Hmyz v šamanizme a/alebo v mágii
Moderátori: RedHawk, Moderátori
Hmyz v
V 90% prameňov sa tvrdí, že hmyz sa neuznáva ako silové zviera. Zatiaľ nikto poriadne nevysvetlil prečo. Aký máte na to názor? Stretli ste sa niekedy s niekým, koho silové zviera, prípadne sprievodca alebo strážca bol nejaký druh hmyzu? Konkrétne motýle, ale zaujíma ma všeobecný pohľad na vec. Vďaka.
- WhiteWolfSix
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št Júl 01, 2004 18:45
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hmyz v
Všeobecne hmyz predstavuje energetických votrelcov, ktorí parazitujú na organizme človeka, čo sa môže prejaviť napr. zápalovými či nádorovými ochoreniami. Z toho dôvodu sú väčšinou adepti na šamanizmus upozorňovaní, aby sa hmyzu vyhýbali. Konkrétne si silný šaman môže spraviť spojenca aj z hmyzu. Takéto spojenectvo však môže byť veľmi rizikové.
Všeobecne ... Nič nebráni tomu aby hmyz bol silové zviera. Vnímanie choroby šamanom je len jeho vlastná vizualizácia, kľudne by to mohli byť aj tyrkysové kosoštvorce. Alebo tiež netopiere, hady, škorpióny hoci tieto sú bežne silovými zvieratami.
Myslím si, že to varovanie vyhýbať sa hmyzu, zubatým rybám a starodávnym jašterom vyplýva z toho, že tieto tvory sú príliš vzdialené od nás (oproti cicavcom ako je napr. medveď) a preto ich vnímanie sveta a spôsob konania môže byť pre nás nebespečné ...
Myslím si, že to varovanie vyhýbať sa hmyzu, zubatým rybám a starodávnym jašterom vyplýva z toho, že tieto tvory sú príliš vzdialené od nás (oproti cicavcom ako je napr. medveď) a preto ich vnímanie sveta a spôsob konania môže byť pre nás nebespečné ...
Re: Hmyz v šamanizme a/alebo v mágii
Ano, tiez na to hladim tak, ze starsie zivocisne formy su "vzdialenejsie" cloveku, su prepojene so starsimi atavizmami. Teraz si nie som isty... totiz hmyz ma v samanskom stave vedomia zobrazovat choroby, ale nezobrazuje v inom pripade aj rastliny ako tvrdil Harner?
executor.blog.cz
eternal.executor@centrum.sk
eternal.executor@centrum.sk