NEJLEPŠÍ METODA

Metódy, návody a pomôcky pre vedomé sny

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
TheDreamingDead
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ut Apr 21, 2009 15:41

Príspevok od používateľa TheDreamingDead »

google nenasiel, co :P
ved sme tu na to aby sme si pomahali :)
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Máj 01, 2005 21:32

Re: NEJLEP

Príspevok od používateľa dr.Katz »

To se mi taky stává, že usnu a vzbudím se až ráno, aniž bych měl LD. Lotosový posed je takový, jak vidíš Buddhu při meditaci - nohy zkřížené přes sebe a sedí. Akorát já při tom ležím, ale někdo to nedokáže. Tohle ale neřeš, to dělám jenom tehdy, když mě např. svrbí nohy a nevím kam bych je vrazil. Taky si zkus dát něco vyššího pod hlavu, větší polštář, ať ji máš výše než tělo. Prostě musíš zkoušet, najít si svůj postup, každému sedí něco jiného. Učený z nebe nespadl. Já jsem měl první LD po měsíci intenzivního zkoušení a od té doby pak stovky dalších. Ten první je nejtěžší.
Smrt není zánikem světla. Je zhašením lampy, protože svítá...
Patrix85
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Ne Nov 01, 2009 19:11

Príspevok od používateľa Patrix85 »

po mesiaci cvicenia...a jakeho mas na mysli??? kazdy den skoro rano vstavat???

a lotusovy kvet nie je turecky sed??? mne nerobi problem tak lezat :)

EDIT: a inac mozem lezat hocijak ci nie??? napr. ruky za hlavou, na bruchu nohy prekrizene a tak??? alebo ako pri AC???
"Viem, že nič neviem." Sokrates
Patrix85
Člen fóra
Člen fóra

zaspal som :(...bol som 45 minut hodre a furt nic :(
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Ano, po měsíci intenzivního téměř každonočního cvičení a každodenního testování reality, prokládaného čtením veškeré dostupné literatury na toto téma. Ale kdybych od začátku věděl, co je pro mě nejlepší metoda, tak by to netrvalo tak dlouho. Snažil jsem se o LD přímo ze snu, tj. ve snu si uvědomit, že je to sen, ale to je dost obtížné, lehčí je si přivstat a pak vědomě usnout. Tedy alespoň pro mně. Musíš tomu věnovat co nejvíce času, přes den čti (sežeň si LaBergeho) a zkoušej vymýšlet různé postupy, které pak v noci budeš praktikovat, dělej si testy reality, představuj si že jsi ve snu (v Matrixu), medituj, měj připravenou činnost, kterou pak v LD budeš provádět, abys tam najednou nebyl a nevěděl co teď (velice důležité), piš si snový deník (!!!), až v noci vstaneš, tak se opláchni studenou vodou, ať jsi dokonale probraný a rozsviť, zkoušej, zkoušej, zkoušej. Jinak to nejde. Nakonec se to podaří. Je to pro každého.
Patrix85
Člen fóra
Člen fóra

ufff...mesiac tak skoro vstavat...nebol by to problem nebyt skoly...aspon tento tyzden su chripkove :D...aj ked vstanem tak dlho trva kym zaspim a nakoniec aj tak nic z toho :(
theDreamer
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: Št Dec 24, 2009 11:25

Re: NEJLEPŠÍ METODA

Príspevok od používateľa theDreamer »

Tak ... muj první příspěvek na této stránce AHOJ :).... snažím se moc nezatěžovat a tak kdykoli jsem měl nějaký dotaz tak jsem jen hledal a hledal až jsem našel ale mám otázku na kterou jsem tady ještě nenarazil .... Podařilo se mi usnout a přitom zůstat vzhůru že jsem spal jsem věděl jistě protože jsem chrápal jako medvěd, ale žádný sen ... měl jsem spoustu času vůbec jsem neztrácel vědomí všechno jsem slyšel jen prostě nic nepřicházelo prostě tma zkoušel jsem vysvlovovat různé záměry zpustit třetí oko vylítnout z těla představovat si že jsem ve vedlejším pokoji prostě kde co .... jenže nic nějak to nechápu moje tělo spalo jako nikdy ještě se mi nepodařilo spát a být vzhůru natolik že jsem i slyšel nakonec jsem si prostě řekl že se probudím a taky se tak stalo .... co jsem měl dělat setkal se s tím někdo z vás ?

