zlepšil náladuOBI-VAN napísal: Vim ze jsem si neceho vsiml, nebo udelal nejaky reality test. Take si pamatuju ze jsem si v tom okamziku rikal: Toto je extremne strasne dulezite, MUSIM si to za kazdou cenu zapamatovat nesmim to zapomenout az se zbudim..... HAHA samozrejme ze jsem zapomel co to bylo jen si pamatuju ze jsem si rikal ze to NESMIM za ZADNOU CENU zapomenout
S tým absolútne súhlasímOBI-VAN napísal: .. cim vic LD bude tim vetsi sance ze uz nebudu z toho tak vyjevenej .. a budou delsi ... a dostanu se do OBE/AC s vetsi pravdepodobnosti
Z1
No to mne samozrejme tesi jako vedlejsi efekt meho prispevku...Zrak1 napísal: Tiež poznám a poviem ti, že si mi normálne zlepšil náladu
Je to az komicke ze vazne nevim proc jsem tak urputne si chtel zapamatovat neco, mam pocit ze to souviselo s tim reality testem co jsem udelal, neco jsem proste zjistil a chtel jsem si to zapamatovat protoze jsem mel dojem ze mi to priste vpodobne situaci hodne pomuze (nebo mi to pomuze se dostat do podobne situace??).
Nevim mozna jsem mel udelat neco uplne jinyho a nespechat do OBE ale jeste se trochu vic v tom LD rozkoukat? (i kdyz to vidim jenom jako startovaci rampu k OBE/AC). Mozna jsem mel zacit neco vytvaret a budovat v tom LD, treba nejakou branu do prostoru AC? Nebo tam nekoho zavolat si (pruvodce apod. ?). Mam pocit jakobych v tom okamziku zapomel na to hlavni motivaci proc to delam vubec...
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Re: LD na 2 sekundy.
Z niekoľkých Tvojich príspevkov mám pocit, že si veľmi kŕčovitý v snahe o dosiahnutie LD či OBE, čo Ti v konečnom dôsledku vytvára problémy. Si aj veľmi netrpezlivý, čo Ťa rovnako zväzuje. Skús sa viac vnútorne uvoľniť a nekritizovať sa za to, že sa neuvedomíš vo sne a rovnako nechci hneď stoj čo stoj dosiahnúť OBE. Verím, že budeš úspešný, pretože cítim, že si už dosť blízko, no nepokaz si to!
Dnes som mal jeden krátky LD. Ráno po štvrtej som sa zobudil a nemohol som spať, stále som myslel na prácu a neriešiteľné problémy (dali by sa riešiť, ak by bol záujem z vedenia, ale robiť prácu, ktorá je súca tak pre aspoň troch ľudí je nezmysel, neviem ako dlho to vydržím, asi sa obzriem po niečo inom). Zapol som si na chvíľku TV a skľudnil som sa. Po tom som si šiel ľahnúť s tým, že možno príde LD, na OBE som nemal energiu (necítil som sa na to - únava). No a tak som sa snažil zaspať s tým, že si privodím akýkoľvek sen a uvedomím sa. Podarilo sa. Všetko som nechal tak a začal som si lietať (najradšej lietam, iné ani nemusím ). Najskôr som sa ale začal prepadať a tiež som sa ocitol v úplne tmavom mieste, ako keby v zemi a prepadával som sa do zemskej kôry. Najskôr som nemal dobrý pocit, ale povedal som si, veď je to LD, aj keď to prepadávanie som neovládal, ale trvalo len pár sekúnd. Po tom som zo zeme vyletel a najskôr som sa vznášal vo svojej izbe, vyletel som cez stenu na dvor, videl som ľudí ako prechádzajú cez dvor, po tom som letel ďalej, vyletel som vysoko, po tom som zletel dolu a letel som nejakými uličkami. Napadlo ma, že pôjdem pozrieť moju bývalú priateľku , ale hneď som si uvedomil, že sa to nepatrí, čo som v minulosti nevedel, a pravidelne som to porušoval. Medzi tým som cítil, že sa už idem prebudiť, ale darilo sa mi nezobudiť sa, po tom som sa ale nakoniec zobudil. Nepamätám si LD, počas ktorého by som zaspal, vždy som sa prebudil.
Keď tak nad tým rozmýšľam, tá časť LD, v ktorej som bol v izbe a prešiel som von na dvor a lietal som nad detským ihriskom? Je možné, že počas LD prejdem na chvíľu do OBE a po tom späť do LD? Neviem čo si mám myslieť, chýbajú mi tam tie sprievodné javy ako odtrhnutie od tela a vibrácie, aj keď mi už ww6 raz niekde napísal, že vibrácie nie sú nevyhnutné. Neviem.
