Strana 1 z 2
Campa - recept
Napísané: Pi Máj 04, 2007 13:55
od používateľa Viliond
Nevie nahodou niekto aky je recept na pripravu Campy?Je to Tibetske jedlo.Dakujem
Napísané: So Máj 05, 2007 0:22
od používateľa Peyotte
Zkus toto
Kód: Vybrať všetko
http://www.vegetarian.cz/recepty/ruzne/campa.html
a až to uděláš tak napiš jak to chutná docela by mě to zajímalo
Napísané: So Máj 05, 2007 12:23
od používateľa Viliond
Dik tiez som nieco nasiel:
http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/
v pondelok si idem kupit jacmen a skusim... len kde zozeniem to jacie maslo
skusim s obycajnym na fotkach to ale vyzera hrozne chutne
Napísané: So Máj 05, 2007 14:16
od používateľa Peyotte
Místo toho jačího másla můžeš zkusit třeba ghí:
Ghí (přepuštěné máslo)
Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg másla, nebo makkhanu (ze 3 kg másla získáme asi 3 l ghí)
V hrnci se silným, pokud možno světlým dnem, aby byly dobře vidět nečistoty, rozpustíme máslo. Na co nejmírnějším ohni (pod hrnec je dobré dát silnou kovovou plotýnku nebo vaříme ve vodní lázni) máslo ohříváme tak, aby příliš nepěnilo. Během první 1/2 hodiny sbíráme pěnu, která se vytváří na povrchu. Dalších 5 - 8 hodin (stačí 2) necháme ghí na co nejmírnějším ohni (čím déle, tím bude lepší). Přecedíme přes čisté plátno a přelijeme do suché a čisté nádoby. Když celý postup 3x zopakujeme, vydrží ghí ve výborném stavu rok i více a nemusí se uchovávat v chladničce.
Napísané: So Máj 05, 2007 14:51
od používateľa Viliond
fajn este take drobnosti ... maslo netreba nicim podlievat?ak som spravne pochopil len dame rozpustit maslo a pol hodinu sa zbiera pena...dalsie dve hodiny sa bude len varit...a potom predsedit a znovu to iste?tri krat?da sa to teda robit s obycajnym maslom?nechapem ten vyznam ide len aby sa niekym sposobom maslo prefiltrovalo? zatim dik
Napísané: So Máj 05, 2007 17:06
od používateľa Peyotte
no já sem to teda osobně nikdy nedělal ale je to s normálnim kravskym máslem, a jestli sem to dobře pochopil tak je to o tom že se odstaní zbytky vody a mléka a zbyde jen tekutý tuk... ale jak říkam nikdy sem to nezkoušel...
Napísané: Po Máj 07, 2007 20:44
od používateľa Viliond
hej hej neskor mi to doslo... este jedna otazka nikde som nezohnal jacmen s plevami mozem ho prazit aj bez?a je vhodna jacmena muka predavana v biochopoch
Napísané: Po Máj 07, 2007 23:03
od používateľa Peyotte
myslím že by mohlo vadit... píšou to aspon tady v tom článku
Kód: Vybrať všetko
http://www.stavime-mandalu.cz/recepty/campa-neni-kampa/
prý se to s těmi otrubami lépe praží
Napísané: Ut Máj 08, 2007 9:20
od používateľa Viliond
ano cital som to a co ta muka,?myslim ze ta jacmena priemyslovo vyrabana asi nebude najlepsia aj ked je to vlastne obchod zo zdravou vyzivou...
Napísané: Ut Máj 08, 2007 13:22
od používateľa Peyotte
Ta muka nebude pražená, podle toho popisu se mají zrna opražit a pak teprve rozemlít. těžko říct jestli se dá ta mouka dodatečně upražit..
Napísané: Ne Máj 13, 2007 17:19
od používateľa Viliond
hej hej a urcite ma aj dost "E-ciek"
Napísané: Ne Máj 13, 2007 20:30
od používateľa Peyotte
No koukal sem se na složení mouky a je tam jenom mouka a voda.. možná něco co tam nenapsali... ale dyžtak by se dala koupit biomouka... Problém bude spíš v tom pražení
Napísané: St Máj 16, 2007 16:18
od používateľa Viliond
jasne najlepsie kupit vsetko od zrniecka....
....
Napísané: Št Máj 17, 2007 13:39
od používateľa Peyotte
No jestli to chceš mít věrohodný tak by sis měl i to zrní vypěstovat
Napísané: Pi Máj 18, 2007 13:04
od používateľa Viliond
v poslednom case nad tym rozmyslam len nieje niak kde..