A abych uplně neutíkal od tématu budím se nad ránem celkem automaticky bez pití vody i bez budíku po té usínám na zádech někdy přijdou vibrace a já i přesto nemůžu dál tak se na to vykašlu lehnu na bok řeknu si tak dneska teda nic a mám LD i "z boku" :))) ....
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Prostě jsi měl vstát z postele a něco dělat. Jestliže tvé tělo skutečně spalo, tak jsi mohl vstát a byl bys mimo něj. Tak to dělám já. :ghostly:
Jaro55
Návštevník
Dátum registrácie: Pi Jan 22, 2010 22:47

Príspevok od používateľa Jaro55 »

Pre mna je tiez najvhodnejsia WILD metoda. Chodim spavat najneskor do pol noci, ked nie je skuskove :D a budik si nastavujem na 5:00. Stiham ho vypnut do dvoch sekund, kym sa este nerozbehne (chvalim nokiu za mudry tah :wink: ). Potom na wc, zahram solitaire na fone a vylustim sudoku nech si preberiem mozog. Z lenivosti som vsak lihal na bok, ale po precitani prispevkov od dr.Katza som si spomenul, ze v minulosti som dosahoval lepsie vysledky ked som lezal na chrbte, takze od teraz uz nijak inac. Potom uz len trpezlivo a pozorne sledovat az kym nepridu hypnogagicke halucinacie a vtedy zvysit pozornost 2x, pretoze to je presne ten kriticky okamih. Osobne sa mi nestava casto, ze vstupim do LD priamo. Ale vacsinou precitnem az v priebehu sna.

EDIT: No tak ako som si myslel, bolo to v tom lezani na chrbte :D
theDreamer
Člen fóra
Člen fóra

Je tu někdo kdo přechází do LD přímo ? Nemám s LD nijak zvlášť problémy ale prostě musím nejdřív usnout snít normální sen a v něm terpve procitnout ještě se mi nestalo že bych do LD vlezl s plným vědomím vám se to daří ?
RedHawk
V.I.P.
V.I.P.
Dátum registrácie: Ne Júl 10, 2005 21:56

Príspevok od používateľa RedHawk »

LD je sen.

Vedome mozes prejst do astralu.
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

RedHawk napísal:LD je sen.

Vedome mozes prejst do astralu.
Astral = LD = sen (LaBerge)
theDreamer
Člen fóra
Člen fóra

Nevim sice kdo nebo co je LaBerge ... ale mezi ld snem a astralem je pdostatny rozdil
dr.Katz
V.I.P.
V.I.P.

Přečti si : Stephen LaBerge - Lucidní snění. Je to člověk, který se zasloužil o to, že bylo lucidní snění konečně uznáno vědeckou obcí za fakt a ne za výplod bujné fantazie. Je to zásadní autor, měl bys ho znát. :ok:
Alino
Člen fóra
Člen fóra
Dátum registrácie: So Feb 10, 2007 12:13

Príspevok od používateľa Alino »

mne sa to stalo par krat ze som presiel do LD priamo, proste som mal zavrete oci, lezal som na posteli, a zrazu ma vcucol taky brutalny efekt do 3D prostredia. Bolo to uzasne. Nejak som sa ocami sustredil len na jeden bod, na nic som nemyslel a vtiahlo ma to do sna a bol som plne vedomy, LD trval asi 10 sekund, lebo som bol z toho strasne nadseny, co sa stalo, mal som pocit ze to dokazem uz hocikedy zopakovat, ale potom to uz tak lahko neslo...
Napísať odpoveď