Keď tak nad tým rozmýšľam, tá časť LD, v ktorej som bol v izbe a prešiel som von na dvor a lietal som nad detským ihriskom? Je možné, že počas LD prejdem na chvíľu do OBE a po tom späť do LD? Neviem čo si mám myslieť, chýbajú mi tam tie sprievodné javy ako odtrhnutie od tela a vibrácie, aj keď mi už ww6 raz niekde napísal, že vibrácie nie sú nevyhnutné. Neviem.
Naposledy upravil/-a Zrak1 v Ut Jan 10, 2006 10:43, upravené celkom 1 krát.
Z1
Ja som mal raz jeden zážitok, ktorý mal podobný priebeh, teda v tom, že som si chcel zapamätať a keď som sa zobudil, nemohol som si spomenúť, zostal mi len intenzívny pocit a pamätám si priebeh deju, ale spôsob ako som na jednu vec prišiel si už nepamätám. Už som to niekde písal, ale nevadí, bolo to asi takto:OBI-VAN napísal: Je to az komicke ze vazne nevim proc jsem tak urputne si chtel zapamatovat neco, mam pocit ze to souviselo s tim reality testem co jsem udelal, neco jsem proste zjistil a chtel jsem si to zapamatovat protoze jsem mel dojem ze mi to priste vpodobne situaci hodne pomuze (nebo mi to pomuze se dostat do podobne situace??).
Bol to jeden OBE. Ocitol som sa v jednej miestnosti a chcel som prejsť do inej dimenzie, proste som nejako otvoril "bránu", ktorá viedla na iný svet. Otvorila sa v stene, alebo skôr v priestore a mala zvláštne zakryvenie, ani roh ani oblúk, proste niečo čo som zabudol. Keď som ju otvoril, tak som si v tom uvedomil, "aké je to jednoduché, a veď vlastne aj celý život je taký prostý", v tom momente som vedel všetko, zmysel všetkého bytia ako keby ma osvietilo. Bol to nádherný pocit a nechcel som ho už nikdy stratiť. Proste som vedel. No a po tom som sa vrátil späť do tela a spôsob a aj to poznanie som úplne zabudol. Aj teraz, keď sa nad tým zamýšľam, mám pocit, ako keby som niečo stratil a to ma mrzí, aj keď viem, že časom sa všetko vráti
Z1
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
zrak1: tak som si v tom uvedomil, "aké je to jednoduché, a veď vlastne aj celý život je taký prostý", v tom momente som vedel všetko, zmysel všetkého bytia ako keby ma osvietilo. Bol to nádherný pocit a nechcel som ho už nikdy stratiť. Proste som vedel. No a po tom som sa vrátil späť do tela a spôsob a aj to poznanie som úplne zabudol.
stejne pocity mivam jednou za cas ve snu taky. Kdyz se proberu tak to vestinou nechapu, ale v tom snu to jakkdyby vsechno chapu a vsechno do sebe logicky zapada. Nekdy v tom mam zmatek, napr. sem ve snu poslouchal jak mezi sebou mluvi stromy v lese tim, ze se kyvali ve vetru a jim se trepaly vestve a listy, tak mezi sebou mluvili a ja sem jim rozumel, ale kdyz jsem se probudil, tak sem si nic z jejich rozhovoru nepamatoval a ani sem po probuzeni nepochopil jak mohli spolu takto komunikovat. Ten sen jsem mel uz pred lety a urcite to byl LD, protoze jsem v nem mel jasne vedomi
stejne pocity mivam jednou za cas ve snu taky. Kdyz se proberu tak to vestinou nechapu, ale v tom snu to jakkdyby vsechno chapu a vsechno do sebe logicky zapada. Nekdy v tom mam zmatek, napr. sem ve snu poslouchal jak mezi sebou mluvi stromy v lese tim, ze se kyvali ve vetru a jim se trepaly vestve a listy, tak mezi sebou mluvili a ja sem jim rozumel, ale kdyz jsem se probudil, tak sem si nic z jejich rozhovoru nepamatoval a ani sem po probuzeni nepochopil jak mohli spolu takto komunikovat. Ten sen jsem mel uz pred lety a urcite to byl LD, protoze jsem v nem mel jasne vedomi
smutno ani ne, akorat me to se.e
... po takovych snech mam zmateny den a porad premyslim nad tim proc to v tom snu chapu a ve skutecnosti ne. Urcite zazivas obcas v mikrospancich jako ja tzv. "osviceni " kdy ti nejaka vizualizace probehne pred ocima a v tu chvili vis co mas udelat a co tim bylo receno, ale kdyz se proberes tak si jak po "resetu". Aspon me se to obcas stava. Predpokladam ze prijde cas, kdyz nebudu "zapominat" a pochopim z tech instrukci neco podstatneho pro muj "zivot".
