viac menej pokec :)

Potrebujete radu o LD, neviete ako začať? Toto je to správne fórum na položenie vašej otázky.

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 14:39
Kontaktovať používateľa:

viac menej pokec :)

Príspevok od používateľa SagitaX »

hojte vsetci LD machri...
mam jeden problem chcel by som mat LD, uz sa mi podarilo po veeelmi dlhom case si opat spomenut na svoje sny a vediem si aj dennik ale zistil som ze aj ked uz mozem mat LD v sne povazujem vsetko za mozne. napr. dnes sa mi snivalo ze idem po ulicy a je zima, zajdem za roh a zrazu je teplo a vsetci ludia maju oblecene to iste a maju rovnake tvare. nieco ako v starych PC hrach. nepozna niekto sposoby (resp. Metody) ktore ma ''naucia'' neverit takymto hlupostiam?? preste nieco vdaka comu si uvedomim ze ten lev co sa so mnou rozprava musi byt iba v mojom sne? lebo verim ze ten slon naozaj je a 'neprebudi' ma to do LD
Naposledy upravil/-a SagitaX v Ut Jan 24, 2006 16:38, upravené celkom 1 krát.
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

Re: LD metody na prebudenie su mi na figu

tymy poslednimy vetamy chcem povedat ze uz sa so mnou rozpravalo vela zvierat a tarzan niesom :)
Môžeš si pomyslieť, že máš len 17 a vo veku tých, čo hovoria, že vedia málo, toho budeš vedieť aspoň o trošičku viac. ©
PaloB
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaloB »

Hh to je normalna vec. Asi si este nemal LD, lebo to sa odlisuje od sna prave tym, ze si sen uvedomis + ziskas urcitu dlhodobu kontrolu nad nim. Lenze aj tak to ma hacik, kedze tvoja logicka zlozka mozgu je vo sne odpojena, tak veris uplne vsetkemu. Dokonca v LD funguje logika velmi obmedzene oproti realite, uplne nelogicke veci ti pripadaju aj tak normalne (rozpravanie so zvieratami). Toto je obmedzenie. Da sa to treningom zlepsit, ale tazko povedat, kde to ma hranice - ale na uroven reality to nikdy nedotiahnes. Mne sa napriklad bezne stava, ze roznym snovym kamaratom ukazujem vselico v LD, s tym, ze to potom cez den rozobereme, proste si myslim, ze oni su skutocne v mojom sne (aj ked viem, ze to tak nieje, ale neuvedomim si to). Atd... LD metody sluzia len na vyvolanie LD, resp vystabilizovanie...
sorer
Admin
Admin
Dátum registrácie: Pi Dec 12, 2003 12:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sorer »

Chce to asi vela testov reality, a neustale skusaj ci sa okolo teba nedej nieco nezvycajne. Ak nieco zbadas urob test reality ci sa ti to len nesniva.
Stretneme sa vo sne ;)
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Pi Dec 09, 2005 22:26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tesla »

Jasneee
Nikdy ma nenapadlo, ze ked mam LD tak tam kamarati niesu...
Sakra ta logika je naozaj humus...
No ja som mal prve LD spontanne ani som nedufal, ze nejake mat budem.
Ale mal som ho len ked som o LD pocul.
Casom si budes v sne rozvyjat logiku, ako ked sa dieta uci citat.
Neboj, rozbehas to nejako...
A este EDIT:
Vela ludi robi test reality cez den casto...
Ja mam taky test reality, ze nikdy test reality nerobim, a ked si nan spomeniem viem ze som v sne :)
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

dik za prispevky asi musim len cvicit a cvicit a cvicit a ono mi to raz proste zapne :)
Môžeš si pomyslieť, že máš len 17 a vo veku tých, čo hovoria, že vedia málo, toho budeš vedieť aspoň o trošičku viac. ©
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Príspevok od používateľa dr.Katz »

v každém snu je tolik nelogičností, že kdyby sis je měl pokaždé uvědomit, tak máš každý sen lucidní. Zdá se, že je ve snu odpojena z činnosti posuzovací funkce, všechno se tedy zdá být naprosto v pořádku. I kdyby ses procházel po Měsíci, tak tě nemusí a asi ani nenapadne, že tady něco nesedí. Důležité je udržovat bdělost neustále během dne. Pak se přenese i do snu. Zkus se stát jenom pozorovatelem. Jako bys nebyl své tělo a pozoruj co děláš, jak se chováš, jak reaguješ na podněty z venku. Pak se to přenese i do snu a budeš lucidní. (je to ale velice těžké)
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
OBI-VAN
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 13, 2005 10:19

zase snuska pitomosti a zadny LD

Príspevok od používateľa OBI-VAN »

nevim moc si z toho nepamatuju .. zdala se mi takova snuska pitomosti zase.. a ani mne nenapadlo mit LD

byl jsem nekde na vylete... u nejakyho rybniku kde byla krasna modra az azurova voda jako v mori, tak jsem se chtel trochu namocit a do nej spadnul.
Nez jsem se vyhrabal ven tak mi ujel autobus
Tak jsem stopnul nejajek podivnej nakladak uzkej s vysokou korbou, vylezl jsem si do ty korby...
On nevedel kde ma zastavit.. projel do nejakyho vojenskyho lagru.. pak tam nekdo zacal strilet a vsichni zacali utikat... ja jsem utikal taky.. resp. utikal litanim, bohuzel nevim proc ale casto umim litat jenom ve stejne vysce jako kdyz clovek utika a dokonce jenom stejnou rychlosti (nekdy dokonce i pomalejsi) takze to litani je celkem na nic.
Vsude svistely kulky.. mne se nic nestalo letel jsem (ostatni utikali) skrz nejakej les.. nevim uz. Ani jsem se nijak zvlast nebal, ty kulky byly jenom neprijemny a trochu stipaly jako vosy ale jinak nic zvlastniho...

zdaly se mi jeste nejaky dalsi pitomosti ale to si uz nepamatuju....

Chce to vazne se ale probudit driv tak jak se pise 1,5hod nebo 2 hod pred normalnim probuzenim alespon, trochu se probrat a a pak zase usnout.
Kdyz se clovek probudi sam od sebe a ne protoze musi (nebo ma budika) tak si vetsinou nic nepamatuju ani nemam LD....
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovať používateľa:

dr.Katz napísal:v každém snu je tolik nelogičností, že kdyby sis je měl pokaždé uvědomit, tak máš každý sen lucidní.
Nesuhlasim s tebou celkom.
V snovej realite platia ine pravidla, a ina logika. Nie mozgova(lava hemisfera) ale akasi dusevna (moj nazor)
A na udrzanie sna by som si skusil vycarovat papier, a napisat nan kazdy sen iniy priklad a vypocitat ho...
To by malo pomoct aj k rozvijaniu tej realnej logiky a zapojenie mozgu
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

Tesla napísal: A na udrzanie sna by som si skusil vycarovat papier, a napisat nan kazdy sen iniy priklad a vypocitat ho...
To by malo pomoct aj k rozvijaniu tej realnej logiky a zapojenie mozgu
hmmm to s tym vypoctom si myslel v LD??? lebo to by bolo vyborne na rozvijanie logiky a tym padom by si si niektore nelogicnosti mozno uvedomil lebo si sa v sne naucil pouzivat mozog... mozno by ti to pomohlo skor si uvedomit sen a tym padom by sa pocet LD mohol zvysovat (aspon keby sa ti zdaly dake obzvlast cudne sny)
Tesla
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovať používateľa:

Mno ano v LD.
Alebo mozes skusat podobne veci na rozvijanie logiky...
Napriklad mozes par LD venovat sudoku :)
WhiteWolfSix
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WhiteWolfSix »

Nemyslím si, že by malo byť cieľom rozvíjať logiku v LD, aj keď to môže byť tiež zaujímavé. Dôležitejšie je rozvíjať v LD vedomie. :wink:
Obrázok
WhiteWolfSix (WW6) | ANNWIN portál
majk
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2004 9:14

Príspevok od používateľa majk »

napr. ja se snazim pokud mam LD najit sve spici telo, nedavno jsem mel LD na nejakem cizim miste a rikal jsem si v nem, co tu delam, kdyz moje spisi telo lezi v Ostrave a chtel jsem se k nemu dostat, ale probudil jsem se. Byl to jeden z x pokusu v LD, vetsinou kdyz mam LD tak treba konkretne na hledani sveho fyzickeho tela zapomenu ... delam blbosti jako je litani, prenaseni veci myslenkou apod.
SagitaX
Člen fóra
Člen fóra
Kontaktovať používateľa:

hmm inak ja nefim ale v LD je sranda robit rozne haluze (teda ja nefim ake lebo som LD este nemal :( ale snazim sa o to)...
ale nedalo by sa v LD robit nieco zaujimavejsie nico uzitocnejsie??
nie len sranda ale daco prospesne ci uz psychycky ale aj fyzicky...
nejako sa v niecom zlepsovat alebo nieco nove ucit ja nefim ale myslim ze taku vec ako LD je skoda premrhat somarinami (aj ked spociatku to moze byt sranda)
PaloB
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Jan 25, 2004 23:29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaloB »

Hmm s tou matokou je to zaujimave. Sak som to v LD skusal na vystabilizovanie ale len jednoduche priklady typu 5 * 6, tie sa daju zratat na konske integrali zabudnite. Otazka je ci Ta skutocne v LD napadne nieco takto pocitat. Ten papier sa mi nezda, hrozi to, ze sa moc "namotas" a potom zabudnes, ze si v LD, alebo vymyslis nejake matematicke vztahy, ktore budu aj tak bez logiky...pripadne na papiery bude nieco ine ako si napisal.
Napísať odpoveď