... po takovych snech mam zmateny den a porad premyslim nad tim proc to v tom snu chapu a ve skutecnosti ne. Urcite zazivas obcas v mikrospancich jako ja tzv. "osviceni " kdy ti nejaka vizualizace probehne pred ocima a v tu chvili vis co mas udelat a co tim bylo receno, ale kdyz se proberes tak si jak po "resetu". Aspon me se to obcas stava. Predpokladam ze prijde cas, kdyz nebudu "zapominat" a pochopim z tech instrukci neco podstatneho pro muj "zivot".
HAHA UZ JSEM SI VZPOMEL
..... tak som si v tom uvedomil, "aké je to jednoduché, a veď vlastne aj celý život je taký prostý", v tom momente som vedel všetko, zmysel všetkého bytia ako keby ma osvietilo. Bol to nádherný pocit a nechcel som ho už nikdy stratiť. Proste som vedel. No a po tom som sa vrátil späť do tela a spôsob a aj to poznanie som úplne zabudol.
tejne pocity mivam jednou za cas ve snu taky. Kdyz se proberu tak to vestinou nechapu, ale v tom snu to jakkdyby vsechno chapu a vsechno do sebe logicky zapada. Nekdy v tom mam zmatek, napr. sem ve snu poslouchal jak mezi sebou mluvi stromy v lese tim, ze se kyvali ve vetru a jim se trepaly vestve a listy, tak mezi sebou mluvili a ja sem jim rozumel, ale kdyz jsem se probudil, tak sem si nic z jejich rozhovoru nepamatoval a ani sem po probuzeni nepochopil jak mohli spolu takto komunikovat. Ten sen jsem mel uz pred lety a urcite to byl LD, protoze jsem v nem mel jasne vedomi
Mno, asi to bude opravdu tim ze v LD/OBE mame oproti beznemu stavu casto neuveritelne rozsirene vedomi a kdyz se na zase "snizi/zmensi" tak nektere veci to "normalni zmensene" vedomi nedokaze vnimat/pamatovat si.
Mmochodem dnes rano pri probouzeni jsem si cirou nahodou vzpomel co jsem si asi chtel minule zapamatovat a proc. Vetsinou jak vyplyva i z mych zde popsanych LD-snovych zazitku mne VE SNU vzdy neco rozptyli nejaka cinnost nebo i nejaka "diskuse a komunikace" se snovymi postavami.
I v tom okamziku kdyz jsem si uvedomil ze je to sen a chci se dostat/prohloubit stav LD se kolem mne pohybovaly nejake neutralni snove postavy, ktere mne ovsem svou pritomnosti a komunikaci rozptylovali abych se dokazal zkoncentrovat do spravneho LD (popr. OBE).
Kdyz jsem si to uvedomil - tedy ze jsem ve snu a mam moznost to ovlivnit a ze se chci dostat do LD (to nebylo vubec nic krecoviteho spis prirozeneho, mel jsem jenom radost ze to vim), tak jsem chtel tyto snove postavy odstranit z meho dosahu, podobne jako kdyz cloveka rusi nahlas pustena televize nebo radio nebo hluk z ulice a zavre okno, vypne televizi nebo radio.
Nevim jak mne to napadlo jestli to byla podvedoma reakce nebo vliv nejakeho filmu (vedel jsem ze tim nikomu nicemu neuskodim a uz vubec ne snovym postavam) proste jsem smerem k obema snovym postavam udelal takovy pulkruhovy krouzivy pohyb (no jako kdyz se caruje :bla: ) a obe postavy zmizely stejne jako dalsi rusive elementy v okoli ktere rozptylovaly mou pozornost. V tom okamziku jsem citil ze jsem se dostal do LD a mel jsem i radost ze jsem prisel na tento "trik" a zaroven jsem citil ze je to dulezite abych si to zapamatoval a reagoval priste podobne tj. zbavil se zbytecnych mou koncentraci rozptylujicich rusivych vlivu....
TOT VSE, jsem rad ze jsem si na to vzpomel i kdyz to nikomu nepripada tak bombasticke jak jsem to psal temi velkymi pismeny a jak mne to v ten okamzik pripadalo...